WordPress evenementen: WordCamp 2023 en 2024 op de agenda

Convesio is een hosting provider speciaal voor WordPress. Daarom volgen we ook oplettend de evenementen binnen de WP Community – zoals WordCamp – die in 2023, en later, op de agenda staan.

WordPress, WordCamp & Convesio

Vers in het geheugen ligt nog de laatste, tevens allereerste editie van ‘WordCamp Asia’. WordCamps zijn conferenties die vrijwilligers organiseren, met als onderwerp: simpelweg alles wat met WordPress te maken heeft. Europa, de Verenigde Staten en Midden-Amerika waren al jaren, lang en breed bekend met deze internationale WP informatie- en netwerkbijeenkomsten. En nu heeft ook Azië zich in dit rijtje gevoegd.

WordPress: ruimschoots een derde van het internet

WordPress, de gratis open-source website-publicatiesoftware, beheerst wereldwijd inmiddels ruim een derde van het internet. Wat betreft WordCamp in Azië had Thailand de primeur, met hoofdstad Bangkok, mede omdat het gunstig is gelegen; in het centrum van dit werelddeel. Bovendien beoogt WordCamp naast nuttig óók inspirerend te zijn én vermakelijk. En ook daarom was het toeristische Bangkok een logische locatie.

Tijdens WordCamp Asia in Bangkok, van 17 tot 19 februari 2023, waren er 1.299 aanwezigen en meer dan 600 deelnemers aan Contributor Day. Die laatste bijeenkomst vond plaats daags vóór WordCamp en is er traditiegetrouw voor ‘wie dan ook’ die iets wil en kan bijdragen aan WordPress. Van jong en onervaren doch ambitieus, tot oude en ervaren rot in het WP vak. Van developer tot schrijver tot aan de ‘gewone’ gebruiker.

De teller van het totaal aantal WordCamps staat inmiddels op méér dan 1.100. Naast internationale versies zijn er ook vele nationale en regionale van deze WordPress bijeenkomsten. Ook Convesio, de hosting provider die het meest is toegespitst op WordPress, zal je zeker op een WordCamp tegenkomen. Ook wat dat aangaat is het noteren van de volgende WP events, als het aan ons ligt, natuurlijk alvast de moeite waard.

WordCamp Europa 2023: Athene, Griekenland

In Europa is het wat betreft de volgende WordCamp de beurt aan Griekenland. De wereldwijde – of in elk geval de Europese – WordPress community komt er van 8 tot 10 juni 2023 samen, om precies te zijn in Athene. Alle officiële informatie daarover lees je op deze WP website.

Overige WordPress wordcamps

Op ongeveer het moment van schrijven zijn er WordCamp bijeenkomsten in Oeganda (Entebbe, 10 en 11 maart 2023) en in Spanje (Torrelodones, Madrid, 11 en 12 maart). De eerstkomende edities staan op het programma in de Verenigde Staten (Phoenix, Arizona, 24 en 25 maart), India (Kerala, 25 maart), Colombia (Bogotá, 31 maart en 1 april) en Zwitserland (1 april 2023).

WordPress WordCamp Asia 2024

De volgende editie van WordCamp Asia vindt plaats in Taipei, hoofdstad van Taiwan, in maart 2024. Enthousiastelingen van het opensource project dat WordPress heet die naar Taiwan af willen reizen, kunnen hun specialisatie dan wederom combineren met een aantrekkelijke bestemming. Metropool Taipei biedt namelijk een historisch zeer rijke cultuur, veel traditie en prachtige natuur, naast veel moderniteit en hoogstaande technologische ontwikkelingen.

Over WordPress hosting provider Convesio

Hosting provider Convesio is er echt en alléén voor WordPress. Wij zorgen voor geavanceerd op- en afschalen en hebben infrastructuur voor absolute topsnelheid. We bieden all-in hostingpakketten en een hoge mate van eenvoud voor de klant. Met effectieve, directe en hooggewaardeerde support door de juiste experts. Bovendien is Convesio prijsgunstig. Een vergelijkbare goedkope high-end, schaalbare managed WP hosting zónder add-ons is nergens anders te vinden. Kom hier meer te weten over de USP’s van onze WP hosting.

HOSTING VAN CONVESIO | gemáákt voor wp

WordPress websites renderen beter met Convesio

WooCommerce en andere drukbezochte WordPress sites renderen én converteren beter met een hosting provider die er een specialist in is. Kies voor de techniek, support en lage prijzen van Convesio.