Hosting voor ledenwebsite | WordPress hosting voor membership sites

WordPress plug-ins vormen vaak de basis voor het opzetten van een membership website. De beste hosting voor een WP ledenwebsite waarborgt een snelle, crashvrije, veilige serveromgeving, voor alle leden, op elk moment. Ook als het een complexe lidmaatschapssite is.

Een aanbieder van exclusieve content, producten en services voor online memberships staat voor wezenlijke hostinguitdagingen. De aspecten ‘snel, betrouwbaar en veilig’ zijn bij een ledensite zeer relevant. Leden die in groten getale inloggen, persoonlijke gegevens achterlaten en allerlei soorten content opvragen en downloaden? Dat vereist zeker van de hosting provider de grootste mate van zorgvuldigheid, kennis van zaken en een op maat afgestemde techniek.

Ons elastisch schaalbare hostingplatform is gebouwd op geïsoleerde containers en is tevens volledig afgestemd op WordPress en ledensite plug-ins. Kort gezegd schakelt de techniek van managed WP hosting provider Convesio alle zwakste schakels uit. Dit ter geruststelling van bedrijfseigenaren zoals die van een ledenwebsite. Op deze pagina lees je hoe dit werkt.

membership hosting wordpress hosting voor ledenwebsite

“Geweldige know-how en geweldige support”
Troy Chollar, TLC Creative

Convesio reviews

“Veel waardering voor de fantastische service, óók tijdens stressvolle momenten”
Kiefer Lee, RC Trade and Logistics

Convesio reviews

Ledenwebsite hosting en pakketten

Bekijk hier onze gunstig geprijsde ledenwebsite hostingpakketten. Die bieden elastische schaalbaarheid en alle benodigde premium functies – standaard inclusief! Zie ook Convesio prijzen voor al onze hosting abonnementen, waaronder voor WordPress lidmaatschapswebsites.

Starter

Level 1

######

$ 50

per maand

geen installatiekosten

Meer pakketinformatie

Business

Level 2

######

$ 150

per maand

Level 3

######

$ 300

per maand

Level 4

######

$ 600

per maand

geen installatiekosten

Meer pakketinformatie

Enterprise

Level 5

######

$ 1000

per maand

Level 6

######

$ 1600

per maand

Level 7

######

$ 2400

per maand

€ ###### / $ 1000 installatiekosten

Meer pakketinformatie

HOSTING voor ledenwebsite

Niet duur & niet complex > voordelig & eenvoudig

Schaalbare hosting voor ledenwebsites. Bij Convesio bereikbaar vanaf een aantrekkelijk instappakket.
Alle zekerheden die hosting voor membership sites nodig heeft: all-in, voordelig en simpel.

Onze belofte

Premium managed hosting voor je lidmaatschapswebsite

Het Convesio platform voor managed hosting biedt je leden steevast een vlekkeloze site-ervaring.

membership hosting hosting opschalen

Hosting opschalen

Je ledenwebsite hosting een snelle boost geven metéén zodra dat nodig is. Het kan met de geautomatiseerd opschalende (en afschalende) hosting van Convesio. Richt je, zonder zorgen over de mate van het bezoekersverkeer, op je online marketing, live events, flash-verkopen, e-mailcampagnes, enzovoort. Hoe grootschalig je online ledenpubliek ook is.

membership hosting beste plugins voor ledensites

Beste ledensite plug-ins

De techniek en infrastructuur van Convesio managed webhosting is uitstekend voor het gebruik van de beste WordPress lidmaatschapsplug-ins. Denk aan bekende membership WP plug-ins als MemberPress en Paid Memberships Pro. De combinatie van de beste hosting voor ledensites met de beste plug-ins: daarmee neem je een voorschot op succes.

membership hosting deskundige support

Deskundige support

Hoe verder je ledensite groeit, hoe meer de oplossingen van Convesio in beeld komen. Onze technische experts zijn snel bereikbaar, ook bij uitdagingen voor je lidmaatschapswebsite. Onze succesvolle support is het resultaat van proactief te werk gaan. Met de beste mensen en met geavanceerde systemen, fundamenteel ingericht voor complexe, drukke WordPress sites.

membership hosting top notch beveiliging

Top-notch beveiliging

Een lidmaatschapssite die gehost is bij Convesio is extreem veilig, ook als het gaat om het beschermen van de gegevens van alle leden. We maken het hackers ongekend moeilijk toegang te krijgen tot je website, klantgegevens en overige data. Mochten zich problemen voordoen? Dan lossen wij deze snel en kosteloos voor je op. Dat is een belofte die we graag doen!

Wat is een membership website, ledenwebsite of lidmaatschapssite?

Ter verduidelijking, we hebben het op deze pagina over hosting voor een specifiek type website. Namelijk een website waarop leden via een unieke inlog toegang hebben tot exclusieve content, producten en/of diensten. Dat is de definitie van een lidmaatschapswebsite. De bekende Engelse term hiervoor is een membership website. In Nederland spreken we verder ook, eenvoudig en afgekort, over een ledenwebsite.

Een inlogmogelijkheid is voor websites binnen deze online business een wezenlijk kenmerk. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van voordeel, in enige vorm, voor alléén de leden. Een membership website kan dit voordeel of deze voordelen gratis aanbieden of tegen betaling. Een lidmaatschapswebsite kan daarmee zowel betalende leden als niet-betalende leden bedienen. Bovendien kan het bedrijf besluiten levels in te bouwen: verschillende vormen van lidmaatschap, tegen verschillende tarieven, met uiteenlopende meerwaarde.

membership hosting memberpress
membership hosting buddypress
membership hosting memberium

Veel lidmaatschapssites krijgen gestalte binnen een WordPress omgeving. Dit mondiale CMS biedt een ruime keuze aan populaire membershipsite plug-ins met hoge klantwaarderingen.

Beginnen

Migreren zonder risico

Zorgeloos overstappen:

Gratis proefperiode
Gratis migratie
Geen dataverlies
24/7 support

KIEZEN VOOR Convesio

Waarin onderscheidt onze managed WP hosting voor een ledenwebsite zich? Het eerste, enorm grote voordeel van Convesio is de mogelijkheid van onmiddellijke schalen. WordPress opschalen (en ook weer afschalen): bij ons gebeurt dit altijd instant, oftewel telkens zodra dat nodig is. Daarmee waarborgen we, voor op elk moment, de hoogste snelheden en beste prestaties van je WordPress website. Voor jou en alle websiteleden.

De zekerheid van die uiterst flexibele en krachtige schaalmogelijkheid is te danken aan het karakter van ons zelf ontwikkelde platform. Daarmee komen we bij het tweede grote voordeel: onze hosting voor een ledenwebsite is toekomstbestendig. Klaar voor jullie groei. Juist dankzij die fundamenteel ingebouwde, allernieuwste technieken.

Het derde grote voordeel van Convesio heeft eveneens te maken met de compleetheid van dit duurzame, meest moderne WP hosting platform, in ons eigen beheer. We hebben het dan over de prijs. Want bij Convesio zijn de meest geavanceerde functies op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en snelheid standaard inbegrepen.

VOORDELIGE all-in-one HOSTING VOOR LEDENWEBSITE

All-in-one, zogezegd. Waaronder de meest professionele, meest elastische én hoogste mate van schaalbaarheid voor een ledenwebsite die er op de hostingmarkt te vinden is. Die één-druk-op-de-knop-oplossing drukt de kosten. Daarmee profiteren ook kleinere bedrijven die een lidmaatschapswebsite runnen van veel hosting tegen een voordelig tarief.

Vergelijk de prijzen van Convesio – inclusief alle benodigde functionaliteiten, specificaties en volledig elastische schaalbaarheid – maar eens met die van alle directe concurrenten. Bovendien betalen onze klanten alleen voor de extra middelen wanneer deze ook echt nodig zijn. Ook dát levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Nog meer redenen voor Convesio? Jazeker: de ongekend snelle en gespecialiseerde support waarop elk klant van ons 24/7 mag rekenen. De kennis en betrokkenheid van onze specialisten in WordPress en membership hosting zijn bovendien, via meerdere kanalen, zo goed als direct bereikbaar. Ook voor het oplossen van back-end problemen, snelheids- en overige uitdagingen rond optimalisatie van ledensites.

convesio partner cloudflare
convesio partner google cloud
convesio partner amazon web services
convesio partner human presence
convesio partner patchman

“Beste service ooit van een bedrijf gekregen. Ben zeer tevreden over hun support. Een topbedrijf”
Jay Chang, Laptop Tech Inc.

Convesio reviews

“Ze gaan bij Convesio in alle opzichten adequaat te werk. Dat geeft me veel rust”
G2

Convesio reviews
Innovatief

Hoe Convesio je lidmaatschapswebsite soepel doet draaien

Schaalbare hosting

Wordt het wel érg druk op je website en logt een flink aantal leden in? Membership websites moeten grote aantallen requests, waaronder inloggende leden, verwerken zonder te crashen. Ons hostingplatform is daarom gebouwd op containers. Zowel opschalen als afschalen is daarmee instant mogelijk. Meer resources nodig? Dan gaat de hostingcapaciteit voor je WordPress ledenwebsite instant omhoog. Is de piek aan leden die online zijn voorbij? Dan schaalt onze hostingarchitectuur ook weer instant af. Ofwel, je biedt je leden een geweldige bezoekerservaring, zónder vertraging, zónder crashes maar ook zónder dat je er onnodig voor betaalt. Want we brengen alleen de extra serverbronnen in rekening die je werkelijk gebruikt.

Veiligheid & privacy

Juist bij een website die gemaakt is voor leden die persoonlijke gegevens bij je achterlaten, is alle nauwkeurigheid geboden. Er zijn altijd hackers op zoek naar waardevolle klantendata waarmee ze geld kunnen verdienen. Maar dat verdienen jij en je klanten op jullie beurt níet. Daarom vergrendelt Convesio op geavanceerde manieren de klantendata tegen hackers en malware.

Geruststelling is een groot goed en daarom zorgen we ervoor. Weet dat bij onze hosting voor een ledenwebsite de klantgegevens veilig zijn. Daarvoor zorgen meerdere lagen van beveiliging; zowel qua infrastructuur als op applicatieniveau. Zo zijn alle belangrijkste premium functies voor WordPress beveiliging in al onze hostingpakketten inbegrepen. Maak je ook géén zorgen over het beheer ervan. Convesio kan alles uit handen nemen bij het tegengaan van gestolen producten, hacks en andere typische beveiligingsproblemen voor lidmaatschapssites.

Support & expertise

We hebben 24/7 een team van WordPress experts beschikbaar op onze Slack chatkanaal. Zij hebben tientallen jaren ervaring in beveiliging en systeembeheer, en zijn op dit vlak volledig up-to-date. Deskundig en behulpzaam: deze eigenschappen spreken voor de specialisten van Convesio vanzelf. Onze uitgebreide basissupport is zelfs gratis. En naarmate je lidmaatschapssite te maken krijgt met groei – en bijgaande groeistuipen – groeien we met je mee. Bij eventuele tegenvallers verhelpen we altijd snel het probleem. We willen immers evengoed als jij dat je digitale ledenomgeving succesvol blijft. Daarbij is daadkrachtige support van mensen met kennis van hostingzaken voor complexe sites, zoals ledensites, simpelweg onmisbaar.

Beste hosting voor een ledenwebsite

Proactief zijn; zorgen dat je volledig klaar bent voor het online ontvangen van je leden. Ook als het topdrukte is en er vele tegelijk inloggen en gebruik willen maken van de exclusieve lidmaatschapsdiensten. Kiezen voor de beste ledenwebsite hosting scheelt je veel zorgen. Hosting op maat voor ledensites maakt immers hét verschil tussen afhakende leden of structureel goede conversies.

Die voordelige factor wordt zelfs nog positiever aangezien de prijzen voor schaalbare membership website hosting bij Convesio duidelijk lager dan gemiddeld zijn. Dit komt omdat de voordelen van maximale snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van WordPress hosting al in de kern onderdeel zijn van ons platform. Snelheid, uptime en elastische schaalbaarheid zijn sleutelfactoren binnen de infrastructuur die we zelf vanaf de grond hebben gebouwd. Naast automatisch opschalen zorgen we eveneens voor automatisch afschalen. En ook het volgende maakt Convesio goedkoper:

PREMIUM FUNCTIES EN SERVICES inbegrepen

Onze WP hosting services zijn veelal standaard inbegrepen en dat leidt tot lagere kosten – en daarmee lage WordPress hosting prijzen. Ook onder andere gratis SSL, gratis dagelijkse back-ups, 100% ingebouwde caching, geavanceerde hack- en virusbescherming, basismigraties en een gebruiksvriendelijk dashboard zijn inbegrepen. Zoals bij hosting voor een ledenwebsite. Je kan bovendien continu rekenen op onze proactieve monitoring en 365/24/7 support.

high-end membership webSITE hosting

Convesio levert de hoogste kwaliteit van WP hosting en support. Het is zogezegd een high-end managed hosting provider. Desondanks zijn de prijzen laag, al helemaal in combinatie met de winstvoordelen die onze hostingpakketten opleveren. Dat geldt ook voor het hosten van ledenwebsites op basis van WordPress. Van kleine blog tot dynamische lidmaatschapssites die elk maximale omzet willen.

De voordelen van de beste membership website hosting zitten in het maximaliseren van 1) winst, 2) rust, 3) bedrijfsimago, 4) focus en 5) tevredenheid.

1) Winst: zie de uitleg hiervoor. 2) Rust: omdat je als eigenaar ruim van tevoren weet dat de hosting GOED is geregeld. Ook wanneer veel leden bij je ingelogd zijn. 3) Bedrijfsimago: omdat je abonnementhouders, al dan niet bewust, je services als zeer betrouwbaar ervaren. 4) Focus: je wordt niet afgeleid door hostingzorgen en trouble shooting op precaire momenten. Zo richt je je geconcentreerd op je eigen USP’s via de diverse vormen van exclusieve content, producten en diensten voor je leden. En 5) tevredenheid: zonder hostingfrustratie kunnen jij en je medewerkers successen behalen. Dat leidt, zeker weten, weer tot extra motivatie!

Immers, je ledensite en bijbehorende digitale diensten doen het met de WordPress hosting van Convesio ‘gewoon’ goed én snel, structureel.

Schaalbare hosting voor een ledenwebsite

Docker-technologie voor het hosten van ledenwebsites met grote aantallen gelijktijdig ingelogde klanten. Ook voor membership websites hosten we hoge volumes in Docker-containers. Deze beschikken over toegewijde resources. Zijn er méér resources nodig voor het drukbezette ledenplatform? Zoals voor het aanbieden van unieke downloads, video’s, producten en overige content speciaal voor je leden? Om uitval te voorkomen zet ons platform dan automatisch extra containers in. Dit verdeelt de belastbaarheid en maakt onze hosting voor ledenwebsites snel. Bovendien, we verspreiden deze geïsoleerde containers zelfs over meerdere fysieke servers. Maar zodra het aantal leden weer even met minder resources behapbaar is, stelt ons WP membership hostingplatform de extra containers weer buiten gebruik. Zo heb je geen onnodige kosten.

schaalbare membership hosting
 • Automatisch schalen stel je in binnen een minuut, zonder SysAdmin
 • Blijvend snelle paginalaadtijden voor alle ingelogde leden
 • Tevens snelle WP Admin: ook bij grote drukte snel je ledenwebsite managen
 • Alle premium functies inbegrepen voor optimale membership website hostingprestaties
 • Maximale bandbreedte; probleemloos de meest intensieve content hosten
 • Kosten voor extra capaciteit? Alleen op de momenten wanneer nodig!

Membership website hosting om winst mee te maken

Het doel van het opzetten van een lidmaatschapswebsite, is voor een reguliere onderneming natuurlijk óók om winst mee te maken. Er zijn echter ook non-profitorganisaties die gebaat zijn bij een website waarop leden kunnen inloggen voor exclusieve gebruikersmogelijkheden. Er zijn veel voorbeelden, klein en groot, van de voordelen waartoe alléén klanten en andere bezoekers met een unieke inlog toegang hebben.

Denk aan exclusieve content, informatie, services en producten zoals:

 • Downloads
 • E-books
 • Podcasts
 • Video’s
 • Afbeeldingen
 • Geschreven content
 • Forums voor topics en discussie
 • E-learning / online cursussen (lees ook: LMS hosting)
 • Live streaming zoals rond actuele nieuwsaankondigingen
 • Premium – en kwaliteitscontent (veel gebruikt door publishers)
 • Webinars en presentaties
 • Coaching sessies
 • Productpromoties
 • Handleidingen
 • Whitepapers
 • Overige vormen van interactie, netwerk- en community toegangen, kortingen, aanbiedingen, bijzondere producten en uniek ledenvoordeel.

Inkomen vergaren via lidmaatschapssite

Het maken van een lidmaatschapswebsite is een veelgebruikte en relatief laagdrempelige manier om online inkomen mee te vergaren. Feitelijk bieden veel bloggende ZZP’ers al een ledenwebsite aan, door bijvoorbeeld een gratis download aan te bieden, alléén voor leden. Iemand kan dan lid worden door te betalen, in de vorm van geld of het afgeven van data. Ongeveer hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld webshops en hun gratis nieuwsbrieven. Door in elk geval een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken, word je er lid of abonnee.

Om met een lidmaatschapswebsite winst te kunnen maken, is het zorgvuldig opbouwen van een toegewijde doelgroep vereist. De klanten en andere leden moeten duidelijk waardering hebben voor de inhoud en de unieke meerwaarde die website aanbiedt. Alleen in dat geval hebben zij er – bijvoorbeeld maandelijks – een betaald abonnement voor over.

Betaalde en niet-betaalde lidmaatschappen

Ledenwebsites kunnen bestaan uit betalende en/of niet-betalende leden. Als onderdeel van het verdienmodel werk je toe naar passieve, periodiek terugkerende inkomsten uit abonnementsgeld. Betalende leden kunnen dan (deels) een vervanging zijn voor het tonen van advertenties. Er zijn daarbij meerdere manieren om potentiële leden over de streep te trekken. En om het aantal leden dat nu of later gaat betalen, te stimuleren. Gratis iets weggeven, een gratis proefperiode, korting aanbieden: het zijn bekende voorbeelden ervan.

Als eigenaar van een ledensite probeer je inkomen te vergaren via abonnementsgelden, maar ook door de verkoop van producten en diensten. En misschien en passant via advertenties, aangezien je platform dankzij de unieke ledenvoordelen vaker bezocht wordt.

Een gebruikelijke manier voor membership websites om leden te blijven binden, is het beetje bij beetje toevoegen van voordeel. Zoals maandelijks of elk kwartaal. Het vooruitzicht van extra meerwaarde op korte termijn, maakt leden immers nieuwsgierig en trouw. Er zijn ook verschillen in lidmaatschapslevels. Een klant kan daarmee als het ware doorgroeien, of kiezen voor een hoger lidmaatschapsniveau door méér te gaan betalen.

Opbouwen community

Het opbouwen van een community an sich biedt extra winstmogelijkheden. Want een betrokken netwerk van fans van je bedrijf draagt hieraan welhaast explosief bij. Hoe meer leden, hoe meer omzet, en ook hoe groter de versterking van de bedrijfsnaamsbekendheid en de vaste klantenkring. Dat trekt weer nieuwe leden aan, daarmee leidend tot nog meer omzet en een verdere positieve boost aan het bedrijfsimago. Een community opbouwen via een ledenwebsite leidt tot gratis mond-tot-mondreclame. Of in het online tijdperk beter gesteld: tot gratis reclame via social media.

Het ledenwebsite hostingpakket van Convesio

Een compleet pakket om WordPress ledenwebsites met een groot volume te hosten en volledig te ondersteunen.

Op basis van ons Business pakket (zie Prijzen). Hosting is voor elke ledenwebsite op maat te maken. Specificaties vanaf:

 • 2 GB geheugen
 • 4 vCPU processor cores
 • 16 PHP workers
 • 10 GB opslag
 • Load balancing
 • 100, 300 of 500 GB dataverkeer
 • Automatisch schalen
 • Redis cache
 • Schaalbaar tot 10 containers
 • Keuze uit server- en databasetypes
 • Cloudflare Edge Performance optimalisatie
 • Caching op serverniveau met uitzonderings-instellingen voor kritieke ledensite-functionaliteiten
 • Geavanceerde paginasnelheid optimalisatie
 • 24/7 monitoring en proactieve probleemoplossingen
 • 24/7 voorkeurssupport via e-mail en chat (privékanaal)
 • Managed WordPress beveiliging met geautomatiseerde malware scanning
 • Gratis reparatie van eventuele hacks
 • Optioneel: extra support via professionele service op maat

GRATIS PROEFPERIODE!

membership managed hosting

Het belang van betrouwbare hosting voor een ledenwebsite

Leden die altijd zonder moeite inloggen. En zonder haperingen profiteren van hun ledenvoordelen. Die blijven blij. Blijven zorgen voor conversie en inkomsten. En maken ook anderen warm om zich aan te sluiten bij je ledenwebsite.

ledenvoordeel blijft ledenvoordeel

Een zorgvuldig opgebouwde ledenkring is goud waard. Voor de bijbehorende hosting geldt hetzelfde. Ieder nieuw lid dat zich aanmeldt, zorgt voor een klein euforisch moment. Het is hét doel: leden werven. Om ze vervolgens te behouden, zodat je een gezond verdienmodel bestiert. Dat kan alleen als de exclusieve voordelen waarop de leden recht hebben, door hen soepel te verkrijgen blijven. Anders heeft het allemaal niet zo’n zin: veel investeren, hard werken, met je onderneming in alles de beste willen zijn en vervolgens, door één zwak hostingmoment, goodwill verspelen. Zodoende moet je de juiste hosting, en ook de juiste kwaliteit van die hosting, goed weten te vinden. Managed hosting die gemaakt is voor de vele, servertechnisch vaak complexe handelingen van leden die op zoek zijn naar voordeel.

hosting match met membership websites

Convesio is als WordPress host ook gespecialiseerd in hosting van ledenwebsites. Op onze pagina met Convesio prijzen vind je de verschillende pakketten. Zie de informatie aldaar, zoals de technische specificaties en services die per pakket inbegrepen zijn.

Of kijk elders op deze pagina voor het Convesio membership hostingpakket. Het installeren van onze pakketten is eenvoudig, voor elke nieuwe klant van Convesio. Aanmelden en installeren (met hulp van onze gespecialiseerde medewerkers)? Dat kan al in één minuut.

SEO: snelle ledenwebsite en hoge page rankings

Snelle hosting stimuleert ook de organische online vindbaarheid van je lidmaatschapsplatform. Het helpt je om hoge page rankings te behalen in zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo en Ecosia.

dAAROM CONVESIO

Convesio is gebouwd voor grote pieken in het dataverkeer. Zijn er veel leden of zelfs enorm veel leden ingelogd op hetzelfde moment? De ledenwebsite die geënt is op WP hoeft niet te haperen bij een grote load aan leden die in kort tijdsbestek zich aanmelden, inloggen, en aanspraak maken op hun exclusieve voordelen. Wij maken het eenvoudig om je lidmaatschapswebsite met succes te hosten, ook bij een hoog volume aan bezoekers en dataverkeer. Zo profiteer je blijvend en optimaal van de potentiële (piek)omzet en (piek)winst.

Het webhosting ontwerp van Convesio is crashbestendig, zelfs bij een groot aantal ingelogde leden. De snelheid waarmee de pagina’s laden? Hoe snel de unieke diensten kunnen worden gedownload? Hoe vlot de video’s tonen, de producten-met-korting te bestellen zijn en, natuurlijk, de betalingen plaatsvinden? De snelheid van al deze omzetverhogende factoren blijft via ons managed hosting platform consistent hoog. De manier waarop we dat voor elkaar krijgen, is via automatisch schalen. Zie: Schaalbare WordPress hosting.

voordelen membership hosting convesio

Docker techniek

Docker container techniek is essentieel in ons hosting ontwerp om het volgende voor elkaar te krijgen. Instant automatisch opschalen, automatisch afschalen, en de lidmaatschapswebsite in de lucht houden op hoge snelheid. Ook bij hoge volumes.

We hosten WordPress op Docker containers, die net als een VPS over speciale bronnen beschikken. Zijn er méér resources nodig? Dan zet ons systeem geautomatiseerd en direct extra containers in. Dit verdeelt de belasting. De containers waarop de meerdere (identieke) reserve-versies van je online ledenplatform draaien, kunnen we zelfs verspreiden over meerdere fysieke servers. Komt de ledenwebsite na de grote drukte weer in wat rustiger vaarwater? Dan zijn deze extra containers niet meer nodig en zetten we deze als het ware weer in de stand-by stand. Daarmee gaan ook de kosten van ledenwebsite hosting weer omlaag. Het instellen van deze mogelijkheid kan bij Convesio binnen een minuut. En daar is géén SysAdmin voor nodig.

hosting VOOR LEDENWEBSITE & Cloudflare

In ons hosting plan voor een ledenwebsite is ook de Dynamic Edge Caching van Cloudflare inbegrepen. Deze caching is geïntegreerd in ons platform en speciaal geconfigureerd voor het online ledenplatform. Het leidt tot betere prestaties en fungeert als extra beveiligingslaag, nog vóórdat de requests de servers bereiken. Het is onderdeel van ons ledenwebsite hostingpakket.

Oplossingen: plug-ins

Convesio is geoptimaliseerd voor je favoriete WordPress ledensite plug-ins

MEMBERPRESS | De meest populaire plug-in voor een WP ledenwebsite

De grootste lidmaatschapswebsite plug-in voor WordPress is MemberPress. Deze werkt buitengewoon goed op de Convesio servers. De veelzijdige plug-in faciliteert onder meer betaalmuren, dripping content, facturering van abonnementen en digitale downloads.

memberpress.com

membership hosting memberpress

BUDDYPRESS | Een krachtige open source WP membership plug-in

BuddyPress is een gratis WordPress plug-in met veel functies voor een website met leden. Je creëert er onder meer sociale netwerken en interne platformen voor bedrijfscommunicatie mee. Het integreert ook goed met bbPress: een WP plug-in voor het initiëren van een forum.

buddypress.org

membership hosting buddypress

WOOCOMMERCE MEMBERSHIPS | Combineer WooCommerce met een WP ledensite

De ‘Memberships Add-on’ voor WooCommerce is een van de meest populaire WP ledensite plug-ins. Onze servers ondersteunen deze veelgevraagde combinatie met WooCommerce. Hiermee ontwikkel je eenvoudig een volledig lidmaatschapssysteem op je WordPress site.

woocommerce.com/products/woocommerce-memberships

membership hosting woocommerce

LEARNDASH | Voor een educatieve lidmaatschapssite

Een lidmaatschapswebsite bouwen, gebaseerd op educatie en onderwijs? Dan is LearnDash een uitstekende keuze. Je ontwikkelt er namelijk – ook technisch gezien – krachtige cursussen voor je leden mee. Learndash heeft een breed scala aan functies en integraties.

learndash.com

membership hosting learndash

PAID MEMBERSHIPS PRO | Houdt de site met betaalde lidmaatschappen simpel

Paid Memberships Pro is een elegante plug-in die het simpel en eenvoudig houdt. Toch krijg je er zo ongeveer alles met betrekking tot lidmaatschappen op je WP site mee voor elkaar.

paidmembershipspro.com

membership hosting paid memberships pro

MEMBERIUM | Alles voor het bouwen van geautomatiseerde cursussen

Memberium is een krachtige WordPress plug-in waarmee je een onbeperkt aantal cursussen kunt maken voor een onbeperkt aantal studenten. Het integreert ook goed met andere LMS plug-ins zoals LearnDash en LifterLMS. Zie wat dat betreft ook de pagina LMS webhosting.

memberium.com

membership hosting memberium

Welke soort hosting voor een ledenwebsite?

Er zijn voor het hosten van een membership website meerdere opties. De grotere ledensites huren een eigen server, zoals een VPS, een gereserveerde ruimte op één server. Dat biedt meer zekerheid, maar is bij een populaire ledenwebsite op meerdere momenten waarschijnlijk nog niet genoeg. Een dedicated server is dan de volgende optie. Deze server is dan in zijn geheel bestemd voor jouw website. Dat biedt alvast veel extra hostingpower. Dedicated servers kunnen ook opschalen, want indien nodig zijn er meestal meer capaciteit, geheugen, krachtige processors en/of andere resources aan toe te voegen. Maar toch: je bent en blijft dan nog steeds afhankelijk van de limieten van één, opzichzelfstaande server.

Managed hosting op meerdere servers

Ook met een dedicated server ben je, als grote, dynamische ledenwebsite, niet van de stress af. Wanneer veel tot enorm veel leden op enig moment zijn ingelogd, gaat het vaak alsnog fout. Dat weet je als ondernemer al van tevoren, dus houd je je hart vast. Daarom kies je beter tijdig voor de beste membership website hosting. En dat is: managed hosting waarbinnen zowel schalen ‘binnen de server’ als ‘over de servers heen’ mogelijk is.

Het eerste noemen we verticaal schalen, het tweede horizontaal schalen. Zodra de server niet langer voldoende capaciteit heeft om de site online te houden, neemt een andere het over. Dit horizontaal schalen gebeurt samen met Docker containers. Meerdere, identieke versies van je site zijn over deze geïsoleerde containers verspreid. Zo kan altijd een andere, zoals gezegd identieke versie, het meteen overnemen. Deze hosting techniek van Convesio verloopt automatisch. De veeleisende klant die gebruik wil maken van zijn of haar lidmaatschap, heeft ondertussen niets door. Bovendien is er load balancing oftewel het verdelen van de belastbaarheid. Ook dat draagt bij aan het bereiken van de hoogste online snelheid.

Membership hosting voor WordPress

Over het algemeen geldt dat als een gebruiker zich moet aanmelden om toegang te krijgen tot de inhoud van een website, dit een lidmaatschapssite is. Of zoals MemberPress het op hun website formuleert: een lidmaatschapswebsite geeft toegang tot beschermde, beveiligde inhoud. Op de gehele site of op delen ervan. Via een speciale online toegangspoort ontvangt het lid speciale kortingen, kan hij of zij een beroep doen op premium support, enzovoort. Een voorbeeld dat MemberPress aanhaalt is een online kledingwinkel die een VIP-community aanbiedt. Een bezoeker die er beschikt over een ledenaccount, kan dan onder meer rekenen op exclusieve aanbiedingen.

Waarom een WP Plug-in voor ledensite?

Een WP plug-in om je digitale ledenwebsite op te zetten, heeft meerdere voordelen. Een belangrijke met het oog op de hosting, is dat een WordPress website via de hostingomgeving van Convesio heel makkelijk schaalbaar is. Je onderneming en de hosting van Convesio kunnen zo makkelijk met elkaar meegroeien. Samen klaar voor nu én later.

Verder past een WordPress membership plug-in zich qua functionaliteiten en instellingen gemakkelijk aan, ook aan de verdere groei van het aantal leden. En je bouwt er relatief eenvoudig een unieke, op maat gemaakte design- en UX-oplossing mee. Zomaar een voorbeeld is het ontwerpen van een apart, herkenbaar design voor ingelogde leden. WordPress biedt developers ontelbare opties, zowel qua gebruikstoepassingen als ‘look and feel’.

MemberPress is nou typisch een voorbeeld van een goede WordPress plug-in voor een ledenwebsite. Andere goede en populaire alternatieven zijn de membership website plug-ins van Paid Memberships Pro, LearnDash en, onder andere, WooCommerce Memberships.

Hosting van Convesio

Convesio concentreert zich op de meest complexe ledenwebsites die draaien op WordPress. We zijn een hosting provider voor memberships sites die dolgraag willen voldoen aan de grote verwachtingen van een groeiend aantal leden. Zeker bij veelvuldig dynamisch websiteverkeer is schaalbare hosting een must. Convesio geeft je daarbij de mogelijkheid laagdrempelig in te stappen. Daarbij kunnen we je adviseren welke hostingcapaciteit te kiezen. Dit mede met behulp van gegevens over het aantal leden, de diverse bezoekers- en websitestatistieken en, onder meer, de soorten content waarvan je klanten gebruikmaken. Zo vraagt, bijvoorbeeld, streaming natuurlijk veel meer van de server dan gewone tekst.

De membership hostingpakketten van Convesio kunnen de zwaarste belastbaarheid aan. Ook een belastbaarheidstest op maat maakt deel uit van onze services. Daarmee simuleren we tot gigantische aantallen leden op je site op één en hetzelfde moment.

Snel en betrouwbaar, maar óók veilig

De online veiligheid van je membership website is een ander wezenlijk punt van aandacht. Zeker omdat jullie via de lidmaatschapssite persoonlijke informatie verwerken, zoals NAW-gegevens, betaal- en overige ledendata. Staat de site onder druk? Dan verhoogt dit de kans op kwetsbaarheden, óók qua beveiliging. Maar dat zijn we natuurlijk graag vóór. Daarom werken we alleen met premium functionaliteiten, in combinatie met monitoring-op-maat. 24/7 zijn we actief tegen malware, bots en DDoS-aanvallen.

Support: ook daarin willen we ons onderscheiden

Als managed hosting provider onderscheidend zijn? Naast de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid komt daar nóg een elementaire service bij kijken. Als klant hoop je er vurig op: de geruststelling dat óók de supportafdeling snel en betrouwbaar is, en zeer deskundig bovendien. Convesio handelt direct en adequaat, door de juiste mensen met de juiste knowhow ook direct in verbinding met de klant te laten stellen.

Dat doen we zodra de situatie erom vraagt, onder andere via een efficiënt ingericht chatkanaal. Maar we doen dat ook proactief. Namelijk door de combinatie van assertieve medewerkers, strakke protocollen en, niet onbelangrijk, een fundamenteel hiervoor ingerichte monitoringstechniek. Deze techniek is ontwikkeld door onszelf én in samenwerking met vaste partners met premium WP-diensten.

ScaleOps: Hosting voor ledenwebsites & onze support

Een website met leden hosten is complex, maar wij helpen je erbij

In tegenstelling tot andere hosting providers duiken we diep in het WordPress systeem. Alleen zo kunnen we je helpen bij het oplossen van problemen nog vóór ze ontstaan.

membership hosting scaleops stap 1

Stap 1

Test, analyse en advies

Ons team van WordPress experts analyseert je ledenwebsite om het beste hostingplan te kunnen adviseren. We testen de belastbaarheid om te bepalen welke resources nodig zijn.

membership hosting scaleops stap 2

Stap 2

Migratie, optimalisatie en configuratie

We bieden gratis migratie. Je WordPress ledenwebsite zal daarbij géén data verliezen en gewoon online blijven. Daarna optimaliseren en configureren we; voor managed hosting op maat.

membership hosting scaleops stap 3

Stap 3

Verbetering website performance

Je membership website is bij ons actief op een schaalbaar WordPress hosting platform. We monitoren de site-prestaties continu. Zo blijft deze optimaal werken; zelfs bij veel verkeer veroorzaakt door ingelogde leden.


membership hosting support tom fanelli

Hoe goed is onze supportafdeling? Probeer het eens!

24/7 persoonlijke support door een team van betrokken WordPress experts. Je kunt er bij ons op rekenen. Vragen over hosting voor membership websites? Enthousiast én met kennis helpen we je direct.

MEMBERSHIP HOSTING FAQ

> Kan ik met WordPress een lidmaatschapswebsite maken?

Zeker. WordPress is één van de beste manieren om een lidmaatschapswebsite op te zetten. Dit wereldwijd bekendste CMS heeft hiervoor veel soorten tools en plug-ins beschikbaar.

> WordPress of Squarespace als het gaat om een lidmaatschapssite?

Squarespace is een krachtige websitebouwer. Het mist echter veel functies die in WordPress wel beschikbaar zijn. Daarbij ontbreekt bij Squarespace een populaire membership website plug-in zoals MemberPress of Paid Memberships Pro.

> Wat is het beste platform voor het bouwen van een membership website?

WordPress is het beste platform voor het bouwen van een website met leden. Het content management systeem biedt enorm veel mogelijkheden, met méér dan 10.000 thema’s en 50.000 plug-ins. Daaronder zijn er veel toepasselijke en goed bruikbare plug-ins voor bijvoorbeeld het inrichten van een ledenwebsite. Zoals MemberPress, BuddyPress, diverse WooCommerce add-ons, LearnDash, PMPro (Paid Memberships Pro) en Memberium.

Elders op deze pagina lees je er méér over.

> Hoe maak je een ledenwebsite winstgevend?

Alles valt of staat met content: dat geldt zeker ook voor succesvolle ledenwebsites. Daarachter staat de ondernemer, met creatieve ideeën, visie en doorzettingsvermogen. Winst maken met een lidmaatschapswebsite is een vak op zich. Tot zover niets nieuws: het bovenstaande geldt voor alle ondernemingen en ondernemers. Daar komt echter bij dat winst maken met lidmaatschappen ook het zorgvuldig opbouwen van een toegewijde doelgroep vereist. Je bezoekers moeten dusdanig waardering hebben voor de inhoud die je te bieden hebt, dat ze er graag een – bijvoorbeeld maandelijks – abonnement voor over hebben.

Behalve fingerspitzengefühl zal ook deze handleiding op WPTonic.com je hierbij zeker helpen.

> Wat zijn de beste WordPress plug-ins voor een ledenwebsite?

MemberPress, Paid Memberships Pro, LearnDash en WooCommerce Memberships zijn enkele van de beste WordPress plug-ins voor het maken van een lidmaatschapssite.

> Met welke uitdagingen krijg je bij een lidmaatschapssite zoal te maken?

De eerste uitdaging betreft het opzetten van een succesvolle, veel bezochte en gewaarde lidmaatschapssite an sich. Je verkrijgt er veel bezoekers en betalende leden mee.

Heb je het voorgaande voor elkaar gekregen of ben je er hard mee op weg? Dan stuit je vanzelf op de volgende uitdagingen: het oplossen van problemen rond het verwerken van je bezoekers- en dataverkeer.

Ten eerste zorgt een goede hosting voor ledenwebsites dat als, op enig moment, grote aantallen bezoekers inloggen, zij ook daadwerkelijk online blijven. Dat zorgt voor blije gebruikers, die niet alleen op dat moment voor omzet zorgen, maar ook terug zullen keren. In plaats van het tegenovergestelde… Dus, tel uit je winst.

Ten tweede is het maximaal beschermen van inloggegevens en gebruikersdata een absolute vereiste. Als eigenaar van een website met leden ben je er ook wettelijk toe verplicht. Los daarvan ben je netjes in het beschermen van je klanten. Je zit evenmin te wachten op de energie slurpende klachten, de afhandeling daarvan, en klanten die het voor gezien houden.

Een membership website vereist daarom ook veel van de hosting. Een goede provider is gespecialiseerd in 1) het systeem waarop je je ledensite hebt gebouwd en 2) in het kunnen garanderen van de meest veilige, snelle en betrouwbare hosting. Vooral tijdens bijvoorbeeld live productpromoties, live presentaties en andere drukbezochte momenten, wordt de site kwetsbaar. Zowel als het gaat om het in de lucht houden van de site, om de soepele werking ervan, als om potentieel hack- en malwaregevaar. Snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid zijn natuurlijk makkelijk te roepen begrippen, maar Convesio geeft er ook echt nauwgezet, tot in de kern van ons systeem, invulling aan.

> Welke hosting provider is gespecialiseerd in WordPress websites met leden?

Het hosten van een lidmaatschapswebsite vereist absolute aandacht in velerlei opzichten. Om klantgegevens en inloggegevens structureel veilig te houden. En om de soepele werking van het oproepen van alle webpagina’s te garanderen. Ook als het aantal mensen dat op je ledenwebsite inlogt normaliter zou zorgen voor spannende, zo niet heikele momenten. Bij Convesio hebben we het beste hosting platform voor ledenwebsites gebouwd. Technisch én organisatorisch (denk aan onze support) volledig geoptimaliseerd om de klantervaring van al je leden altijd uitstekend te houden.

> Welke membership website plug-ins ondersteunt Convesio?

Convesio ondersteunt alle beste en meest populaire WordPress plug-ins voor lidmaatschapssites. Denk aan MemberPress, Paid Memberships Pro, LearnDash en WooCommerce-lidmaatschappen.

Samenvatting

Elke ledenwebsite is sterk afhankelijk van de hosting ervan. Een bedrijf dat producten, downloads, content en overige diensten exclusief aanbiedt aan ingelogde leden, zoekt proactief de gemoedsrust van een altijd werkende site. De membership hosting moet klaar zijn voor veel leden die allemaal inloggen en vervolgens allerlei informatie en services opvragen. Zowel het eerste als het tweede gebeurt vaak ook nog eens met zeer velen tegelijk.

Bovendien vergt veel van de content voor deze leden behoorlijk wat aan requests van de site en de server. Om de leden tevreden te houden en überhaupt te behouden, moet dit allemaal ononderbroken gebeuren. Op hoge snelheid. En daar komt, bij ledenwebsites, nog een belangrijk aspect bij: het waarborgen van de veiligheid van de persoonlijke gegevens die de leden achterlaten. Ook dát vraagt dus veel van de hosting provider.

membership hosting VOOR WORDPRESS

Het antwoord op de vraag welke hosting voor een ledenwebsite het beste is voor de onderneming, hangt af van het volgende.

Gebruik je voor de ledenwebsite een WordPress plug-in? Memberpress, BuddyPress, WooCommerce Memberships, Learndash, Paid Memberships Pro en Memberium zijn populair, omdat ze veel mogelijk maken, ook voor de langere termijn.

Voor ledenwebsite hosting op basis van WordPress zoek je een provider die er qua platform, functies en techniek op is afgestemd.

Hosting voor membership sites dient verder à la minute klaar te zijn voor complexe situaties. Denk aan ongekende drukte met inloggende en ingelogde leden, goed voor dynamisch webverkeer en flinke aantallen requests. Je komt dan uit bij automatische en instant schaalbare hosting, voor op elk benodigd moment.

Daarmee ben je problemen en energieslurpende oplossingen vóór en maak je je leden doorlopend tevreden tot zelfs ‘gewoon’ blij. Goed voor een toenemend aantal abonnementen, een bloeiende ledencommunity en optimale conversie. En goed voor positieve reacties op de klantenvraag: “Kunt u ons aanbevelen”?

CONVESIO HOSTING VOOR LEDENWEBSITES

Convesio is een managed hosting provider voor WordPress websites. Met een uniek, schaalbaar en geheel op WP afgestemd technisch platform. De hosting infrastructuur, de inbegrepen premium functionaliteiten en onze professionele support zijn op maat voor eenvoudige tot de meest complexe ledenwebsites.

Wij adviseren je graag.