Hosting voor mediasites, nieuwssites en publishers

Elke betrokkene bij een mediawebsite weet dat veel en/of groot nieuws online spitsuur zal veroorzaken. Alleen opschaalbare hosting voor publishers maakt een nieuwssite doorlopend bestand tegen een hausse aan nieuwsgierigen. De beste hostingoplossing voor publishers met een WordPress website is de geautomatiseerde, onbeperkte én elastische schaalbaarheid van Convesio.

Een nieuwswebsite op touw zetten, te allen tijde actueel houden, voorzien van diepgang en volledigheid. Het vraagt van alle publishers en hun medewerkers het uiterste aan content, alertheid, doorzettingsvermogen en doortastendheid. Met je mediasite slim en adequaat inspelen op de nieuws- en informatiebehoefte onder je doelgroep, vereist bergen aan werk.

Automatisch onbeperkt op- en afschalen

Die financiële en tijdsintensieve investering kunnen media alleen terugverdienen als op de momenten suprême óók de stroom aan bezoekers zijn werk doet. Dat kan elk uur zijn, dagelijks of misschien vooral gedurende enkele weken per jaar. Hoe dan ook, van die pieken móet je als nieuwssite profiteren. Daarom is webhosting die automatisch en instant met het bezoekersverkeer mee schaalt, vooral voor mediasites niets meer of minder dan een must.

Onvergelijkbare schaalbare webhosting voor nieuws- en mediasites

Op deze pagina leggen we uit waarom de managed WordPress webhosting van Convesio hiervoor de enige juiste oplossing is. Want ‘opschalen’ is bij webhosting een breed begrip. Wat verstaan anderen, en wat verstaan wij onder schaalbare webhosting? Hoe krijgen we automatisch en onbeperkt op- én afschalen over meerdere servers voor elkaar? En hoe maken we deze hoogste vorm van flexibele hosting ook prijstechnisch aantrekkelijk? Lees verder voor de antwoorden. Die antwoorden zijn onvergelijkbaar met de oplossingen van andere hostingproviders. Kortom, vind hier de beste hosting voor media, nieuwssites en publishers.

hosting voor mediasites, nieuwssites en publishers

“Onze mediasite is snel gegroeid, met momenteel meer dan 300.000 maandelijkse gebruikers. We moesten ervoor zorgen dat de site over de juiste infrastructuur beschikte. Dat is met Convesio gelukt”
G2.com

Convesio reviews

“Ik heb een eenvoudige WordPress blog. De hosting ervan moet gewoon goed werken en zo snel mogelijk zijn, ook met het oog op Google en SEO. Bij elke load test die ik doe, is het resultaat méér dan uitstekend”
G2.com

Convesio reviews

Prijzen van hosting voor publishers, mediasites en nieuwswebsites

Schaalbare hosting voor publishers zoals media- en nieuwswebsites op een uiterst betrouwbaar, innovatief serverplatform: wat kost dat? Zie hier onze hostingpakketten. Alle premium functies zijn inbegrepen; óók bij het instap-hostingpakket. Zowel publishers die doorlopend topdrukte ervaren als zij die doelbewust toewerken naar specifieke topmomenten, vinden hier hun passende oplossing voor managed WordPress hosting.

Starter

Level 1

######

$ 50

per maand

geen installatiekosten

Meer pakketinformatie

Business

Level 2

######

$ 150

per maand

Level 3

######

$ 300

per maand

Level 4

######

$ 600

per maand

geen installatiekosten

Meer pakketinformatie

Enterprise

Level 5

######

$ 1000

per maand

Level 6

######

$ 1600

per maand

Level 7

######

$ 2400

per maand

€ ###### / $ 1000 installatiekosten

Meer pakketinformatie

HOSTING VOOR PUBLISHERS

Je mediawebsite op élk moment on-air en snel óók

Schaalbare hosting voor publishers. Daarmee laat je het nieuws en bezoekers structureel soepel doorstromen. Stel jezelf gerust en kies voor de innovatieve oplossing van Convesio. Ga voor álle zekerheden die hosting voor mediasites nodig heeft. All-in, voordelig en simpel.

publishers hosting genoeg capaciteit altijd

GENOEG capaciteit, ALTIJD

Kan jouw publishers website alle bezoekers met een gerust hart aan? Juist voor goed scorende mediasites is er het WordPress platform van Convesio. Een WordPress ontwerp zonder een zwakste schakel!

publishers hosting echt automatisch opschalen

écht autoMATISCH OPschalen

Primeur in de wereld van hosting: ons gebruik van Docker containers voor het volledig automatisch opschalen van capaciteit. Zoals bij plotselinge pieken in verkeer en duizenden gebruikers tegelijk.

publishers hosting snelle pagina laadtijden

Snelle pagina-laadtijden

Laat je klanten niet wachten! Convesio is tot 239% sneller dan de concurrentie. Dat is te danken aan onder meer het ontwerp van ons platform, aan onze cloudinfrastructuur en ons Cloudflare-partnerschap.

publishers hosting snel wordpress cms

SneL WORDPRESS CMS

Een snelle WP Admin bespaart geld. Nieuws updaten moet metéén gebeuren en dat kan alleen met hosting die daarvoor gemaakt is. Voor elke nieuwssite is een razendsnelle back-end nodig. Bij Convesio is dat goed geregeld.

publishers hosting dynamische edge caching

DYNAMISCHE
Edge caching

Dynamic Edge Caching geconfigureerd voor publishers websites is bij ons beschikbaar via onze partner Cloudflare. Je kunt óók hierop besparen; het is immers gratis binnen meerdere pakketten.

Website voor publishers – wat verstaan we daaronder?

Publishers zijn er van klein tot megagroot. Houd je een blog bij, een website voor een niche doelgroep die meer en meer mensen weten te waarderen, of ben je uitgever van een nationale, internationale of bijvoorbeeld grote regionale nieuwswebsite? Mediasites zijn er in alle formaten, maar één ding hebben ze gemeen. Hetzij continu, hetzij op gezette tijden, maar de mediasite moet regelmatig een extra toestroom aan bezoekers kunnen verwerken. Bij nieuws dat viral gaat, een sportevenement dat van miljoenen de aandacht trekt, bij events waar een hele regio of zelfs natie van álles over wil weten… Het zijn voorbeelden van informatieve sites die met hun actuele nieuws goed tot zelfs gigantisch goed weten te scoren. Hoe dan ook is dat altijd een verdiend resultaat; dat van hard werken, veel aandacht voor SEO, van investeren en kwalitatief tot het uiterste willen gaan.

Nieuws- en mediasites zoals deze zijn gebaat bij de webhosting van Convesio:

 • Publishers websites die gebouwd zijn op WordPress
 • Landelijke mediasites
 • Regionale nieuwssites met grote lokale binding
 • Goedlopende blogs met artikelen die bovengemiddeld kunnen pieken
 • WP mediasites met aanzienlijke communities en forums
 • Websites met info over grote Europese en wereldwijde sportevenementen
 • Populaire mediasites gespecialiseerd in een niche onderwerp / doelgroep
 • WordPress nieuwssites met doorlopend duizenden bezoekers of méér
 • Goed scorende clickbait sites
 • Informatieve websites die op gezette tijden extra floreren bij actuele ontwikkelingen
 • Mediawebsites die zich onderscheiden via zwaardere content zoals video’s
 • Alle publishers WP sites met nieuws en pagina’s die ineens viral kunnen gaan

Voor elk van de genoemde nieuwssites heeft Convesio een passend managed WP hostingpakket. Kenmerkend bij elk pakket is de schaalbare WordPress hostingomgeving. Daardoor maakt het niet uit hoe druk het ineens kan zijn of worden, want de hosting van Convesio speelt daar realtime op in. Voor zo lang als het nodig is. Daarna gaan de tijdelijke kosten voor opschalen direct weer omlaag; terug naar het lage prijsniveau van daarvóór.

Beginnen

Hosting voor publishers

Zorgeloos overstappen:

Gratis proefperiode
Gratis migratie
Geen dataverlies
24/7 support

Problemen voor publishers websites en de oplossingen van Convesio

Kenmerkend voor nieuwswebsites en andere mediawebsites is dat de actualiteit van het ene op het andere moment kan zorgen voor rap stijgende statistieken. Met Google Analytics of een andere statistiekentool in de hand, zie je de teller ineens als een komeet omhoog schieten. Een lekker gevoel. Maar meteen ook enorm spannend. Want is de soort en kwaliteit van de webhosting er wel op gemaakt en/of voorbereid?

Zo niet dan is het ‘fingers crossed’ en duimen maar. Houdt de site het?

Publishers kijken met argusogen naar het laden van de website op de desktop, laptop en mobiel. De teleurstelling, frustratie en bijna wanhoop treden op zodra duidelijk is dat de site inderdaad heel traag laadt. Of erger, wanneer de serverfoutcode 503 zichtbaar wordt in plaats van de website zelf. Op het scherm bij jou, je collega’s en bovenal bij die vele bezoekers van dat moment die juist voor interactie en conversie hadden moeten zorgen…

Een goed werkend CMS / WP Admin is eveneens cruciaal

Die bezoeker ben je, als je webhosting er niet op is voorbereid, kwijt. Tijdelijk en deels zelfs voor altijd. Dat weet je en je baalt ervan. Feitelijk word je gestraft voor het feit dat jullie het met de nieuwswebsite zo goed hebben gedaan. Zo voelt het. Maar dat niet alleen. Er is nog een nadeel van een site die door de verkeerde hosting niet langer goed – of überhaupt niet meer – zijn werk doet. Een server error heeft namelijk niet alleen betrekking op de voorkant van de site. Maar ook op de werking aan de achterzijde: het CMS ofwel de WP Admin.

Mogelijk heb je die frustratie helaas al eens ervaren. Want kun je niet in de Admin of laadt deze tergend langzaam, dan kun je de website ook niet meer up-to-date houden. En juist bij een site die altijd het meest actuele nieuws en informatie brengt, is dat cruciaal. Kortom; bezoekers kwijt, omzet gemist, imagoschade. Het is een deceptie die óók nog eens meteen opgelost moet worden. Met alle extra energie en aanvullende kosten van dien.

De oplossing

De bovenstaande nadelen zijn gelukkig makkelijk te voorkomen. En het hoeft niet duur te zijn. Als je maar betaalt kan bijna alles, maar wij houden het juist goedkoop! Dit is, samengevat, de oplossing van Convesio voor publishers sites om bij elke mate van drukte te kunnen blijven renderen.

Wat betreft onze unieke schaalbare WordPress hosting:

 • Opschalen gebeurt bij Convesio geheel automatisch
 • Afschalen gebeurt eveneens geheel automatisch
 • Het eerste – opschalen – gebeurt zodra het moet
 • Het tweede – afschalen – gebeurt zodra het weer kan
 • Je betaalt alleen voor de extra capaciteit die op dat moment nodig is
 • Het opschalen is, afhankelijk van het pakket, te typeren als XXXL
 • Het opschalen is niet aan de grenzen van containers of servers gebonden!

Wat betreft onze prijzen, premium functies, support en optimalisaties:

 • De prijzen van schaalbare hosting zijn scherp dankzij ons eigen ontwerp
 • Voor managed hosting op schaalbare infrastructuur is Convesio ronduit voordelig
 • Extra prijsgunstig doordat premium functies bij ons wél standaard inbegrepen zijn
 • Zekerheid en kwaliteit door nauwe samenwerking met ’s werelds bekendste partners
 • Hoog-efficiënte invulling van caching, snelheid, bescherming en betrouwbaarheid
 • Serieuze, snelle, specialistische optimalisaties en support (zie Convesio reviews)

PUNTEN SAMENGEVAT

Onze webhosting voor publishers websites, zoals nieuwssites en andere mediasites, onderscheidt zich ten eerste met de intrinsieke invulling van ‘schaalbaarheid’. Andere managed hosting providers bieden met het ‘opschalen van hosting’ feitelijk een hoger, standaard duurder pakket aan, met een maximale extra capaciteit. Bij Convesio is ‘schaalbare hosting’ verankerd in het ontwerp en zelfs server-overschrijdend. Dit gebeurt mede op basis van geïsoleerde Docker containers. Het is een enigszins technisch verhaal, maar ons WP hostingsysteem is zeer flexibel, haast ongelimiteerd, en het opschalen en afschalen gaan vanzelf mee met de benodigde capaciteit van het moment. Deze opzet maakt het bovendien goedkoper. Lees desgewenst meer informatie met technische uitleg van schaalbare webhosting.

Het grote voordeel van onze unieke schaalbare infrastructuur staat niet op zich. Het zou immers zonde zijn als de andere schakels van onze WordPress webhosting hieraan afbreuk zouden doen. Daarom hebben we gezorgd dat we ook het allerbeste bieden als het gaat om prijs, support, (snelheids)optimalisaties, klantvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en premium functionaliteiten zoals rondom caching, back-upbeheer en bescherming tegen malware en hacks. Lees desgewenst meer informatie met technische uitleg over cruciale WP hosting factoren.

convesio partner cloudflare
convesio partner google cloud
convesio partner amazon web services
convesio partner human presence
convesio partner patchman

“Veel belangrijke, premium functies zijn er gratis, terwijl deze op andere hosting platforms vaak behoorlijk wat kosten. Ook dat is heel kostenefficiënt”
G2.com

Convesio reviews

“Het is het overstappen absoluut waard: van een duurdere provider met inmiddels toch wat oudere technologie naar het hostingplatform van Convesio”
G2.com

Convesio reviews
Innovatief

Hoe Convesio is gemáákt voor drukke nieuws- en mediawebsites

Schaalbare hosting VOOR PUBLISHERS

Wordt het wel érg druk op de website met nieuws dat viral gaat of sowieso al kan rekenen op een schare aan geïnteresseerden? Informatieve mediasites en nieuwssites moeten grote aantallen requests verwerken en pagina’s kunnen laden zonder te crashen. Ons hostingplatform is daarom gebouwd op containers. Zowel opschalen als afschalen is daarmee instant mogelijk. Meer resources nodig? Dan gaat de hostingcapaciteit voor je WordPress website instant omhoog. Is de piek aan bezoekers die online zijn voorbij? Dan schaalt onze hostingarchitectuur ook weer instant af. Ofwel, je biedt een geweldige bezoekerservaring, zónder vertraging, zónder crashes maar ook zónder dat je er onnodig voor betaalt. Want we brengen alleen de extra serverbronnen in rekening die je werkelijk gebruikt.

publishers hosting innovatief schaalbare hosting

Veiligheid

Een website die tot vele duizenden bezoekers tegelijk kan trekken en regelmatig tot doorlopend van velen de aandacht trekt, moet 24/7 robuust beveiligd zijn. Hackers die inbreken, malware die op de loer ligt, privégegevens van ingelogde bezoekers: alle nauwkeurigheid is geboden. Daarom draagt Convesio op geavanceerde manieren zorg voor beveiligde verbinding, bescherming tegen onder andere DDoS, hackers en malware. Proactieve veiligheid en daarmee geruststelling is een groot goed en daarom regelen we dat. Weet dat bij onze hosting voor grote WP websites de bescherming van het dataverkeer, klantgegevens en online inbreuk- en inbraakrisico’s volledig onder de aandacht zijn. Daarvoor zorgen meerdere lagen van beveiliging; qua infrastructuur en op applicatieniveau. Zo zijn alle belangrijkste premium functies voor WordPress beveiliging in al onze hostingpakketten inbegrepen. En op de achtergrond is er continu onze monitoring via zowel mens als geautomatiseerd per machine, naast onze goed bereikbare support.

publishers hosting innovatief veiligheid

Support & expertise

We hebben 24/7 een team van WordPress experts beschikbaar op ons Slack chatkanaal. Zij hebben tientallen jaren ervaring in beveiliging en systeembeheer, en zijn op dit vlak volledig up-to-date. Deskundig en behulpzaam: deze eigenschappen spreken voor de specialisten van Convesio vanzelf. Onze uitgebreide basissupport is zelfs gratis. En naarmate je publishers website te maken krijgt met groei – en stuiptrekkingen – groeien we met je mee. Bij tegenvallers verhelpen we altijd snel het probleem. We willen immers evengoed als jij dat je goed bezochte informatieve website succesvol blijft. Daarbij is daadkrachtige support van mensen met kennis van hostingzaken voor complexe sites, zoals grote nieuws- en mediasites, simpelweg onmisbaar.

publishers hosting innovatief support en expertise

Verdienmodel van een nieuwswebsite vergt goede hosting voor publishers

Omzet genereren en geld verdienen met een nieuwssite, digitale krant of andere informatieve website. Hoe doe je dat? Convesio is als WordPress hosting provider niet de specialist in verdienmodellen, maar denkt wel graag mee, zoals met publishers, om het beste uit de website te halen. Kort gezegd komt het erop neer dat het onze taak is om de hosting in alle facetten structureel op orde te hebben. We kunnen je ook helpen met WordPress optimalisaties. Zodat zowel qua snelheid, betrouwbaarheid als veiligheid de website op elk (rustig dan wel druk) moment presteert, en het bedrijf erachter rendeert.

Want elk verdienmodel voor een nieuws- of mediawebsite heeft eenzelfde factor van groot belang. Of de site nu leeft van advertenties, donaties, betalende abonnees voor premium content en/of merchandising met ledenvoordeel voor gadgets en belevenissen-op-maat: het succes ervan valt of staat in alle gevallen met een site die het – altijd – goed doet. Ongeacht de resources die, op welk moment dan ook, van de server en hosting worden gevraagd.

De rol van goede hosting voor publishers websites

Het doel van elk bedrijf is winst maken. Dat is bij een mediasite niet anders, ook al voorziet deze vaak óók in andere behoeften zoals bijvoorbeeld het verbinden van een community. Hoe beter ook dát lukt, hoe groter overigens weer het omzetpotentieel.

Daarom is het voor Convesio duidelijk: als hosting provider verzorg je niet alleen wat je geacht wordt te doen, maar ga je een stap verder.

Ten eerste: zorgen voor niet te dure hosting die uiterst flexibel kan meegroeien met de website en het aantal bezoekers. Zowel instant, wanneer de bezoekerscijfers tijdelijk door het dak schieten, als op de lange termijn.

Ten tweede: tot in de kern van ons ontwerp zekerheden inbouwen rond de benodigde technische aspecten. Denk aan back-ups en security, snelheid, caching en schaalbaarheid.

Ten derde: alle hulp en informatie bieden die je als klant nodig hebt, snel en laagdrempelig.

Dat doen we via een zelf ontworpen en zelf gebouwd WP platform op basis van ’s werelds snelste infrastructuur. Met ingebouwde premium functies die elders meestal alleen tegen een flinke meerprijs te verkrijgen zijn. We werken daarvoor alléén samen met partners die mondiale autoriteit genieten. En we hebben onze supportafdeling zodanig ingericht dat je snel met de juiste medewerker in contact komt, met de juiste probleemoplossende expertise.

publishers hosting lage kosten

Lage kosten: bij ons een vast gegeven

Onze lage prijs van hosting van WordPress is een vast gegeven; dankzij ons ontwerp. Het Convesio WordPress platform is uiterst efficiënt. De basis is de Google Cloud-infrastructuur en het beheer vereist géén woud aan SysAdmins. Dat leidt tot veel kostenbesparingen. En dat werkt weer – merkbaar – gunstig door in de prijs!

publishers hosting prestaties

Prestaties die ondernemers verlangen

Waar traditionele hostingplatforms nog kampen met knelpunten die WordPress vertragen, heeft Convesio deze zwakke schakels rigoureus weggenomen. Onze klanten ervaren zo structureel snellere paginalaadtijden. Die snelheid werkt in veel (omzet)facetten door… precies dat waar iedere ondernemer naar verlangt.

publishers hosting gebruiksgemak

Van complex naar gebruiksgemak

Het zéér gebruiksvriendelijke Convesio dashboard is je controlecentrum. Check en bewaak de gezondheid van je site, installeer SSL, configureer back-upschema’s en caching, stel je beveiligingsbeleid in en nog veel meer… met nauwelijks meer dan één enkele klik. Weg met complexiteit, welkom gebruiksgemak!

publishers hosting monitoring en support

Convesio monitoring en back-support

We monitoren elke website met tussenpozen van één minuut. Als er iets niet klopt, komt een technicus van Convesio direct voor jouw WordPress site in actie. Nog vragen? Deskundige ondersteuning is 24/7 beschikbaar via chat. De Convesio back-support denkt daadwerkelijk met je mee.

Betrouwbare hosting voor een publishers website

Convesio is gebouwd voor grote pieken in het dataverkeer. Ons webhosting ontwerp is crashbestendig, zelfs bij hoge volumes aan lezers en kijkers tegelijk. ‘Docker container techniek’ is hierbij essentieel voor het instant en automatisch kunnen opschalen, automatisch weer afschalen, en de publishers website in de lucht houden op hoge snelheid.

We hosten WordPress op Docker containers, die net als een VPS over speciale bronnen beschikken. Zijn er méér resources nodig? Dan zet ons systeem geautomatiseerd en direct extra containers in. Dit verdeelt de belasting. De containers waarop de meerdere (identieke) reserve-versies van de website draaien, kunnen we zelfs verspreiden over meerdere fysieke servers. Komt de nieuwssite of andere site na de grote drukte weer in wat rustiger vaarwater? Dan zijn deze extra containers niet meer nodig en zetten we deze weer in de stand-by stand. Daarmee gaan ook de kosten van de hosting weer omlaag. Het instellen hiervan kan bij Convesio binnen een minuut, zonder dat er een SysAdmin voor nodig is.

Meer informatie over Convesio’s Docker technologie.

Hosting voor nieuwssites & Cloudflare

In ons hostingplan voor een nieuwswebsite is ook de Dynamic Edge Caching van Cloudflare inbegrepen. Deze caching is geïntegreerd in ons platform en speciaal geconfigureerd. Het leidt tot betere prestaties en fungeert bovendien als extra beveiligingslaag, nog vóórdat de requests de servers bereiken. Het is onderdeel van ons hostingpakket voor publishers.

ScaleOps: Hosting voor mediawebsites & onze support

Drukke websites voor publishers vragen veel van de hosting.
Laten we kennismaken!

In tegenstelling tot andere hosting providers duiken we diep in het WordPress systeem. Alleen zo kunnen we je helpen bij het oplossen van problemen nog vóór ze ontstaan.

publishers hosting scaleops stap 1

Stap 1

Test, analyse en advies

Ons team van WordPress experts analyseert de drukke website om het beste hostingplan te kunnen adviseren. We testen de belastbaarheid om te bepalen welke resources nodig zijn.

publishers hosting scaleops stap 2

Stap 2

Migratie, optimalisatie en configuratie

We bieden gratis migratie. De WordPress nieuwssite zal gewoon online blijven en géén data verliezen. Daarna volgt het optimaliseren en configureren; managed hosting op maat.

publishers hosting scaleops stap 3

Stap 3

Verbetering website performance

Je mediasite is bij ons actief op een schaalbaar WordPress hosting platform. We monitoren de site-prestaties continu. Zo blijft deze optimaal werken; zelfs bij ongekend verkeer.


publishers hosting support tom fanelli

Hoe goed is onze supportafdeling? Probeer het eens!

24/7 persoonlijke support door een team van betrokken WordPress experts. Je kunt er bij ons op rekenen. Vragen over hosting voor publishers websites? Enthousiast én met kennis helpen we je direct.

Samenvatting

Hosting voor publishers | Grotere nieuwswebsites en mediawebsites van regionale, nationale of internationale omvang ontvangen dagelijks duizenden online bezoekers. Ook kleinere websites voor publishers, zoals blogs en websites met onderscheidende informatie over een niche onderwerp of doelgroep, krijgen nu en dan te maken met nieuws dat viral gaat. De hosting van die websites moet daar proactief op voorbereid zijn. De managed hosting van Convesio voor WordPress biedt hiervoor als enige provider automatische en elastische schaalbaarheid aan, haast zonder limiet. Daarmee loop je als actuele website nooit achter de feiten aan. Je verdient dit al gauw terug dankzij de optimale conversies bij topdrukte op de site. Bovendien betaal je bij Convesio niets extra voor premium functies. Zowel overstappen, sitemigratie, site-optimalisatie, support als optimale instellingen krijg je er eenvoudig voor elkaar.