Kinsta of Convesio

Kinsta is een van de meest populaire webhosting providers voor WordPress. Maar is het de beste keuze voor elk type website? Dat hangt af van wat je precies nodig hebt. Daarom vergelijken we hier Kinsta met Convesio. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Hoe verhoudt Convesio zich tot Kinsta? Iedereen die op zoek is naar een ‘serieuze’ hosting provider voor zijn WordPress website, zal dit graag willen weten. Kinsta is een grote naam op het gebied van WordPress hosting, maar Convesio raakt steeds bekender en meerdere bedrijven stappen over. Waarom? Wat maakt de schaalbare WordPress hosting van Convesio anders dan die van Kinsta?

PREMIUM CONTAINER HOSTING

Simpel gesteld: gaat het je in feite alleen om het hosten van grotere aantallen websites, bij een goede provider? Dan is Kinsta een goede optie. Hecht je (ook) veel waarde aan structureel optimale prestaties, uptime en beveiliging? Dan is Convesio de passende oplossing.

Heeft je website – of hebben je websites – vooral statische inhoud? Dus content die niet of slechts zelden verandert en ook nauwelijks input van gebruikers te verwerken heeft? Dan kun je zeker wat besparen op de maandelijkse kosten voor WordPress hosting, door te kiezen voor het standaard ‘breedteplan’ van Kinsta. Is de inhoud van je website echter dynamisch? En is continue uptime en behoud van hoge snelheid van belang? Dan past daar andere, specifieke WP hosting bij.

BOOST AAN KLANTERVARING EN ONLINE VINDBAARHEID

Het stellen van hoge eisen aan WordPress hosting geldt voor websites die ingericht zijn op bijvoorbeeld e-commerce, lidmaatschappen en/of e-learning. Voor dat type, complexere sites haalt onze premium container hosting her en der tot seconden van de paginalaadtijden af. Dat leidt niet alleen tot een geweldige klantervaring, maar óók tot betere prestaties op het vlak van online vindbaarheid: SEO.

G2 Review

“Ongeëvenaarde snelheid, beveiliging & schaalbaarheid”

“Convesio is met recht een Next Generation WordPress Platform. De snelheid is ongelooflijk. De caching-laag evenals de geclusterde database zijn fantastisch en zorgen voor uitstekende beschikbaarheid, uptime en schaalbaarheid. Wat betreft de klantenservice: er is 24/7 een hoog gekwalificeerd dev-ops team, met een grote bereidheid om te helpen.”

Umi B.

Hogere ROI met Convesio

De bovengenoemde voorbeelden van soorten websites hebben één ding gemeen. WooCommerce shops, membership websites en online leeromgevingen bijvoorbeeld leveren inkomsten op voor je bedrijf. Het is hierbij vooral de website die het verschil moet maken in omzet.

Op het WP hosting platform van Convesio zal de ROI dan veel hoger zijn dan op dat van Kinsta. Het maximaliseren van de inkomstenstroom komt mede omdat we ook bij zwaar bezoekersverkeer time-outs in het online zijn zullen voorkomen.

Met betrekking tot SEO – Search Engine Optimization – is het goed te beseffen dat Google ook echt kijkt naar paginasnelheid en bouncepercentage. Hoe hoger de snelheid en hoe lager het bouncepercentage, hoe hoger de organische ranking van je site – en daarmee van je bedrijf. En ook als het gaat om het effectief tonen en het converteren van je advertenties, houdt Google sterk rekening met de site-snelheid en uptime. Naast Google geldt dit ook voor andere zoekmachines. Neem je deze serieus, dan is Convesio de beste keus.

Logo Kinsta

of

Logo Convesio

Convesio en Kinsta vergelijken op…

Features

Bij het vergelijken van Kinsta met Convesio, is al direct een aantal verschillen zichtbaar. Zo is bij Convesio fullpage caching, monitoring van je website per iedere minuut, support via Slack (direct de juiste medewerker te pakken) en automatisch opschalen wél de standaard.

Belangrijkste eigenschappenKinstaConvesio
Fullpage cachingNeeJa
Slack supportNeeJa
Premium-Tier DataverkeerJaJa
Uptime monitoring per minuut2 minutenJa
Inclusief malware scanJaJa
Automatisch schalenNeeJa

Convesio en Kinsta vergelijken op…

Veiligheid

Hoe verhouden Kinsta en Convesio zich tot elkaar als het gaat om het veilig houden van je WordPress website(s)? Zie hier een overzicht van de belangrijkste beveiligingsfuncties van beide providers.

kinsta

Bij Kinsta heb je géén toegang tot een beveiligde firewall met DDoS-bescherming. Althans, niet als je niet extra betaalt voor de ‘Global Edge Security’ add-on.

Verder biedt Kinsta ook alleen uptime-monitoring als je kiest voor Premium en Enterprise hostingpakketten. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een betaalde monitoringservice van derden, maar doe je dit niet dan krijg je géén directe melding als je site offline is gegaan. Bij Convesio is zowel DDoS-bescherming als een 24/7 monitoring op uptime echter standaard bij de prijs inbegrepen.

Dit zijn enkele van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen van Kinsta:

 • Automatische back-ups
 • Cloudflare DDoS-bescherming en gratis SSL
 • Twee-factor-authenticatie
 • SFTP/SSH-protocollen
 • Chat met meertalige ondersteuning
 • Geïsoleerde softwarecontainers
 • Een hoog gewaardeerd dashboard
 • Staging-omgeving
 • Kinsta’s Application Performance Monitoring (APM)-tool

CONVESIO

Bij Convesio is veiligheid topprioriteit. Alle sites gehost bij Convesio worden beschermd door een gratis Cloudflare-integratie. Dit is inclusief een firewall op enterprise-niveau met een aangepaste ruleset en DDoS-bescherming. Bij Convesio profiteer je altijd standaard van de voordelen van verbeterde beveiliging en prestaties door Cloudflare. Je hoeft er als klant van Convesio géén eigen account aan te maken en te beheren. Dat geeft extra gemak.

Dit zijn enkele van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen van Convesio:

 • Elke minuut een controle op uptime, dus 1440 keer per dag
 • Realtime detectie en beperking van DDoS-aanvallen
 • Ondersteuning voor twee-factorenauthenticatie (2FA) | Automatische IP-blocking met snelheidsbeperking aangestuurd vanuit Cloudflare
 • Wij hebben een eigen beveiligingsteam voor het aanpakken van kwaadwillende aanvallers, hacks en overig gevaar. Onze experts verzorgen handmatige opschoning en identificeren problematische plug-ins
 • Geautomatiseerde back-ups, binnen al onze hostingpakketten. Zo raak je nooit je website en/of bijbehorende data kwijt. We bewaren ook altijd twee weken aan back-ups, en bieden de mogelijkheid om deze gegevensretentie te vergroten
 • Alleen ondersteuning voor versleutelde SFTP- en SSH-verbindingen (geen FTP)
 • Inzet van volledig geïsoleerde containers (LXC) met gebruik van het open source LXD voor het container management. Dit voorkomt kruisbesmetting door andere cliënten
 • Gratis Cloudflare SSL-certificaten met wildcard-domeinsupport
 • Automatische beveiligingscontroles voor elke geïnstalleerde plug-in. Dit om kwetsbaarheden en/of beveiligingsproblemen te ontdekken, met gebruik van Patchman en Monarx AI om malware en onzekerheden te identificeren

Zó werkt automatisch opschalen!

Zie hier hoe gemakkelijk het regelen van elastische ‘auto scaling’ is via Convesio; een functie die Kinsta en anderen niet bieden.

Tom Fanelli

Een vraag over ons hosting platform?

We hebben al veel websites van Kinsta gemigreerd naar Convesio. Neem contact op om te horen waarom we een betere optie zijn én hoe we de migratie soepel en probleemloos laten verlopen.

Convesio en Kinsta vergelijken op…

Functionaliteiten

WordPress hosting van de hoogste business-kwaliteit nodig? De zakelijke hosting van Convesio gaat verder dan die van Kinsta.

Kinsta maakt gebruik van grote servers. Op één en dezelfde fysieke machine – zo’n grote server – krijgen veel websites hun plek. Is je website er eenmaal op geïnstalleerd dan zit je daaraan vast, tenzij je gaat upgraden naar een Kinsta Ondernemingspakket. Het belangrijkste voordeel dat zo’n gedeelde serverconfiguratie biedt, zijn lagere opstartkosten. Daarnaast biedt de provider hiermee de mogelijkheid om meerdere van je sites op diezelfde server te hosten. Dit werkt het best voor klanten die niet zozeer baat hebben bij de beste prestaties, maar vooral bij zo laag mogelijke kosten.

kinsta

Geen fullpage caching
Sommige plug-ins conflicteren
Geen managed WP Schalen

Een grote zorg onder gebruikers van Kinsta is dat bij de meeste pakketten het aantal PHP workers beperkt is tot slechts twee per site. PHP workers verwerken scripts op de website. Kunnen deze het aantal requests en/of het aantal gelijktijdige gebruikers niet aan? Dan zal de site langzamer gaan crawlen – net zo lang tot de PHP workers hun backlog met requests hebben weggewerkt.

Dit is de reden waarom sites die gehost zijn bij Kinsta vaak tot de langzaamste behoren onder de grotere providers. Google eens op ‘Kinsta workers’: je komt veelvoorkomende klachten erover tegen.

CONVESIO

Fullpage Cloudfare caching vanaf Business Level
Geen ‘zwarte lijst’ van plug-ins
Managed: WordPress Schalen

Convesio levert gemiddeld 6x meer inbegrepen PHP workers dan bij vergelijkbare Kinsta hostingpakketten. We kunnen deze workers ook heel gemakkelijk horizontaal schalen. Dit betekent concreet dat Convesio je site tijdelijk, en instant, kan opschalen. Daarmee bied je, ook bij een exponentiële groei van het aantal gelijktijdige gebruikers, elke bezoeker op elk moment de beste ervaring.

kinsta of convesio

Convesio gebruikt containers voor het stroomlijnen en beschermen van elke afzonderlijke WordPress-installatie. Met deze techniek verwijderen we ook de zogeheten server-bloatware (ongewenste, nutteloze of onnodig grote softwarecomponenten). We runnen alleen de minimale software die nodig is voor het bieden van optimale bescherming en superieure prestaties.

Het nadeel? Aangezien elke container een minimaal aantal gegarandeerde resources heeft, brengt Convesio kosten in rekening voor elke afzonderlijke website-installatie. Dit is weliswaar enigszins ongebruikelijk in de hostingwereld, maar eigenlijk is het logisch. Immers, alles is dan ook inbegrepen: een speciale container, de resources én afzonderlijke softwarelicenties.

Logo Google Cloud
Logo Docker
Logo Cloudflare
Logo Redis
Logo Patchman

Convesio en Kinsta vergelijken op…

Prijzen

De prijzen van Convesio en Kinsta zijn in grote lijnen met elkaar te vergelijken. Maar de producten en diensten die bij een pakket zijn inbegrepen, verschillen behoorlijk. De prijzen van Convesio zijn duidelijk en transparant; zonder verborgen kosten en beperkingen.

Convesio levert binnen alle abonnementen een totaalpakket met alles wat je voor je hosting nodig hebt. Inclusief een royale database opslagruimte, dito bandbreedte en bedrijfssoftware. Kinsta heeft veel verborgen kosten en beperkingen als het gaat om vaak noodzakelijke wensen gerelateerd aan het aantal gebruikers, de beschikbare bandbreedte en het aantal PHP workers. Je komt er meer over te weten als je bijvoorbeeld in het Engels zoekt op ‘Kinsta site slowness, downtime, and lack of workers’. De zoekresultaten bieden inzicht in de beperkingen van hun servers.

KINSTA OF CONVESIO: VERGELIJKBARE PRIJZEN, VERSCHILLENDE INHOUD

Uiteindelijk bieden Convesio en Kinsta verschillende producten aan, ook al zijn de prijzen van de diverse pakketten an sich redelijk vergelijkbaar. Kinsta gebruikt buiten de dure Enterprise hostingpakketten vooral grote servers waarmee je minder flexibiliteit hebt, maar wel lagere opstartkosten. Convesio richt zich meer op het leveren van prestaties en uptime, voor elk precair hostingmoment waarop dat nodig is. Een optimaal schaalbare infrastructuur is bij Convesio standaard ingebouwd en daardoor betaalbaar. Bovendien zijn ook de premium WordPress hosting functies er inclusief.

kinsta

Dure shared hosting
Extra betalen voor premium functies
Schalen is er erg duur

Op het technische platform van Convesio – gebaseerd op containerhosting – is software op Enterprise niveau automatisch onderdeel van alle aangeboden pakketten. Bij Kinsta betaal je apart voor de diverse onderdelen die bij Convesio al standaard inbegrepen zijn. Op hun pagina met prijzen en abonnementen staan meer dan 30 items weergegeven waarvoor zij extra kosten hanteren. Denk aan items als Redis ($ 100/mnd), Nginx ($ 50/mnd), Cloudflare Enterprise ($ 200/mnd), Direct Slack Support ($ 500/mnd) en Monarx ($ 75/mnd). Vergelijk dat eens met Convesio: zie de pagina met Convesio Prijzen en alle inbegrepen specificaties.

Zowel Convesio als Kinsta maakt gebruik van het Google Cloud Platform voor de gerelateerde apparatuur en bandbreedte. Vanaf hostingpakket Business Level 2 krijg je bij Convesio Premium Tier, het hoogste niveau van het Google Cloud Network. Dat staat garant voor prioriteit als het gaat om bandbreedte, procesverwerking en snelheid. Ook Kinsta levert Premium Tier, maar dan alleen vanaf de hoogste en duurste Enterprise pakketten.

KINSTA: LAAG INSTAPPEN, BIJBETALEN VOOR EXTRA’S

Kortom, Kinsta heeft weliswaar lagere opstart- en instapkosten, maar als je de vaak noodzakelijke extra’s toevoegt, nemen de kosten alsnog toe. Je betaalt er dan al gauw duidelijk méér dan wanneer je kiest voor een hostingpakket van Convesio met daarin standaard inbegrepen de benodigde (premium) diensten.

CONVESIO

Premium functies inbegrepen
Geen ‘zwarte lijst’ van plug-ins
Voordelige managed WordPress schaling

Heb je voor je WordPress website géén schaalbare infrastructuur nodig, nu niet en op een later moment evenmin? Dan is Convesio een dure optie en dus niet logisch. In dat geval bevelen we onze concurrenten graag aan voor een betere match. Zoals Kinsta!

Convesio is echter veel betaalbaarder dan Kinsta als het gaat om schaalbaarheid. Het schalen van WordPress is tot in de kern onderdeel van onze hostingtechniek en de producten en diensten die we aanbieden. Juist doordat het in de basis al letterlijk onlosmakelijk deel uitmaakt van ons systeem, dalen de gemiddelde kosten daarvan. Dat berekenen we door aan onze klanten. Anders gezegd: onze prijzen met inbegrip van instant schaalbaarheid zijn daardoor lager. Ook het instellen van schaalbare hosting en de kosten daarvan zijn hierdoor gunstig. Binnen enkele minuten kun je er al mee aan de slag.

CONVESIO: VASTE BUNDELS INCLUSIEF PREMIUM FUNCTIES

Bovendien heb je geen SySAdmin nodig voor onderhoud en beheer. En nog een voordeel wanneer je de prijzen van Kinsta met die van ons vergelijkt: bij Convesio is een vaste bundel aan premium functies direct verbonden aan alle van de diverse hostingpakketten. Bij Kinsta betaal je voor elke premium functie apart nog een extra bedrag.

Zie ook: pakketinformatie en prijzen van Convesio

Convesio

Reviews

Wat onze klanten zeggen…

“Ik was direct onder de indruk van de kennis en kunde van het Convesio team. Ze toonden aan de uitdaging te begrijpen waarvoor ik een oplossing zocht, en ze werkten al samen met andere grote WordPress Media websites. Dat zorgde al vanaf het begin voor een geruststellende gedachte.”

Ben McCarthy
Founder Salesforce Ben

“Een Next Generation WordPress Platform? Inderdaad, in alle opzichten! De snelheid bij Convesio is ongelooflijk. De caching-laag is fantastisch evenals de geclusterde database – beide zorgen voor een uitstekende beschikbaarheid, uptime en schaalbaarheid. Om nog maar te zwijgen van de klantenservice. Er is 24/7 een hoog gekwalificeerd dev-ops team beschikbaar met een grote mate van bereidheid om te helpen.”

Umi B
Head of Growth

“Ik onderhoud een eenvoudige WordPress blog. De hosting ervan moet gewoon goed werken en zo snel mogelijk zijn, ook met het oog op Google en SEO. Telkens wanneer ik een load test doe, is het resultaat meer dan uitstekend. Wie de hoogste snelheid en de beste WP hosting prestaties zoekt zónder gedoe en geregel, vindt dat zeker bij Convesio.”

Robert Jacobi
Industry Analyst & Strategist

Convesio en Kinsta vergelijken op…

Support

Zodra je hosting support nodig hebt, kun je die op dat moment bij je provider dan ook echt én naar volle tevredenheid krijgen?

Als het aankomt op ondersteuning bij hosting, krijgt zowel Convesio als Kinsta toprecensies op beoordelingssites zoals G2. Het belangrijkste verschil is dat Convesio je via het zakelijke chatkanaal Slack directe toegang geeft tot de DevOps-teams en de Convesio systeemsupport-teams. Bij Kinsta dien je een ticket in waarna je korter of langer kunt wachten op een reactie.

kinsta

Support voor een groot klantenbestand
Ondersteuning uitsluitend via hun chat
Geen focus op ondersteuning bij schaalbaarheid

Kinsta heeft een goed beoordeeld klantensupportsysteem. Omdat het een populaire, grote hosting provider is, ligt het supportniveau echter vanzelfsprekend wat lager gemeten naar individuele ondersteuning op maat.

Het chat-supportsysteem van Kinsta is rechtstreeks geïntegreerd in het dashboard van hun website. Dat kan ideaal zijn aangezien via die weg snel de toegang tot technische hulp te vinden is. Het geïntegreerde Kinsta supportsysteem is echter iets minder flexibel dan de strategie van Convesio om Slack als channel te gebruiken.

HOSTING SUPPORT: EEN BREED BEGRIP

Support kan betrekking hebben op vele technische facetten van hosting. Gaat het om het vinden van oplossingen gerelateerd aan het schalen van (WordPress) hosting? Zoals voor het optimaal kunnen verwerken van grote hoeveelheden webverkeer tegelijkertijd? Het is een uitdaging die zich vaak van het ene op het andere moment voordoet. Het kan zijn dat Kinsta tekortschiet bij de, op dat moment direct benodigde, gevraagde support. Simpelweg omdat Kinsta, als het gaat om het schalen van serverarchitectuur op basis van containerhosting, niet over de expertise, techniek en knowhow beschikt die Convesio wél heeft.

CONVESIO

Meer persoonlijke support
Direct de juiste medewerker
ScaleOps expertise voor alle cliënten

Onze afdeling Support is 24/7 bereikbaar, zonder doorverwijzing (eenlaags) en gaat al gauw een stap verder. We beloven structureel goede prestaties op hoog niveau, ook voor opgeschaalde webhosting. Als dit betekent dat we diep in WordPress moeten duiken om een probleem op te lossen? Dan doen we dat! Met kennis, doorzettingsvermogen en plezier.

Ons belangrijkste supportkanaal daarbij is chat, via Slack. Dat biedt meerdere voordelen. Je komt ‘binnen’ via de afdeling Support, waarna heel eenvoudig een ander teamlid van Convesio – of meerdere – op dit kanaal kan bijspringen indien nodig.

KORTE DOORLOOPTIJD MET DE JUISTE MEDEWERKER

Bij Convesio krijg je hiermee WordPress-ondersteuning met een korte doorlooptijd. Onze fulltime WordPress-experts reageren doorgaans binnen 30 seconden op chatberichten. Via onze 24/7 chathulp en toegang tot ons Slack-kanaal hoeven jij en wij géén tickets in te dienen. We kunnen daardoor meteen de technische problemen oplossen, met de juiste persoon in dienst van Convesio – en daarmee in dienst van jou. Kortom, Convesio gaat óók aan de slag met WordPress-uitdagingen die veel verder gaan dan eenvoudige servervragen.

Onze belofte

Ons platform levert de WP hosting prestaties die je nodig hebt – op elke schaal. In de dagelijkse praktijk kunnen er bij elke website ter wereld allerlei hostingzaken fout gaan. Ten eerste zijn we dat bij Convesio vóór – door onze vernieuwende technologie en preventieve aandacht tot in alle details. Ten tweede is hulp en support bij ons altijd maar één klik verwijderd – 24/7. Daarbij zullen we datgene doen wat de oplossing is van het probleem (en dat is overigens zeker níet je proberen te verleiden tot het overstappen naar een duurder abonnement).

Conclusie

KINSTA OF CONVESIO?

Hosting nodig voor een bedrijfskritische WordPress website?

Kinsta is een solide hosting provider. Hun klanten zijn grotendeels tevreden over de geboden hostingpakketten. Kinsta is echter ontworpen voor kleinere, minder omzetgevoelige websites. Als de onderneming sterk afhankelijk is van de website om inkomsten te genereren, kom je al gauw terecht bij een ‘serieuze’ managed WordPress hosting provider zoals Convesio. Het is een pionier op het vlak van managed WordPress hosting, gebaseerd op innovatieve Docker techniek die proactief meegroeit met je bedrijf.

betaalbare schaalbare hosting

Convesio biedt namelijk betaalbare, schaalbare hosting voor bedrijfskritische websites via een zelf ontwikkeld platform. Instant schalen (op- en afschalen) over zowel meerdere Docker containers als over clusters van servers, gebeurt volledig automatisch. Zonder dat je er zelf enig omkijken naar hebt. En daarvoor hoef je niet eens, zoals bij Kinsta, te upgraden naar de hoogste Enterprise hosting packages.

Heb je een site van blijvend kleinere omvang? Dan is schaalbare hosting mogelijk niet van meerwaarde. En bijvoorbeeld Kinsta een goed alternatief. Heb je méér nodig (zoals voor WooCommerce, Membership websites, e-Learning en LMS sites)? Dan heeft Convesio het grote voordeel ‘betaalbaar schaalbaar’ te zijn. Je website is bij ons bestand tegen de grootste en meest plotselinge toenamen in data- en bezoekersverkeer. Altijd.

MEER VOORDELEN CONVESIO

Qua support scoren beide providers hoge ogen op beoordelingssites. Waar Kinsta gebruikmaakt van een eigen chat via de website, past Convesio de voordelen van Slack toe. Daarbinnen is snel de juiste expert voorhanden. Bovendien zijn alle belangrijkste premium functies, zoals op het vlak van veiligheid, standaard in de pakketten en prijzen van Convesio inbegrepen. Dit zorgt óók voor een automatische beschikbaarheid ervan; vroeg of laat is dat zeker goud waard.

Logo Kinsta

Vooral shared hosting – legacy tech
Geen schaalbaarheid ‘out of the box’
Geen ScaleOps ondersteuning
Duur voor wat je krijgt

Logo Convesio

Innovatieve container hosting
Snelle set-up voor automatisch schalen
Expertise bij ondersteuning opschalen
Veel waar voor je geld

BEGINNEN?

Je website migreren van Kinsta naar Convesio? Dat maken we heel gemakkelijk.

Convesio neemt daarbij al het werk uit handen. Samen bekijken we welk managed WordPress hosting abonnement het best past bij je website, bedrijfssituatie en het bijbehorende web- en bezoekersverkeer. Kijkend naar het nu, maar zeker óók alvast naar bedrijfssucces in de toekomst.

Overstappen naar Convesio? Je merkt vanzelf hoe eenvoudig ons platform te gebruiken is en hoe gemakkelijk het is om met ons samen te werken!

Gratis proefperiode
Gratis volledig ontzorgde migratie
Zonder downtime en zonder dataverlies!