LMS hosting | WordPress hosting voor e-learning

Cursisten en studenten van je online leeromgeving doorlopend de allerbeste ervaring bieden. Een LMS hosting provider die weet hoe je dat aanpakt, geeft alle betrokkenen binnen de e-learning omgeving een boost aan energie.

Er zijn websites die gebaat zijn bij goede hosting. Er zijn ook dynamische online platformen die gebaat zijn bij enkel en alleen volledig op maat afgestemde webhosting en support. Een typisch voorbeeld van het laatste is een e-learning platform. De klanten van je Learning Management System structureel de allerbeste ervaring bieden? Dat vraagt om LMS hosting die rekening houdt met de complexiteit van het systeem. Een LMS hosting provider die met je meedenkt, test, proactief de beste beveiliging heeft ingebouwd, en alvast klaar is voor groei. Een provider voor e-learning die snelheid en schaalbaarheid in de kern heeft geïntegreerd.

lms hosting wordpress hosting voor e-learning

“Sinds de migratie naar Convesio daalde de laadsnelheid van onze pagina’s van 4 seconden naar iets meer dan 1. Bovendien ging mijn maandelijkse hostingrekening juist omlaag…”
Rob Stuart, Owner Safe Operations Group

Convesio reviews

“De technische drempels rondom schaalbare WordPress met hoge beschikbaarheid hebben ze weggenomen. Zelfs bij veel verschillende sites tegelijk. Convesio is een game changer voor ons bedrijf”
G2

Convesio reviews

LMS hosting & pakketten

Bekijk hier onze gunstig geprijsde LMS hostingpakketten. Die bieden elastische schaalbaarheid en alle benodigde premium functies – standaard inclusief! Zie ook Convesio prijzen voor onze uitgebreide WordPress hosting pakketinformatie, zoals voor e-learning.

Starter

Level 1

######

$ 50

per maand

geen installatiekosten

Meer pakketinformatie

Business

Level 2

######

$ 150

per maand

Level 3

######

$ 300

per maand

Level 4

######

$ 600

per maand

geen installatiekosten

Meer pakketinformatie

Enterprise

Level 5

######

$ 1000

per maand

Level 6

######

$ 1600

per maand

Level 7

######

$ 2400

per maand

€ ###### / $ 1000 installatiekosten

Meer pakketinformatie

LMS hosting

Veeleisende hosting voor e-learning?

Convesio biedt elastische schaalbaarheid.
Kies voor consistent ultrasnelle, toekomstbestendige LMS hosting.

Onze belofte

Gebouwd voor automatisch op- en afschalen | e-learning platform

Ons managed webhostingplatform biedt flexibiliteit, robuustheid en vooral eenvoud.

lms hosting snelle laadtijden

Snel ladende websites voor een geweldige e-learning ervaring

We begrijpen het belang van een ononderbroken service voor je e-learning klanten. Op ieder (druk) moment. Digitaal leren verloopt soepel met onze LMS hosting: geoptimaliseerd voor automatisch schalen en snelle laadtijden, bij welk aantal studenten dan ook.

lms hosting lms wordpress plugins

WordPress hostingplatform voor elk type LMS

In tegenstelling tot andere hostingproviders is Convesio geschikt voor alle belangrijke LMS WordPress plug-ins. Of het nu gaat om LearnDash, LifterLMS, LearnPress of andere digitale leeromgevingen zoals TutorLMS en BuddyBoss.

lms hosting verkoop meer en behoud klanten

Verkoop meer online cursussen en behoud je klanten

Onze hostingpakketten omvatten onder meer automatische, dagelijkse back-ups, containerhosting en Cloudflare Enterprise.
Al deze functionaliteiten zorgen voor behoud van data, voor het online blijven van je e-learning site én van je studenten.

lms hosting e-learning platform crashbestendig

Maak met Convesio je online cursus crashbestendig

Onze hosting voor een Learning Management System is robuust en schaalbaar. Het biedt het hoogste niveau van WordPress hosting – óók bereikbaar voor kleinere ondernemingen. Bij alle bekende LMS WordPress plug-ins is je e-learning platform crashbestendig.

Wat is een LMS?

Een LMS is een leermanagementsysteem. De drie letters zijn de afkorting van het Engelse Learning Management System. Een LMS is een complete online tool voor e-learning. Deze software vormt een centrale plek voor het faciliteren van kennisontwikkeling, zoals voor management en medewerkers. Hierbinnen vinden digitale opleidingen, cursussen en trainingen plaats waarbij het LMS óók alle tools biedt voor het monitoren daarvan.

Het sleutelwoord hier is ‘systeem’. Een LMS is een softwareprogramma dat organisaties en individuen helpt bij het managen van digitale diensten op educatief gebied. Naast cursussen en opleidingen kan dit ook betrekking hebben op onder andere beoordelingen, analyses, gebruikersfeedback, e-learning video’s en curriculum vitae beheer.

Wie een e-learning omgeving begint, kan kiezen uit veel programma’s en aanbieders. Zowel uit de opzichzelfstaande platformen als uit vele WordPress plug-ins. Populaire voorbeelden van de eerste zijn Canvas, BlackBoard en Moodle. Populaire keuzes voor een LMS WordPress plug-in zijn LearnDash, LifterLMS, LearnPress, Tutor LMS en BuddyBoss. Zie ook de informatie elders op deze pagina.

Beginnen

Migreren zonder risico

Zorgeloos overstappen:

Gratis proefperiode
Gratis migratie
Geen dataverlies
24/7 support

waarom Convesio?

Waarin onderscheidt de managed LMS hosting van Convesio zich? Het eerste, enorm grote voordeel van Convesio is de mogelijkheid van onmiddellijke schaalbaarheid. WordPress opschalen (en ook weer afschalen): bij ons gebeurt dit altijd instant, dus zodra nodig. Daarmee waarborgen we, voor elk moment, de hoogste snelheden van én voor je WordPress website. Voor jou en alle LMS cursisten.

De zekerheid van die uiterst flexibele en krachtige schaalmogelijkheid is te danken aan het karakter van ons zelf ontwikkelde platform. Daarmee komen we bij het tweede grote voordeel: onze LMS hosting is toekomstbestendig. Alvast klaar voor jullie groei. Juist dankzij die fundamenteel ingebouwde, allernieuwste technieken.

Het derde grote voordeel van Convesio heeft eveneens te maken met de compleetheid van dit duurzame, meest moderne WP hosting platform, in ons eigen beheer. We hebben het dan over de prijs. Want bij Convesio zijn de meest geavanceerde functies op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en snelheid standaard inbegrepen!

onderscheidende managed hosting

All-in-one, zogezegd. Waaronder de hoogste, meest professionele, meest elastische mate van e-learning schaalbaarheid op de hostingmarkt. Die één-druk-op-de-knop-oplossing drukt de kosten. Daarmee profiteren ook kleinere bedrijven met een Learning Management System van ‘veel hosting’ tegen een voordelig tarief!

Vergelijk de prijzen van Convesio – inclusief alle benodigde functionaliteiten, specificaties en volledig elastische schaalbaarheid – maar eens met die van alle directe concurrenten. Bovendien betalen onze klanten alleen voor de extra middelen wanneer ze ook echt nodig zijn. Ook dát levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Nog meer redenen voor Convesio? Jazeker: de ongekend snelle en gespecialiseerde support waarop elk klant van ons 24/7 mag rekenen. De kennis en betrokkenheid van onze specialisten in WordPress en LMS hosting zijn bovendien, via meerdere kanalen, zo goed als direct bereikbaar. Ook voor het oplossen van back-end problemen, snelheids- en overige uitdagingen rondom e-learning optimalisatie.

convesio partner cloudflare
convesio partner google cloud
convesio partner amazon web services
convesio partner human presence
convesio partner patchman

“Convesio is de toekomst van WordPress hosting die je altijd al wilde”
WPLift

Convesio reviews

“De algehele prestaties en snelheid die Convesio hosting biedt, zijn verbluffend. Ik verhuisde tientallen van mijn bureau-websites en zag onmiddellijk prestatieverbeteringen. En hun supportafdeling is buitengewoon goed. Ze helpen me met problemen waartoe ze niet eens verplicht zijn”
G2

Convesio reviews
Innovatief

Hoe Convesio LMS hosting uitdagingen oplost

Schaalbare lms hosting

LMS websites moeten grote aantallen gebruikers en cursussen kunnen verwerken zonder te crashen. Daarom hebben we ons hostingplatform zo gebouwd dat het schaalbaar is, zodat het duizenden bezoekers van je online cursussen aankan. We gebruiken snelle servers van AWS en Google Cloud, op basis van Docker containers. Voorwaarden voor de beste WordPress hosting.

Realtime monitoring

LMS sites moeten 24/7 in de lucht zijn. Die verantwoordelijkheid nemen we heel serieus. Daarom hebben we realtime monitoring van al onze servers, zodat we eventuele problemen snel kunnen opmerken, herkennen en oplossen. E-learning systemen met een plek op onze platform zijn verder voorzien van geavanceerde vormen van caching. De LMS hosting van Convesio is mede daarom de meest geschikte oplossing voor groeiende e-learning WordPress websites.

Support & expertise

We hebben 24/7 een team van WordPress experts beschikbaar op onze Slack chatkanaal. Bij eventuele tegenvallers verhelpen zij snel het probleem. We willen dat je digitale leeromgeving succesvol is en blijft. Daarbij is daadkrachtige support van mensen met kennis van LMS hostingzaken eenvoudigweg onmisbaar. Ergo, wij hebben deze LMS hosting experts in huis.

Beste LMS hosting

Proactief te werk gaan; zorgen dat je volledig klaar bent voor het online ontvangen van je cursisten. Ook als het topdrukte is en er vele tegelijk inloggen en wijzer willen worden van je e-learning diensten. Kiezen voor de beste LMS webhosting scheelt flink in energie en zorgen, al vanaf het begin. Hosting op maat voor LMS maakt hét verschil tussen afhakende studenten of structureel een gezonde omzet behalen. Die factor wordt nog eens versterkt, aangezien de LMS hosting prijzen bij Convesio veel lager dan gemiddeld zijn. Dit komt omdat de voordelen van snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van WordPress hosting in de kern onderdeel zijn van ons platform. Snelheid, uptime en elastische schaalbaarheid zijn sleutelfactoren binnen de infrastructuur die we zelf vanaf de grond hebben gebouwd. Naast automatisch opschalen zorgen we eveneens voor automatisch afschalen. En ook het volgende maakt Convesio goedkoper:

PREMIUM FUNCTIES EN SERVICES

Onze WP hosting services zijn veelal standaard inbegrepen en dat leidt tot lagere kosten – en daarmee lage WordPress hosting prijzen. Ook onder andere gratis SSL, gratis dagelijkse back-ups, 100% ingebouwde caching, geavanceerde hack- en virusbescherming, basismigraties en een gebruiksvriendelijk dashboard zijn inbegrepen. Zoals bij onze e-learning hosting. Je kan bovendien rekenen op onze continue, proactieve monitoring en 365/24/7 Convesio support.

high-end lms webhosting

Convesio levert de hoogste kwaliteit van WP hosting en support. Het is zogezegd een high-end hosting provider. Desondanks zijn de prijzen laag, al helemaal in combinatie met de winstvoordelen die onze hostingpakketten opleveren. Dat geldt ook voor learning management systemen, groot of klein, die maximale omzet willen.

De voordelen van de beste LMS hosting zitten in het maximaliseren van 1) winst, 2) rust, 3) bedrijfsimago, 4) focus en 5) tevredenheid.

1) Winst: zie de uitleg hiervoor. 2) Rust: omdat je als eigenaar ruim van tevoren weet dat de hosting GOED is geregeld. Ook wanneer veel studenten bij je online zijn. 3) Bedrijfsimago: omdat je cursisten, al dan niet bewust, een grote betrouwbaarheid van je services ervaren.

4) Focus: je wordt niet afgeleid door hostingzorgen en trouble shooting op precaire momenten. Zo richt je je geconcentreerd op je eigen USP’s via de diverse vormen van e-learning diensten voor je klanten. En 5) tevredenheid: zonder onnodige frustratie kunnen jij en je medewerkers successen behalen. Dat geeft zeker voldoening!

Immers, je LMS en de bijbehorende digitale leerfaciliteiten doen het met de WordPress hosting van Convesio ‘gewoon’ goed én snel, altijd.

Schaalbare LMS hosting

Docker-technologie voor het hosten van LMS websites met grote aantallen gelijktijdig ingelogde studenten. Ook voor online leren hosten we hoge volumes in Docker-containers. Deze beschikken over toegewijde resources. Zijn er méér resources nodig in de drukbezette e-learning omgeving? Zoals voor het streamen van instructievideo’s en overige online interactie? Om uitval te voorkomen zet ons platform automatisch extra containers in. Dit verdeelt de belastbaarheid en maakt LMS hosting snel. We verspreiden deze geïsoleerde containers zelfs over meerdere fysieke servers. Zodra het verkeer op het e-learning platform weer normaliseert, stelt ons LMS hostingplatform de extra containers weer buiten gebruik.

schaalbare lms hosting
 • Automatisch schalen stel je in binnen een minuut, zonder SysAdmin
 • Blijvend snelle paginalaadtijden voor alle e-learning studenten
 • Tevens snelle WP Admin: ook bij grote drukte snel je LMS site managen
 • Alle premium functies standaard inbegrepen, voor optimale LMS hosting prestaties
 • Maximale bandbreedte, probleemloos de meest intensieve videohosting
 • Kosten voor extra capaciteit? Alleen op de momenten wanneer nodig!

LMS hosting: welke kies je?

Er zijn voor het hosten van een LMS meerdere opties. Van Cloud Based oplossingen tot automatisch schalende containerhosting. Bij het eerste voorbeeld regelt de provider alles voor de LMS-aanbieder; gemak dient de mens. Maar een alles-in-een Cloud Based interface betekent ook een beperking in mogelijkheden, invloed en uitbreiding voor de onderneming zelf. Bovendien is een dergelijke service duur. Daarom huren de meer serieuze LMS-ondernemingen een eigen server. Zoals een Virtual Private Server (VPS). Die gereserveerde ruimte op één server biedt wat meer zekerheid. Maar normaal gesproken, bij een goed lopende e-learning omgeving, is dat nog niet genoeg.

Een dedicated server is de volgende mogelijkheid. Zo’n server is er in zijn geheel voor jouw website. Daarmee is er alvast veel hostingvermogen tot je beschikking. Dedicated servers kunnen ook opschalen. Verticaal welteverstaan. Indien nodig is er de mogelijkheid meer capaciteit, geheugen, krachtige processors en/of andere resources toe te voegen. Maar je bent dan nog steeds afhankelijk van de limieten van één, opzichzelfstaande server.

Automatisch schalende e-learning hosting: verticaal én horizontaal

De grootste spanningsfactor van een onderneming die een LMS of andere vorm van online leeromgeving aanbiedt, is telkens weer de vraag:

“Houdt de hosting het?”

Je hebt als aanbieder van een LMS vaak te maken met veel studenten die tegelijkertijd gebruikmaken van de digitale leeromgeving. Videohosting, aanmelden en allerlei andere vormen van interactie vergen enorm veel van de hosting. Die moet dus goed op orde zijn. Dit is een understatement, want het is in belangrijke mate bepalend voor het welslagen van het bedrijfsmodel. Klanten die noodgedwongen offline gaan? Dat is funest.

De beste hosting voor LMS is wat je nodig hebt. En dat is hosting die zowel kan schalen ‘binnen de server’ als ‘over servers heen’. Het eerste noemen we verticaal schalen, het tweede horizontaal schalen. Zodra de server niet langer voldoende capaciteit heeft voor het opgevraagde webverkeer van de online scholieren en/of andere studenten, neemt een andere server het dan over. Dit horizontaal schalen gebeurt met en naast de techniek van Docker containers. Kort gezegd zijn er daarbij meerdere, identieke versies van je site; geïsoleerd en verspreid over deze containers. Bij Convesio kunnen één of meerdere versies, zodra nodig, de online aanwezigheid van de site overnemen. Dit proces verloopt geheel automatisch. De cursist of andere bezoeker merkt er niets van. Bovendien is er load balancing: het verdelen van de belastbaarheid, hetgeen bijdraagt aan topsnelheid.

LMS en WordPress

Kies je een WP plug-in om je digitale leerplatform op te zetten? Dat heeft meerdere voordelen. WordPress is via de hostingomgeving van Convesio heel makkelijk schaalbaar. Je onderneming en de hosting van Convesio kunnen zo makkelijk met elkaar meegroeien. Immers, hoe meer klanten en online cursisten, hoe vaker het op één moment erg druk is op de LMS site, en hoe meer er gevraagd wordt van de provider. Bij ons gaat dit welhaast ongemerkt. Ook de WordPress LMS plug-in past zich, qua functionaliteiten en instellingen die je kiest, gemakkelijk aan de groei van je e-learning onderneming aan. En er is nog een groot voordeel om WP te gebruiken voor het opzetten van je digitale leeromgeving. Met dit CMS bouw je namelijk relatief eenvoudig een unieke, op maat gemaakte design- en UX-oplossing. WordPress biedt developers nou eenmaal ontelbare, fantastische opties.

Het LMS hostingpakket van Convesio

Een compleet pakket om LMS websites met een groot volume te hosten en volledig te ondersteunen.

Op basis van ons Business pakket (zie Prijzen). Voor elk e-learning platform op maat te maken. Specificaties vanaf:

 • 2 GB geheugen
 • 4 vCPU processor cores
 • 16 PHP workers
 • 10 GB opslag
 • Load balancing
 • 100, 300 of 500 GB dataverkeer
 • Automatisch schalen
 • Redis cache
 • Schaalbaar tot 10 containers
 • Keuze uit server- en databasetypes
 • Cloudflare Edge Performance optimalisatie
 • Caching op serverniveau met uitzonderings-instellingen voor kritieke LMS-functionaliteiten
 • Geavanceerde paginasnelheid optimalisatie
 • 24/7 monitoring en proactieve probleemoplossingen
 • 24/7 voorkeurssupport via e-mail en chat (privékanaal)
 • Managed WordPress beveiliging met geautomatiseerde malware scanning
 • Gratis reparatie van eventuele hacks
 • Optioneel: extra ondersteuning via professionele services op maat

GRATIS PROEFPERIODE!

lms managed hosting

Waarom betrouwbare e-learning hosting belangrijk is

Het snelle antwoord op deze vraag, is kort en krachtig: omdat het voor de ondernemer winst oplevert.

cruciale momenten

Zéker een LMS site wil je altijd online hebben, zonder downtime. Want het is cruciaal dat scholieren, studenten en cursisten die digitaal lessen volgen, dit ononderbroken kunnen doen. Zonder dat ze ook maar enig moment nadenken over de kwaliteit van de geboden online faciliteiten. Het verwerken van alle handelingen op een LMS platform, moet behalve ononderbroken ook steevast snel gebeuren. Alleen zo bereik je dat studenten zich volledig kunnen focussen, het beste uit zichzelf kunnen halen, en je LMS site zullen aanbevelen aan anderen.

e-learning specialisatie

Convesio is als WordPress host ook gespecialiseerd in hosting van e-learning. Op onze pagina met Convesio prijzen vind je de verschillende pakketten. Zie de informatie aldaar, zoals de technische specificaties en services die per pakket inbegrepen zijn. Of kijk verderop deze pagina voor het Convesio e-learning LMS hostingpakket. Het installeren van onze pakketten is eenvoudig, voor elke nieuwe klant van Convesio. Aanmelden en installeren (met hulp van onze gespecialiseerde medewerkers)? Dat kan al in één minuut.

SEO: snelle LMS omgeving en hoge page rankings

Snelle LMS hosting stimuleert ook de organische online vindbaarheid van je online leerplatform. Het helpt je om hoge page rankings te behalen in zoekmachines zoals Google, maar ook Bing, Yahoo, DuckDuckGo en Ecosia.

dAAROM CONVESIO

Convesio is gebouwd voor grote pieken in het dataverkeer. Zijn er veel cursisten of zelfs enorm veel cursisten online op hetzelfde moment? Het op WP gebaseerde LMS hoeft niet te haperen bij een grote load aan studenten die in kort tijdsbestek van alles downloaden, invullen, opvragen en andere online handelingen verrichten. Wij maken het eenvoudig om je e-learning website met succes te hosten, ook bij een hoog volume aan bezoekers en dataverkeer. Zo profiteer je optimaal van de potentiële (piek)omzet en (piek)winst. Het webhosting ontwerp van Convesio is crashbestendig, zelfs bij een groot aantal ingelogde studenten. De snelheid waarmee de pagina’s laden? Hoe snel de cursussen kunnen worden gedownload? Hoe vlot de video’s tonen, het webinar zich afspeelt, tools worden verwerkt en, natuurlijk, betalingen plaatsvinden? De snelheid van al deze omzetverhogende factoren blijft via ons platform consistent hoog!

Een wezenlijke manier waarop we dat voor elkaar krijgen, is via automatisch schalen. Zie: Schaalbare WordPress hosting.

voordelen lms hosting convesio

Docker techniek

Docker container techniek is essentieel binnen ons hosting ontwerp om het volgende voor elkaar te krijgen. Instant automatisch opschalen, automatisch afschalen, en de e-learning site in de lucht houden op hoge snelheid. Ook bij hoge volumes.

We hosten WordPress op Docker containers, die net als een VPS over speciale bronnen beschikken. Zijn er méér resources nodig? Dan zet ons systeem geautomatiseerd en direct extra containers in. Dit verdeelt de belasting. De containers waarop de meerdere (identieke) reserve-versies van je online LMS platform draaien, kunnen we zelfs verspreiden over meerdere fysieke servers. Komt de LMS site na de grote drukte weer in wat rustiger vaarwater? Dan zijn deze extra containers niet meer nodig en zetten we deze als het ware weer in de stand-by stand. Daarmee gaan ook de kosten van LMS hosting weer omlaag. Het instellen van deze mogelijkheid kan bij Convesio binnen een minuut. En daar is géén SysAdmin voor nodig.

LMS hosting & Cloudflare

In ons LMS hosting plan is ook de Dynamic Edge Caching van Cloudflare inbegrepen. Deze caching is geïntegreerd in ons platform en speciaal geconfigureerd voor het online leerplatform. Het leidt tot betere prestaties en fungeert als extra beveiligingslaag, nog vóórdat de requests de servers bereiken. Het is onderdeel van ons LMS pakket.

Oplossingen

Met welke LMS hosting oplossingen en – plug-ins werkt Convesio?

LearnDash

Een van de meest populaire LMS plug-ins voor het bouwen van een WordPress website voor online leren. Met een breed scala aan functies en integraties.

learndash.com

LifterLMS

Eveneens een populaire keuze voor het bouwen van een LMS website. Bij Convesio hebben we uitstekende ervaringen met het hosten van sites die LifterLMS gebruiken.

lifterlms.com

LearnPress

Uitgebreide LMS plug-in voor WordPress. Je maakt en verkoopt er eenvoudig online cursussen mee. Beheer er digitale lessen en quizzen met een gebruiksvriendelijke interface.

thimpress.com/learnpress

Tutor LMS

Nieuwere LMS plug-in. Direct populair in de WP community vanwege het gebruiksgemak en de geweldige mogelijkheden. Werkt naadloos samen met Convesio WordPress LMS hosting.

themeum.com/product/tutor-lms

BuddyBoss

Populaire keuze voor additionele LMS integraties. Met de mogelijkheden van BudyBoss breid je eenvoudig de functionaliteiten van je online leeromgeving uit.

buddyboss.com

Hosting voor e-learning: zaken om op te letten

Welke LMS hosting provider kies je? En welk hostingpakket? Over het eerste hebben we je hiervoor geadviseerd. Zeker in een groeiende e-learningomgeving waarin ook nog eens veelvuldig dynamisch websiteverkeer valt te verwachten, is schaalbare hosting een must. Wat betreft het LMS hostingpakket: bij Convesio kun je laagdrempelig instappen. Hoe dan ook is het goed om je site, aantallen bezoekers en mate van traffic goed te kennen. Hoeveel studenten zijn er maximaal tegelijk online? Honderden, duizenden die tegelijkertijd inloggen, afbeeldingen opvragen, video, pdf’s en overige, soms zware content?

De LMS hostingpakketten van Convesio kunnen tot de zwaarste belastbaarheid aan. We kunnen je adviseren welk pakket het beste geschikt is om het e-learning platform onder alle omstandigheden uitstekend te laten presteren. Daarbij maakt ook een, op maat gemaakte, belastbaarheidstest deel uit van onze services. Via zo’n laadtest simuleren we tot gigantische aantallen bezoekers van je site op één en hetzelfde moment.

Online veiligheid

De online veiligheid van je Learning Management System is een ander wezenlijk punt van aandacht. Zeker omdat jullie via het LMS platform persoonlijke informatie verwerken, zoals NAW-gegevens, betaal- en overige data van cursisten en/of studenten. Staat de site onder druk? Dan verhoogt dit de kans op kwetsbaarheden, óók qua beveiliging. Maar dat zijn we natuurlijk graag vóór. Daarom werken we alleen met premium functionaliteiten, in combinatie met monitoring-op-maat. 24/7 zijn we actief tegen malware, bots en DDoS-aanvallen.

Type content & Support

Welk type content en bestanden gebruik je? Ook dat bepaalt voor een belangrijk deel welke LMS hosting je kiest. Logisch dat bijvoorbeeld veel videogebruik ook meer van de serverbronnen vraagt dan gewone tekst. Zeker als je veel eigen video content plaatst zonder tussenkomst van bijvoorbeeld YouTube. En hoe zit het met de support van de provider? Kan deze direct adequaat handelen als dat nodig is: zoals bij een plotselinge toestroom van het websiteverkeer (tip: schakel onze geheel geautomatiseerde op- en afschaling in). Omdat een e-learning platform per definitie complex en dynamisch is, adviseren we ook zeker om te kiezen voor managed hosting. Dit type provider groeit letterlijk en figuurlijk met je mee.

Meer informatie lees je in ons blog: Beste LMS hosting voor WordPress.

ScaleOps: extra LMS hosting support

Ervaar zelf de nieuwe standaard van WordPress hosting ondersteuning

Convesio host duizenden WP sites. We doen alles om aan de groeiende supportbehoeften te voldoen van klanten op hun reis naar zakelijk succes.

lms hosting scaleops step 1

Stap 1

Testen, analyseren en adviseren

Ons team van WordPress experts analyseert de LMS website om het beste hostingplan te adviseren. Na het migreren van de site naar onze servers voeren we laadtesten uit.

lms hosting scaleops step 2

Stap 2

Migreren, optimaliseren en configureren

We bieden gratis migratie-op-maat zónder dataverlies of downtime van je LMS site te veroorzaken. Daarna komen alle noodzakelijke optimalisaties aan bod.

lms hosting scaleops step 3

Stap 3

Verbeteren van snelheid en veiligheid

Zodra de WordPress website actief is op ons schaalbare hosting platform, monitoren we continu de site-prestaties en -beveiliging. Om te blijven verbeteren waar nodig.


lms hosting support tom fanelli

Hoe goed is onze supportafdeling? Probeer het eens!

We bieden 24/7 persoonlijke support door een team van betrokken WordPress experts. Heb je vragen over LMS hosting? Met enthousiasme én alle kennis van zaken helpen we je direct verder.

LMS HOSTING FAQ

> Wat maakt het platform van Convesio zo geschikt voor LMS hosting?

LMS hosting moet schaalbaarheid, snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid kunnen bieden, gepaard met de best denkbare supportlevel. Bij Convesio bieden we premium WordPress hosting die ook rijk is aan premium functies, gebouwd op servers van AWS en Google Cloud. Met Docker containers en Cloudflare Enterprise inbegrepen. We hebben een handige leidraad om te beslissen welke LMS hosting je moet kiezen.

> Welke WordPress Learning Management Systemen ondersteunen jullie?

Alle WordPress LMS plug-ins zijn compatibel met ons platform. Of het nu gaat om LearnDash, LifterLMS, LearnPress, Tutor LMS of BuddyBoss.

> Bieden jullie een gratis proefperiode aan? En wat kost het migreren van onze LMS website(s)?

Ja, je kunt bij Convesio gebruikmaken van zowel een vrijblijvende en gratis proefversie als van gratis migratie. Bovendien helpen we je bij het configureren van je WordPress LMS website op ons innovatieve e-learning WordPress hostingplatform.

Samenvatting

De juiste LMS hosting provider kiezen met het hostingpakket dat bij je e-learning platform, onderneming en bezoekersverkeer past: dat doe je heel bewust. De belangen zijn immers groot.

Tijdens het online leren wordt er soms véél gevraagd van de server en de resources. Je cursisten, scholieren en overige studenten wil en moet je desondanks de beste ervaring blijven bieden. Alleen zo blijven ze klant; komen ze terug en zorgen ze voor meer omzet.

Een digitale leeromgeving adequaat hosten? Dat vraagt veel van de WordPress hostingtechniek, de supportafdeling van de provider, de beveiliging, snelheid en betrouwbaarheid ervan.

lms hosting: uitdagend en dynamisch

Een e-learning platform is per definitie complex en dynamisch. Er bevinden zich veel studenten op, vaak op hetzelfde moment, en zij ontvangen veel video- en andere zwaardere content. Daar komt bij dat zij zich aanmelden met persoonlijke data. Dat gegeven vraagt, óók van de LMS hosting provider, om de grootste zorgvuldigheid.

De beste vorm van hosting voor een leermanagementsysteem (LMS) als het gaat om het supportniveau, is managed hosting. Dat biedt de meest professionele ondersteuning en oplossingen, op elk kwetsbaar moment én het groeit met de onderneming mee.

Wat betreft de beste hostingtechniek voor een LMS: dat is schaalbare hosting. Het is een onmisbaar voordeel als die schaalbaarheid is geregeld door meerdere, identieke versies van de website geïsoleerd te verdelen over meerdere servers. Op het Convesio platform gaat opschalen en afschalen geautomatiseerd.

Een tip voor een bedrijf dat een online leeromgeving wil inrichten, is gebruik te maken van een WordPress LMS plug-in. Zoals LearnDash, LifterLMS of LearnPress. Daarmee kun je ook profiteren van de innovatieve, schaalbare hostingtechniek van Convesio. Dit in combinatie met de snelste servers zoals die van AWS en Google.

Onze hostingpakketten gaan automatisch gepaard met alle premium functies voor veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid. Deze kenmerken van LMS hosting voorkomen te allen tijde een gecrashte LMS site. Zelfs bij (tien)duizenden cursisten online.