Betrouwbare livestreaming: Dutch Ground Media heeft Convesio ontdekt

“Nooit meer zorgen hoeven maken dat je website offline gaat.” Zeker bij drukbezochte livestreams is dat een regelrechte zegen. Precies om die reden is Dutch Ground Media, gevestigd in Nederland, een absoluut zeer tevreden klant van hosting provider Convesio.

Betrouwbare livestreaming: Case study DGM

Betrouwbare en stabiele livestreaming. Voor Dutch Ground Media (DGM) is zekerheid daaromtrent niet minder dan: essentieel. Hun core business, namelijk, is het verzorgen van creatieve, hoogwaardige oplossingen voor uiteenlopende videoproducties. Daarmee stellen zij anderen in staat hun eigen, krachtige verhaal te vertellen. In het verlengde daarvan biedt DGM ook high-end livestream oplossingen, voor elk soort livestream of evenement. En daarvoor is een betrouwbare en stabiele verbinding simpelweg een must.

Dus kwam Convesio om de hoek kijken als partner van DGM. Zeker nadat de COVID-pandemie toesloeg. De Nederlandse onderneming werd destijds gedwongen om de workflow hernieuwd tegen het licht te houden. Daardoor nam livestreaming het grotendeels over van de persoonlijke videoproducties. Dat resulteerde in livestreams die sterk tot de verbeelding spreken – en daarmee tot grote hoeveelheden verkeer.

Hoe drukker de livestream hoe beter de hosting van Convesio

De lezer raadt het al: door de toegenomen drukte gingen tijdens die streams de websites van DGM’s klanten regelmatig offline. Zelfs nadat Dutch Ground Media overschakelde naar het hoogste abonnement van hun toenmalige webhosting provider. De volgende stap? Dan maar zelf proberen om de oplossing van het hosting probleem te vinden, dacht DGM. Maar uiteindelijk is het juist Convesio dat gespecialiseerd is in betrouwbare, stabiele livestreaming en andere vormen van hoogwaardige, schaalbare (WordPress) hosting.

“Het is perfect. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je site offline gaat.”

Michael Ruley
DGM Creative

Zoals gezegd, Dutch Ground Media trachtte zelf de serieuze technische uitdagingen te tackelen rondom betrouwbare en stabiele livestreaming. De grootste onbekende factor voor DGM was echter de grote technische complexiteit ervan. Hoe houd je een livestream consistent online, zonder een enkele hapering, laat staan crashes? Die vraag in goede orde kunnen beantwoorden, levert niet alleen ‘gewoon’ een betere dienstverlening op. Nee, het is zelfs noodzaak, zoals elke streamer als geen ander weet. Want één moment offline zal er al toe leiden dat veel kijkers afhaken, vertrekken en… in veel gevallen nooit meer terugkomen.

Hoe DGM zocht naar betrouwbare livestreaming

Dutch Ground Media probeerde dus eerst om de uitdagingen op weg naar betrouwbare livestreaming zelf op te lossen. Daarbij kwamen veel opties en combinaties met bekende cloudoplossingen voorbij. Zoals VPS, Google Drive, Amazon AWS en andere ‘doe-het-zelf-soluties’. Het leidde alleen helaas tot een eindconclusie met termen als ‘ingewikkeld’ en ‘tijdrovend’. En tot kosten van duizenden dollars om een eigen server in te schakelen en te configureren. Maar nog het meest vervelende: de klantensites bléven crashen tijdens de livestreams. Met als gevolg: reputatieschade. Evenals de serieuze gedachtegang van DGM om dan maar hun klantenondersteuning voor livestreaming volledig te schrappen. Die beslissing zou DGM echter een serieus deel van hun maandelijkse inkomsten hebben gekost…

“In plaats van betrouwbare livestreaming ervoeren we vóór onze overstap naar Convesio het slechtste scenario. Zelfs streams met slechts honderd bezoekers konden zomaar, haast uit het niets offline gaan. En het probleem konden we niet eens vinden. Dus vroegen we onze vorige webhost haast uit wanhoop maar of ze ons konden upgraden naar het duurste pakket. Al was het 2.000 euro per maand; we moesten toch online zijn voor onze klanten? Maar zelfs met het hoogste abonnement gingen we nog steeds offline! Ja, ik was daardoor flink gestrest.”

Michael Ruley
DGM Creative

Maar toen ontdekte Dutch Ground Media, feitelijk net op tijd, Convesio als webhosting provider voor betrouwbare livestreaming. Na de overstap ondervond DGM “geen enkel probleem” meer met het online houden van de streams. En minstens zo belangrijk: de sites van hun klanten bleven stabiel, óók tijdens live evenementen met meer dan duizend gelijktijdige online bezoekers. Dat terwijl de Nederlandse onderneming bij die drukte nog maar ongeveer 15% van hun containercapaciteit in gebruik had hoeven nemen.

Hoe dat komt? De technologie van Convesio is al in de basis gemaakt voor websites met veel video’s. Schaalbaarheid is verweven in de zelf ontworpen WordPress hosting infrastructuur. Daardoor is het ideaal voor bedrijven, waaronder DGM, die in korte tijd een enorme toestroom aan verkeer moeten verwerken. Bovendien zijn onze WordPress-experts 24/7 beschikbaar. Zo lossen we eventuele problemen altijd instant op.

BETROUWBARE LIVESTREAM HOSTING: kIES CONVESIO

Bij de drukste livestreams komt Convesio in beeld

Betrouwbare livestreaming begint bij Convesio. Stap betaalbaar over voor de onbetaalbare geruststelling dat de livestreams van jou en/of je klanten zonder haperingen en crashes plaatsvinden.

Wat Convesio voor betrouwbare livestreaming zal doen

Een van de beste aspecten van het WordPress hostingplatform van Convesio is de expertise van ons engineering- en ondersteuningsteam. DGM wilde uiteindelijk geen inefficiënte tijd meer besteden aan het uitzoeken hoe zij Google Cloud- of Amazon AWS-servers konden optimaliseren. De keuze voor Convesio was óók in dat opzicht een goede. Want onze technische experts weten hoe ze websites moeten schalen onder extreem hoge verkeersbelastingen.

“Nadat alle bezoekers online waren, gebruikten we nog maar 15% van onze containercapaciteit. Sinds die ervaring wist ik dat, met deze host, betrouwbare livestreaming goed zou komen. Ik hoef me daarover nu echt geen zorgen meer te maken. Dat is echt onbetaalbaar voor het soort producties waarmee we ons bezighouden. Vooral met de zeer redelijke prijzen die Convesio hanteert.”

Michael Ruley
DGM Creative

Sinds DGM klant werd van Convesio, hoeft het zich met het oog op betrouwbare livestreaming geen zorgen meer te maken. Niet vóór en niet tijdens de streams. Hoe zwaar het verkeer ook is – lees: hoe druk de livestream ook wordt bezocht – storingen behoren tot de verleden tijd. Convesio handelt alles automatisch af. En zo kan Dutch Ground Media zich concentreren op de inhoud en de videoproducties zelf.

De quotes op deze pagina, van DGM Creative Michael Ruley, heb je al kunnen lezen. Michael is vooral onder de indruk van hoe eenvoudig het gebruik van Convesio is. In plaats van zelf complexe servers op te zetten en te beheren, heeft hij er nu verder geen omkijken meer naar. Dat geldt óók voor het constant bijhouden en aanpassen van diverse technische details die van invloed zijn op de server – want ook dat regelt Convesio allemaal.

“Met het geld dat ik in mijn eigen server heb geïnvesteerd – die ik uiteindelijk nooit heb gebruikt – kan ik een levenslang abonnement op Convesio betalen. En dan houd ik wellicht ook nog wat over voor een tripje naar het strand…”

Michael Ruley
DGM Creative

Klaar om over te stappen naar Convesio?

Video – en livestreaming wordt steeds populairder. Elke onderneming die zich daarmee bezighoudt, wil natuurlijk een hostingoplossing die streams in stand kan houden zonder te crashen. Met Convesio kun je erop vertrouwen dat je WordPress website elke mate van verkeer prima aankan. Dat geeft je alle ruimte voor het focussen op de kwaliteit van je eigen business. Daarom: neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je om je video- en/of livestreaming website naar een hoger niveau te tillen.

Betrouwbare webhosting voor livestreams

“De hosting van Convesio is een win-winsituatie. Het is letterlijk een no-brainer”

Michael Ruley
DGM Creative

KLANT WORDEN VAN CONVESIO