WordPress website gehackt…

WordPress website gehackt? Wat doen bij een WordPress hack? De oplossing voor als je WP site in ongewenste handen is gekomen, ligt vaak bij de hosting provider. Een goede hosting provider helpt echter juist een gehackte website te voorkomen – en opereert dus proactief. Er zijn ook hosting bedrijven die je site bij een WP hack direct helpen te herstellen; zelfs al ben je (nog) klant bij een andere host.

Lees verder of klik direct verder naar Convesio & het oplossen en repareren van een gehackte WordPress site.

Is je website in handen gevallen van hackers? Dan is dat soms wel, soms ook niet direct te herkennen. De alarmbellen gaan natuurlijk meteen af als een hack expliciet duidelijk is of wordt gemaakt; bijvoorbeeld door een melding van de hacker zelf. Of er verschijnt een rood waarschuwingsscherm van Google. De veiligheid is ook duidelijk in het geding als er op je website vreemde wijzigingen te zien zijn. Denk aan externe linkjes naar andere commerciële partijen, waarmee de hacker blijkbaar financiële banden heeft. Of naar websites met een, vaak expliciete, politiek getinte boodschap. Ook spammails verzonden vanuit je gehackte WordPress website zijn natuurlijk een onmisbaar signaal dat er, helaas, iets goed mis is.

wordpress website gehackt

Signalen van een gehackte WordPress site

Andere overduidelijke signalen van een gehackte WP site? Een rechtstreekse omleiding naar een andere site. Of pop-ups die je als websitebeheerder niet zelf hebt ingesteld of als advertentie hebt ‘ingehuurd’. Her en der teksten in een vreemde taal. Plotseling onverklaarbaar veel websitebezoekers (zichtbaar via bijvoorbeeld Google Analytics) afkomstig uit het buitenland. Plotseling enorme traagheid. Of bijvoorbeeld niet meer kunnen inloggen in je admin. Het moge duidelijk zijn: een gehackte site is meestal niet te missen. Hou er echter ook rekening mee dat er subtiele wijzigingen zijn, zoals de genoemde, stiekeme externe linkjes naar een externe website. Hou er aan de andere kant ook rekening mee dat sommige indicators ook een andere, minder problematische oorzaak kunnen hebben.

Tip: gebruik (onder andere) Google Search Console. Meld je aan bij deze service van Google en je krijgt onder andere inzicht in (search ranking) prestaties en problemen. Deze laatste kúnnen het gevolg zijn van een WordPress hack.

Wat is een hack?
In de context van websites, servers, databestanden, webverkeer en hosting betekent een hack: het omzeilen van een beveiliging om toegang te krijgen tot informatie, toepassingen en/of data.

wp website gehackt

WordPress site gehackt, wat te doen?

Okay. “Mijn WordPress website is gehackt”. Wat moet je dan doen? Het antwoord is in beginsel: breng je website onder bij een goede WP hosting provider. Of beter gezegd: het liefst bij één van de beste hosting providers. Deze laatste hebben bovengemiddeld veel aandacht voor veiligheid. Preventief, maar als het leed al is geschied, ook voor het helpen oplossen van een hack en het repareren van de website. Er zijn meerdere WordPress managed hosting bedrijven die dit professioneel kunnen doen.

De vraag daarbij is ECHTER:

 • In hoeverre slagen zij daadwerkelijk in het oplossen van de problemen?
 • Hoe snel lukt het hen om de gehackte WordPress website te repareren?
 • Had de WordPress hosting provider de hack eigenlijk kunnen voorkomen?
 • Welk(e) moeite, handelingen en initiatief vragen zij van jóu – de websitebeheerder?

De gemiddelde eigenaar van een website focust zich natuurlijk op zijn of haar eigen core business. De meeste site-eigenaren hebben niet echt veel technische kennis van webhostingzaken. Heb je wél die kennis, dan nog heb je bij een gehackte website al voldoende stress van andere zaken. Zoals het oplossen van vervelende neveneffecten. Voor het oplossen en repareren van de hackproblemen is het daarom van belang te weten: hoe voortvarend, welwillend en assertief is je provider om direct en adequaat voor je website aan de slag te gaan?

rol van de hosting provider

Hoe meer de hosting provider voor je kan doen, hoe beter. Zeker als het gaat om de veiligheid van hosting. Verreweg de grootste voorkeur gaat uit naar het proactief voorkomen van een gehackte WP site. Maar natuurlijk is ook het herstelwerk in veel gevallen essentieel. Nogmaals, het liefst zónder dat jij als website-eigenaar / -beheerder daarbij (uitgebreid) betrokken bent.

WordPress hack voorkomen

Een WordPress hack voorkomen. Wat hebben de beste hosting providers daarvoor goed op orde? Welke zaken heeft een goede managed WP provider proactief geregeld voor het voorkomen (en anders oplossen) van een website hack? Dan kom je uit op kenmerken als:

 • Een geavanceerd back-upsysteem
 • Alle plug-ins te allen tijde up-to-date houden
 • SSL-certificaat voor versleutelde gegevensoverdracht
 • WordPress infrastructuur en ontwerp dat voldoet aan alle actuele veiligheidseisen

website geïnfecteerd?

Raakt de website, ondanks preventieve maatregelen, geïnfecteerd? En heb je als eigenaar ervan die site niet ondergebracht bij een van de meest moderne hosting providers? Dan vereist dat direct handelen. Natuurlijk stel je meteen je provider op de hoogte. Maar zelf kun (en moet) je ook direct het een en ander proberen te doen. Zoals je website in de onderhoudsmodus zetten, als dat nog lukt. Via je provider of een ander bedrijf malware verwijderingssoftware inschakelen. Vreemde bestanden verwijderen. Updaten van plug-ins. En je wachtwoord resetten. Het zijn enerzijds noodzakelijke acties, anderzijds is het hierbij – zonder de steun van een goede provider – toch vooral nog ‘hopen op het beste’.

veiligheid van wp

Maar ‘hopen op het beste’ is vanzelfsprekend verre van genoeg. Zeker als het gaat om de veiligheid van WordPress. Daarom biedt managed hosting provider Convesio de volgende dienst:

WordPress gehackt?

wij voorkomen

én reparereren

> Gratis als je overstapt!

We repareren je gehackte WP website dus gratis als je overschakelt naar Convesio!

Is je site (onverhoopt) wederom gehackt? Dan lossen we het andermaal direct op. Maar belangrijker is natuurlijk:

Hoe voorkom je dat je WordPress-site wordt gehackt? Het antwoord is eenvoudig. Maak een Convesio-account aan en dien een (gratis) migratieverzoek in. Vanaf dan is die zorg voor de veiligheid van jouw website aan hostingzijde volledig uit handen!

wordpress gehackt
wordpress gehackt oplossing

Website gehackt? Stap over naar Convesio

In no-time weer safe online!

Convesio krijgt de meeste geïnfecteerde websites al binnen één werkdag up and running. Wij brengen de bedreigingen, malware, spam en andere kwaadaardige software direct in kaart. We repareren je site gratis bij een overstap voor (minimaal) één jaar naar Convesio.

Nog meer voordelen van een overstap naar Convesio

 • 24/7 proactieve ondersteuning en monitoring. We controleren jouw site elke 60 seconden op downtime én andere problemen.
 • Je website presteert top. Want de innovatieve hostinginfrastructuur van Convesio neemt complexe hostingvraagstukken uit handen van jou en/of je developers. Dankzij automatisch opschalen (én afschalen) is er altijd de juiste servercapaciteit.
 • SSL en dagelijkse back-ups: beide inbegrepen! Waar andere hostingproviders de kosten voor een SSL-certificaat doorberekenen, zijn de beveiligingstechnieken en -services bij Convesio gratis. Bovendien levert SSL een ranking boost op!
 • Extra ondersteuning en/of consultancy? Kleine en structurele oplossingen op maat voor je bedrijf: huur onze WordPress Pro-services in, voor perfecte optimalisaties.

Houd je sitebezoekers veilig met Convesio’s malwareverwijderingsservice voor WordPress.

is mijn website gehackt

“Is mijn website gehackt?”

Convesio komt er snel genoeg achter. Is je WP-site inderdaad gehackt? Dan identificeren we alle aangetaste bestanden en schonen we deze op. Daarnaast zullen we de waarschijnlijke bron van de hack vinden en patchen; oftewel dit digitale gevaar softwarematig oplossen.

malware verwijderen

IN enkele uren weer aan de slag

Onze specialisten in het verwijderen van malware: zij maken je site binnen ongeveer een dag weer operationeel. Omdat malware een breed begrip is, zien we elke situatie als opzichzelfstaand. We houden iedere afzonderlijke bedreiging tot ver in de toekomst in de gaten.

veilige website

Voorkom een Google penalty

Is je website te lang onveilig? Gevaarlijk voor bezoekers? Dan zal Google je site verwijderen uit de zoekresultaten, AdWords en meer, en een felrood waarschuwingsscherm tonen. We helpen je dit te voorkomen dan wel om je website weer veilig online zichtbaar te krijgen.

Je WP site is gehackt. Waarom dan verhuizen naar Convesio?

 • We houden constant contact met je via e-mail of chat.
 • We vertrouwen níet (alleen) op geautomatiseerde software, maar wijzen een gespecialiseerde medewerker aan. Hij of zij is een rechtstreeks aanspreekpunt voor jou of je team.
 • De WordPress hosting van Convesio is enorm snel én betrouwbaar. Onze hostinginfrastructuur is er één van de volgende generatie. Meer info: zie hier.
 • Zolang je website is gehost op ons WP platform, houden we je bestanden schoon en veilig.
 • We dragen zorg voor je WordPress-installatie en het verhuizen van al je bestanden, databases, plug-ins, berichten, pagina’s en instellingen.
 • De kosten voor het repareren van een gehackte website zijn gemiddeld al gauw zo’n 150 tot 2000 euro. Uiteraard afhankelijk van de omvang van de site en hack. Onderdeel hiervan is de onmisbare stap van het stellen van een goede diagnose. Stap je over naar Convesio? Dan bespaar je tijd én geld. Enerzijds vanwege deze kosten. Anderzijds omdat je snel jouw of jullie omzet-genererende site weer online hebt.
wordpress site gehackt

Malware verwijderen en gehackte WP site herstellen

Veelgestelde vragen

Kun je een gehackte site binnen 24 uur weer draaiende hebben?

Meestal wel. Denken we dat het méér tijd gaat kosten? Dan zijn we hier direct duidelijk over. Meerdere factoren spelen een rol. Zoals de omvang van je site, de aard en omvang van de aanval of malware, en het geschatte webverkeer.

Wat is de beste reparatieservice voor gehackte WordPress-websites?

Een volledig geautomatiseerde service om alle, continu veranderende bedreigingen instant bij te houden, is ingewikkeld. Net als bij medische zorg is de beste aanpak daarom het tijdig opstellen van een plan van aanpak, door getalenteerde professionals.

Welke pakketten (met welke kosten) zijn er voor het oplossen van hack?

Het verwijderen van malware en het opschonen van je gehackte site is gratis bij een overstap naar Convesio voor de duur van een jaar (of langer). Onze pakketten beginnen al met een zeer lage instapprijs!

Kunnen jullie ook helpen als een site draait op Drupal, Joomla of ander systeem?

Convesio is voornamelijk gericht op WordPress-sites. Maar je kunt altijd een beoordelingsverzoek doen, dan kijken we wat er eventueel mogelijk is.

Hoe en waarom wordt mijn site gehackt?

Het internet krioelt van kwaadaardige bots. Deze doen niets anders dan zoeken naar kwetsbaarheden in WordPress, plug-ins of andere serverinfrastructuur. Het meeste is te voorkomen of een halt toe te roepen door WordPress en de plug-ins up-to-date te houden. Via Convesio gebeurt dit allemaal volledig automatisch. Zie ook de overige voordelen van Convesio.

gehackte wordpress website repareren