Waarom een snelle website sterk bijdraagt aan SEO (en aan méér klanten en omzet)

Een snelle website biedt voordelen. In meerdere opzichten. Je krijgt daardoor méér en tevreden sitebezoekers, zijnde je (potentiële) klanten. Daarmee verhoog je ook je ranking in de organische zoekresultaten. En als gevolg van zowel die klanttevredenheid als de hogere positie in Google en overige zoekmachines, kom je dichter bij een maximale omzet. Ergo, snelle hosting is goed voor je SEO.

Snelle website stimuleert SEO

Iedere eigenaar van een site wil snelle paginalaadtijden. Simpelweg omdat de bezoekers van de site, veelal klanten of potentiële klanten, daar baat bij hebben. Hoe sneller zij een pagina kunnen laden, bekijken, scannen of lezen, hoe groter de kans op doeltreffende communicatie en conversie. Zijn bezoekers tevreden over de werking van de site? Dan zijn ze eerder geneigd om nóg een pagina, product of service te bekijken, te kopen dan wel af te nemen. Al met al biedt de site hiermee relevante kwaliteit. En juist dat leidt tot nog een groot voordeel. Namelijk tot betere SEO (Search Engine Optimalization) en dus hogere page rankings.

Immers, zoekmachines zoals Google, Bing, DuckDuckGo en andere zullen betere websites hoger in hun zoekresultaten tonen dan andere. Dat ‘beter’ heeft betrekking op indicatoren zoals de kwaliteit van de content en een logische, goed navigeerbare webstructuur. Daarnaast heeft dat ‘beter’ natuurlijk óók betrekking op de snelheid waarmee de site de relevante informatie op het scherm toont. Hoger komen in Google? Een snelle website helpt meer dan je denkt…! De snelheid van een website is zoals gezegd wezenlijk van invloed op het surfgedrag van de bezoekers. De algoritmen van Google en andere grote zoekmachines nemen deze factor dan ook voor een belangrijk deel mee in het bepalen van hun paginarangschikkingen.

Gevolgen van een trage website

Kortom, hoe sneller een website, hoe beter. Niet alleen voor de directe siteprestaties, klanttevredenheid en klantconversie, maar óók voor de ranking van de site bij online zoekresultaten. Dit laatste leidt weer tot méér bezoekers die overgaan tot het bekijken van de site en het afnemen van een product of dienst, of bijvoorbeeld tot het klikken op advertenties op die website.

Tegenover dit positieve aspect zit natuurlijk ook een evenredig nadelig aspect, indien de site niet sneller, maar juist langzamer is. Bezoekers en potentiële klanten merken het snel genoeg indien de site niet naar behoren functioneert. De pagina laadt niet lekker, te langzaam en/of te onvolledig. Snel naar de concurrent zoals een andere webshop dan maar; bezoekers haken af, vlugger dan menigeen denkt. Daardoor zullen ze je producten en diensten ook niet aanbevelen. Bovendien is er weer het belangrijke gevolg voor SEO. Want de zoekmachines pikken óók dat negatieve klantgedrag snel genoeg op, met op termijn nadelige gevolgen.

Google volgt het gedrag van bezoekers en merkt of gebruikers je site snel verlaten. Bij één keer zal de ranking nog niet direct een nadelige invloed ondervinden. Maar is sprake van herhaling en zet de trend zich voort? Dan treedt onherroepelijk een lagere positie in bij het organische zoekverkeer, op trefwoorden waar je als bedrijf en website graag op wil scoren.

Snelle hosting, goede SEO en snelle site op elk moment

Er is nog iets, gerelateerd aan de online vindbaarheid. Koop je namelijk betaalde advertenties in zoals die van Google? Dan zul je bij een trage, slechte website daar uiteindelijk ook méér voor gaan betalen.

Het spreekt daarom voor zich dat je als eigenaar van een onderneming expliciet een snelle website wilt. Om het nog duidelijker te stellen: een snelle site op elk willekeurig moment. Het helpen voorkomen van een trage website is één, maar het juist maximaal profiteren van een zo snel mogelijke site is het andere, positieve uiterste en dus ‘key’. Daarbij speelt, naast andere website-elementen, goede webhosting een voorname rol.

Snelle hosting goed voor SEO

Wat maakt Convesio sneller?

Er zijn veel hostingproviders. Vooral als het gaat om het hosten van WordPress websites. De meeste van deze WP hostingproviders draaien op technologie van inmiddels al enkele decennia oud. Je website bij een provider op een server laten plaatsen die je deelt met anderen, heet shared hosting. Daarop kunnen tientallen tot wel vele honderden sites actief. Die gebruiken allemaal dezelfde resources. Dat vertraagt, en dat kan ook niet anders, de paginalaadsnelheden. Zeker wanneer één of meerdere van die andere sites tijdelijk drukbezocht zijn gaat dat ten koste van de andere sites op die server. Dat kan en zal vaak gaan om aanzienlijke vertragingen of zelfs downtime. Dus als je site structureel kan rekenen op veel bezoekers, is shared hosting eenvoudigweg géén goed idee.

Dedicated servers zijn een mogelijke oplossing voor de problemen van shared hosting. Is je budget voor hosting ervoor toereikend? Dan kun je bij een hosting provider toegang krijgen tot zo’n dedicated server. Dit kan helpen om je site sneller te maken. Alleen, het lost geen van de softwareproblemen of downtime-problemen op. En dat is waar Convesio om de hoek komt kijken. Onze aanpak van hosting voor WordPress is namelijk totaal anders dan de verouderde infrastructuur van andere hosts én beter dan dedicated servers.

Hoe werkt onze WordPress hosting infrastructuur?

Bij Convesio krijgt je WordPress website een plek in een speciale hosting container. Zo’n container is een licht stuk software waarin alle functies van het besturingssysteem zijn gestroomlijnd en beveiligd. Zo’n container bij Convesio runt niet alle gebruikelijke bloatware (dat zijn feitelijk overbodige, inefficiënte softwarecomponenten) en het cPanel zoals dat op andere, gebruikelijke hostingplatforms wel gebeurt. In plaats daarvan is onze containerinhoud efficiënter en opzichzelfstaand. Identieke replica’s van de website draaien op meerdere van deze opzichzelfstaande containers. Op het moment dat één zo’n container updates moet ondergaan of bijvoorbeeld de drukte op de site niet (alleen) meer aankan, neemt een andere het over. Daardoor is in alle gevallen géén sprake van downtime.

Dankzij snelle hosting direct ingrijpend betere SEO

Alleen al door over te stappen naar Convesio zien de meeste klanten direct een ingrijpende verandering. De paginalaadsnelheden gaan vaak meteen met seconden omlaag. Het is overbodig te zeggen dat dit de surf-ervaring drastisch ten goede komt. Daarnaast beschikken we over een team van betrokken, toegewijde WordPress experts die dag en nacht je website monitoren. Tot op coderingsniveau gaan we op zoek naar manieren om de snelheid te verbeteren, bijvoorbeeld door in te grijpen bij plug-in problemen of databasequery’s die te lang duren. Dit alles betekent dat je WP website razendsnel zal zijn, in veel grotere mate dan wat je bij andere hosts zult kunnen krijgen. Traditionele WordPress hosting providers bieden simpelweg niet dezelfde level van technologie en ondersteuning als Convesio.

SNELLE HOSTING VAN CONVESIO

Boost aan snelheid, boost aan SEO, boost aan winst

Via snelle hosting naar een snelle site, naar hogere page rankings, naar méér klanten en méér omzet. Begin bij het begin. Begin bij Convesio.

Wat zijn nog meer voordelen van Convesio?

Uptime en beschikbaarheid zijn net zo belangrijk als snelheid. Je bent immers zo sterk als de zwakste schakel. De meeste hosting providers claimen minimaal 99% uptime van de infrastructuur te bieden. Dit betekent dat ze ergens op planeet Aarde servers hebben staan die altijd beschikbaar zijn. Wat ze hier echter niet noemen, is de uptime van jouw individuele site. Stel dat de provider je website moet verplaatsen. Of stel dat deze de software op de server moet upgraden. Of stel dat er een serverstoring is of onderhoud gepleegd moet worden. Dan is je website tijdelijk niet beschikbaar en dus offline. De containertechnologie van Convesio elimineert echter deze downtime. We kunnen in alle genoemde gevallen je site dupliceren, load balancing toepassen en daarmee de site, op welke schaal dan ook, gewoon doorlopend, wereldwijd online houden.

snelle hosting, goed voor seo, goedkoper bij convesio

Het interessante aan Convesio is ook het volgende. Om de bovengenoemde mogelijkheden en diensten te verkrijgen, zou je een fulltime developer en technicus moeten inhuren. Deze zou dan een Amazon- of Google Cloud-account voor je beheren, met uitgebreide tests, en met vallen en opstaan. Dat kost je al gauw minimaal 10.000 euro per maand aan arbeids- en softwarelicenties. Maar gelukkig is er de optie om klant te worden van Convesio. Wij regelen alles voor je, niet voor zo’n 10.000 euro per maand, maar al vanaf 150 euro per maand!

Aanmelden

Klaar om je WordPress site sneller te maken, de uptime en beschikbaarheid ervan drastisch te verbeteren en je bezoekers een uitstekende ervaring te bieden? Om zo meer klanten te krijgen, evenals hogere page rankings op relevante zoekwoorden? Met als resultaat nóg meer klanten en, al met al, méér omzet? Dan is het tijd om je aan te melden bij Convesio.

KLANT WORDEN VAN CONVESIO