FAQ: veelgestelde vragen (en onze antwoorden)

convesio faq

Convesio FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen over ons bedrijf, ons platform, onze werkwijze en onze abonnementen. Zie onze Q&A over het meest veilige, betrouwbare, snelle en schaalbare WordPress managed hosting platform ter wereld: dat van Convesio. Je leest er antwoorden op abonnementsvragen, technische vragen en algemene vragen. Na het lezen hiervan aanvullende vragen of opmerkingen? Zie daarvoor het contactformulier. Of bekijk Convesio.nl en ons menu voor uitgebreidere informatie.

> Er zijn wel meer WordPress hostingbedrijven gericht op schaalbaarheid. Wat maakt Convesio anders?

Schaalbare hosting voor WP is de kern van wat we doen. Schalen zit in ons DNA. Hierin de beste zijn, opschalen (en afschalen) gemakkelijk maken én betaalbaar. Dat is vanaf het begin onze visie geweest. Dat betekent dat we ons hostingplatform er ook specifiek op hebben ingericht. We hebben zelf ons WordPress platform gebouwd, speciaal ontworpen voor het eenvoudig kunnen schalen. Met ogenschouw voor efficiency en daarmee kosten. Want alleen zo kunnen we schaalbare WP aan onze klanten echt voordelig aanbieden.

Het WordPress platform van Convesio is om bovengenoemde reden níet gebouwd op traditionele WP hosting technologie. In plaats van verder te gaan gebaseerd op legacy, hebben we gekozen voor Docker. Deze innovatieve techniek op basis van het inzetten van geheel onafhankelijk opererende containers, is veel geschikter voor wat wij willen. Namelijk de beste, meest efficiënte en daarmee goedkoopste aanbieder zijn van schaalbare hosting.

Het opbouwen van Convesio heeft ons niet voor niets een aantal jaren van flink zweten en flink doorzetten gekost (understatement). Gelukkig ging dat gepaard met een evenzo grote dosis passie. Dat hierdoor uiteindelijk gelukt is wat we willen – het aanbieden van de beste schaalbare WordPress-hostingoplossing op de markt – daar zijn we simpelweg trots op.

Andere aanbieders hebben wellicht eveneens oplossingen die qua schaalbaarheid goed presteren. Maar die zijn complex en daarmee duur. Je zou bij zo’n hosting aanbieder bijvoorbeeld eens kunnen vragen: “Wat kost een hostingoplossing die 1.000 bezoekers per dag aankan, tijdelijk instant moet opschalen naar 1.000.000 bezoekers en daarna weer terug naar 1.000?” En vergelijk dan het antwoord op die vraag met de prijzen van Convesio

> Schaalbare hosting van WordPress op AWS (Amazon Web Services), dat kan toch ook?

Klopt, er zijn inderdaad ook oplossingen om WordPress te schalen via de services van AWS. Sterker nog, dat is een solide platform, geïmplementeerd door mensen met veel kennis van zaken. Alleen, deze hostingoplossingen zijn gebaseerd op het implementeren, configureren en beheren via een SysAdmin. Een vaak best ingewikkelde taak. De klant moet zich hier meestal echt even in verdiepen. Of het uitbesteden – waardoor de prijs stijgt en het overzicht daalt. Convesio wil echter de woorden Gemak en Service met hoofdletters schrijven; ook als het gaat om het WordPress beheer zelf. Daarom hebben wij een dashboard gebouwd waarmee onze klanten volledig de controle hebben over hun hosting. Inclusief het beheren van de schaalmogelijkheden (omhoog en omlaag). Op een heel eenvoudige, overzichtelijke wijze.

> Schaalbare WordPress hosting op basis van Docker techniek. Wat is dat en hoe werkt dat?

Voor duidelijke informatie over dit onderwerp verwijzen wij je naar onze pagina over Betrouwbaarste WordPress hosting.

> Wat bedoelen jullie eigenlijk met ‘echt automatisch schalen’?

Als eerste: schaalbare hosting betekent feitelijk dat de servercapaciteit meegaat met de behoefte daaraan. Zoals het geval is bij plotselinge pieken in het bezoekers- en dataverkeer. Maar in hoeverre gebeurt dat echt automatisch? En wat verstaan wij (van Convesio) daaronder?

Met Convesio kun je schalen ‘instellen en vervolgens vergeten’. Dat zit zo. Ons platform schaalt op basis van feitelijk gebruik. Stel, een piek in het webverkeer op je website zet de server onder druk. Het platform van Convesio zet dan automatisch een nieuwe container in (met een identieke versie van je site). Daarmee kan ons systeem de belasting tussen beide (of meer) container(s) verdelen. Neemt het webverkeer weer af en zijn de extra containers niet meer nodig? Dan worden deze ook instant en automatisch verwijderd. Ofwel, bij Convesio is niet alleen sprake van opschalen, maar ook van afschalen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Traditionele schaaloplossingen zijn ontworpen voor het kunnen inzetten van een maximale capaciteit. Daarbij geldt wel een beperking: in de vorm van de totale beschikbare capaciteit van de hardware. Bovendien betaal je in de meeste gevallen extra om toegang te krijgen tot de aanvullende bronnen. Bij Convesio gaat dat anders. Het opschalen gebeurt niet alleen verticaal – via het inzetten van meer containers op één server – maar ook horizontaal. Dit laatste houdt in: schalen over méérdere servers. Zo ontstaat ook hier géén zwakste schakel!

> Wat bedoelen jullie met ‘WordPress horizontaal schalen’?

In het antwoord op de vraag hiervoor is het al benoemd: Convesio kan ook ‘horizontaal’ schalen. Dat houdt in dat de verschillende containers waarop (een identieke versie van) de website draait, worden geïmplementeerd op meerdere servers. De totale beschikbaarheid aan capaciteit is daarmee een vermenigvuldiging van de servercapaciteit keer het aantal servers. De website kan hiermee niet alleen verticaal schalen via het inzetten van meerdere containers, maar ook (via hardware) opschalen via de beschikbare cluster van servers. Zie het als een soort schaalbare WordPress Cloudformatie.

> ‘Hoge beschikbaarheid’, in de context van WordPress hosting. Wat bedoelen jullie daarmee?

Traditionele WordPress hosting kampt met veel potentiële storingspunten – op de route van de webserver naar de database. Convesio is echter juist ontworpen om alle zwakste schakels te elimineren. Dat zorgt voor een ongekende ‘uptime’: het daadwerkelijk online zijn van je site. Ofwel, het in zeer hoge mate beschikbaar zijn van je site voor je bezoekers en (potentiële) klanten. Dit gaat gepaard met eveneens ongekende prestaties. Daarmee bedoelen we de mate van snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van je website (hosting). Deze hoge beschikbaarheid is het resultaat van onze multi-threaded load balancers, WordPress containers, redundant bestandssysteem en geclusterde database architectuur.

> Waarin verschilt Convesio van andere (managed) WordPress providers?

Convesio lost de beperkingen op van shared hosting en hosting via VPS. Dit doen we door een gedeelde, redundante hosting omgeving te bieden, aangedreven door Docker containers. Elke site op ons platform draait op een fundament van een redundant bestandssysteem, databasecluster, schaalbare PHP runtime en zelfherstellende architectuur. Hiermee is Convesio een NextGen platform voor het hosten van WordPress-sites. Meer weten? Lees Cruciale WP hosting factoren: bij Convesio onder controle.

Het platform van Convesio is volledig nieuw en speciaal voor WordPress vanaf de grond opgebouwd. Elk onderdeel in ons systeem is dusdanig geïmplementeerd dat het snelheid, veiligheid en schaalbaarheid maximaliseert. We maken géén gebruik van webgebaseerde controlepanelen zoals cPanel en DirectAdmin of veel van de andere standaardtechnologieën voor het hosten van WordPress. Ons systeem heeft een volledig op maat gemaakte load balancer en dito, geïntegreerde cachinglaag. En ook alle resources worden uitgevoerd in Docker containers.

De prijzen van Convesio zijn gebaseerd op verbruik. Wat dat betreft vergelijkbaar met Cloudproviders zoals Amazon (AWS) en Microsoft Azure. Elke site kan in één enkele of in meerdere containers worden uitgevoerd, afhankelijk van de behoefte. Wij bieden maandelijkse en uurtarieven. Sowieso is voor elke site het automatisch schalen al standaard ingeschakeld. Dus bij een piek in webverkeer schaalt ons platform voor je site automatisch op. Facturatie gebeurt dan op basis van de gebruikte extra containers, tegen uurtarief.

Malware verwijderen en gehackte WP site herstellen

> Kun je een gehackte site binnen 24 uur weer draaiende hebben?

Meestal wel. Denken we dat het méér tijd gaat kosten dan zijn we hier direct duidelijk over. Meerdere factoren spelen een rol. Zoals de omvang van je site, de aard en omvang van de aanval of malware, en het geschatte webverkeer.

> Wat is de beste reparatieservice voor gehackte WordPress websites?

Een volledig geautomatiseerde service om alle, continu veranderende bedreigingen instant bij te houden, is ingewikkeld. Net als bij medische zorg is de beste aanpak daarom het opstellen van een plan van aanpak, door getalenteerde professionals.

> Welke pakketten (met welke kosten) zijn er voor het oplossen van een hack?

Het verwijderen van malware en het opschonen van je gehackte site is gratis als je overstapt naar Convesio voor de duur van een jaar (of langer). Onze pakketten beginnen al met een lage vanaf-prijs per maand!

> Kunnen jullie ook helpen als een site draait op Drupal, Joomla of ander systeem?

Convesio is voornamelijk gericht op WordPress sites. Maar je kunt altijd een beoordelingsverzoek doen, dan kijken we wat er eventueel mogelijk is..

> Hoe en waarom wordt mijn site gehackt?

Het internet krioelt van kwaadaardige bots. Deze doen niets anders dan zoeken naar kwetsbaarheden in WordPress, plug-ins of andere serverinfrastructuur. Het meeste is te voorkomen of een halt toe te roepen door WordPress en de plug-ins up-to-date te houden. Via Convesio gebeurt dit allemaal volledig automatisch. Zie ook de overige voordelen van Convesio.

convesio

Contact met Convesio

Na het lezen van onze FAQ en de informatie op Convesio.nl nog vragen? Zie ons contactformulier.