WordPress hosting opschalen (én automatisch weer afschalen)

Het kunnen opschalen van je WordPress hosting; instant, elastisch en volledig geautomatiseerd. Het is een provider service die bedrijven veel voordelen oplevert. Want bij ineens sterk stijgende aantallen gebruikers, dataverkeer en server requests draait de website dan gewoon door. Sterker nog, en zeker zo belangrijk: de functionaliteiten voor je bezoekers blijven met deze meest moderne vorm van webhosting optimaal presteren. Bovendien op de hoogste page load snelheid. WP hosting automatisch laten opschalen zorgt zo voor méér aanmeldingen, bestellingen en overige interactie met klanten – of mensen die juist op het punt staan klant te wórden. Dat leidt tot maximale omzet. Let op: óók het vanzelf weer kunnen afschalen biedt veel (kosten)voordeel.

wordpress hosting automatisch opschalen en afschalen

Elk bedrijf dat van zijn omzet afhankelijk is van online interactie met gebruikers, leden, kopers en andere klanten, is gebaat bij een website die direct elk piekverkeer aankan. Voor WordPress websites is Convesio de provider die het elastisch opschalen én afschalen fundamenteel in zijn infrastructuur heeft ingebouwd. Ondernemingen die hiervan profiteren, zijn feitelijk alle bedrijven met WP sites die, soms of vaak, gelijktijdig (enorm) veel bezoekers trekken. Een op WooCommerce gebouwde webshop is hiervan een goed voorbeeld. Zeker op actiedagen zoals Black Friday of tijdens andere kortingsdagen of -weken. Maar ook een onderneming die veel abonnees wil trekken, en hen dus wil laten registreren, past duidelijk in dit rijtje. Evenals lidmaatschapsites zoals een landelijke sportketen met duizenden members. Of neem organisatoren van online cursussen (E-learning), met vele deelnemers op hetzelfde moment.

Cruciaal voor groei

Denk ook aan een dynamische live registratie van een grootschalig evenement, met in een paar uur tijd een heuse massa aan online bezoekers. Nog een voorbeeld? Stel, je hebt een nieuwswebsite die organisch hoog scoort op informatie over een hype of ander actueel onderwerp. En je behaalt je omzet daarmee vooral via advertentieklikken op drukke dagen. Ook in zo’n geval zijn webpagina’s die snel laden, zelfs bij een piek aan dataverkeer op dat moment, cruciaal voor groei en financiële gezondheid.

Bestaansrecht van bedrijven
Het bestaansrecht van al dit soort bedrijven is feitelijk dit: met succes precies datgene doen waar de bezoeker op enig moment online om vraagt. Een webhosting provider inschakelen die automatisch opschalen mogelijk maakt, is daarbij onmisbaar. Convesio zorgt ervoor dat WordPress websites blijven presteren, óók wanneer veel sitebezoekers de server(s) normaal gesproken zeker zouden overbelasten.

Wat is automatisch opschalen van WordPress hosting?

Automatisch opschalen binnen webhosting is een methode voor het genereren van voldoende rekenkracht. Zodanig dat de serveromgeving aan de actuele resource-vereisten van de website kan voldoen.

Opschalen en afschalen

De fundamenteel unieke hosting architectuur van Convesio zorgt voor elastisch schalen. Dit houdt in: opschalen direct wanneer dat nodig is én automatisch afschalen zodra dit weer kan.

managed wordpress hosting opschaalbaar

Het eerste – geautomatiseerd opschalen – is nodig omdat je vaak van tevoren niet weet wanneer de piekdrukte zal plaatsvinden. Of simpelweg omdat deze online drukte alleen op gezette tijden optreedt. Dit laatste houdt ook weer verband met het tweede – geautomatiseerd afschalen. Dat is van meerwaarde omdat je dan niet onnodig veel betaalt voor (managed) WordPress hosting. Een oplossing van en bij veel hosting providers is om maar standaard voor een duur pakket te kiezen, inclusief onder meer veel servercapaciteit. Maar Convesio kiest voor een oplossing op maat, met daarbij ook WordPress hosting prijzen op maat. Dat wil zeggen: dankzij auto afschalen betaal je alléén voor extra capaciteit wanneer je deze echt nodig hebt. En dat drukt, zeker op jaarbasis, in gunstige zin je hostingbudget!

Hoe zorgen we voor opschalen van WordPress hosting?

Convesio heeft binnen zijn geheel eigen WordPress hosting infrastructuur ook een robuuste oplossing voor automatisch opschalen ingebouwd. Daarnaast is, zoals gezegd, afschalen het andere wezenlijke onderdeel van elastische schaalbaarheid. Samengevat komt onze oplossing voor het schalen van WP websites neer op het volgende. Het is het resultaat van een mix van verticale opschaalbaarheid (via docker containers) en horizontale opschaalmogelijkheden (via meerdere servers).

Deze WP hosting infrastructuur op basis van onafhankelijk opererende Docker containers, maakt veel mogelijk. Convesio kan hiermee de hosting services voor de website onmiddellijk (her)implementeren op elk van deze onafhankelijke containers. Naadloos en realtime. Dit gebeurt, net als het opschalen en afschalen van onze serverbronnen, rechtstreeks vanuit het hart van ons zelfontwikkelde systeem.

1 De basis: een vast aantal containers

Via ons dashboard kun je een minimumaantal containers instellen waarop je WordPress site draait. Elk van deze geïsoleerde containers heeft toegewijde bronnen, vergelijkbaar (alvast) met een VPS.

2 Automatisch opschalen bij veel webverkeer

Neemt ons platform een sterke stijging waar van het bezoekersverkeer op je WP website? Dan schakelt het automatisch extra containers in. Door hierover de load te verdelen, blijft de site snel én presteren!

3 Opschalen over clusters van servers

De containers voor elke WordPress website op het Convesio platform draaien op meerdere servers. Door ook horizontaal op te schalen, is eveneens de hardware bestand tegen een grote serverbelasting.

wordpress opschalen met meerdere servers

Load balancing
Het bovengenoemde vormt een essentieel kenmerk van WP webhosting die opschalen en afschalen, volledig automatisch, mogelijk maakt. Deze door Convesio zelf opgezette WordPress hosting infrastructuur is uniek. Hiermee gepaard gaat ook de techniek van load balancing. Deze verspreidt bij piekverkeer de overmatige belasting automatisch over meerdere servers. Alleen opzichzelfstaand is load balancing niet afdoende voor optimale schaalbaarheid. Bovendien vergt het normaal gesproken voor de gebruiker de nodige technische kennis, vaardigheden en procesbewaking. Maar niet in combinatie met het Convesio platform. Want ook load balancing nemen we binnen onze services en infrastructuur voor alle klanten volledig uit handen, zónder admin- en serverbeheer. Als klant of websitebezoeker merk je ook hier niets van – anders dan dat de site het ‘gewoon’ altijd snel, veilig en efficiënt blijft doen!

WordPress hosting opschalen & overige componenten

Onze unieke, geïsoleerde infrastructuur verhoogt ook de veiligheid voor alle websites die gehost zijn bij Convesio. Zo hebben we de services van Cloudflare geïntegreerd voor de beveiliging tegen cyberaanvallen zoals Bruteforce en DdoS. Deze gevaren zouden anders de server resources teniet kunnen doen. In een dergelijk geval zouden deze niet meer dienst kunnen doen voor het grote aantal gelijktijdige bezoekers. De Cloudflare services via Convesio helpen dit echter te voorkomen. Daarnaast is onze elastisch af- en opschaalbare WordPress hosting geïmplementeerd in de diensten als Google Cloud, Amazon Web Services, Steadfast en OVH. Ook de volgende componenten dragen bij aan automatisch opschalen van WP. Voor de kenners: Node.JS Load Balancer & Firewall, een op maat gemaakte cachelaag, koppelingen naar bestandssystemen en Micro Caching voor GlusterFS.

AANMELDEN BIJ CONVESIO > GRATIS PROEFPERIODE!

Opschalen van WP vraagt om een goede strategie

Om ervoor te zorgen dat je wél gebruikmaakt van automatische schaalbaarheid – op en af – maar níet teveel betaalt, adviseren we eerst een paar zaken op een rij te zetten. Beoordeel vooraf en op een grondige manier wat de WordPress website nodig heeft aan hosting. Om welke bedrijfsactiviteiten gaat het? Is het een eenmalig grootschalig event? Of gaat het om structurele bestellingen, aanmeldingen en betalingen vanuit een online winkelwagen? Gaat het om nieuwe accounts op een membership website of bijvoorbeeld om unieke, dynamische handelingen binnen inlogpagina’s en afrekenmodules? Dan zal slechts een beperkt deel van de oplossing zitten in het opslaan van content via cache. Dus is het direct kunnen opschalen, bij een x-aantal bezoekers tegelijk, een veel (véél) betere oplossing van het probleem.

opschaalbare wordpress hosting voordelen

Convesio kan je hierover goed adviseren. Wie online zoekt op het aanbod aan schaalbare WordPress hosting komt al gauw terecht bij deze provider. De voordelen hiervan zijn eminent, voor elk bedrijf dat qua omzet sterk afhankelijk is van de aangeboden diensten op zijn website. Het proces van opschalen en afschalen automatisch laten verlopen, voorkomt dat je achter de feiten aanloopt. Je (letterlijk) kúnt bovendien niet te laat zijn. Immers, het opschalen verloopt geheel voorgeprogrammeerd én instant. Zonder tijd te verliezen en zonder haperingen. Dit optimaliseert je winst en potentieel. Daarnaast is WordPress hosting instant kunnen opschalen – leidend tot een altijd werkende site – goed voor het bedrijfsimago. Behalve de klanten, gasten en/of leden, motiveert dit ook eigenaar(s) en medewerkers!

Kortom, over WordPress hosting opschalen

WordPress hosting automatisch opschalen zorgt voor optimale conversie bij bedrijfskritische websites, óók bij grote online drukte. Deze techniek houdt de website met de bijbehorende functionaliteiten voor gebruikers – zij die zorgen voor jouw omzet – zowel snel als soepel draaiend. Een groot voordeel van de WP hosting van Convesio is dat deze infrastructuur niet alleen kan opschalen, maar ook automatisch zal afschalen, zodra dat weer kan. Je maakt daarmee alléén gebruik van de extra hosting capaciteit wanneer dat daadwerkelijk nodig is. Dit bespaart flink op de WordPress hosting kosten. Bovendien komt de ononderbroken werking van de WP bedrijfssite het imago van de onderneming ten goede. Ondertussen kunnen eigenaren en medewerkers voluit focussen op hun eigen business, targets en positieve klantencontacten. En daarmee op conversie, tevredenheid en groei.

automatisch opschalen wp

Lees ook onze uitgebreide informatie over dit onderwerp bij SCHAALBARE WORDPRESS HOSTING.