Klant worden van Convesio | Zo werkt dat; om precies te zijn

Denk je erover om klant te worden van Convesio? Je kunt vrijblijvend een proefperiode aangaan. Van trial tot desgewenst definitief klant worden: het aanmeldproces spreekt voor zich. Al helemáál via deze stap-voor-stap uitleg, met toelichting op mogelijke vragen.

We gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de diensten van Convesio, van de hostingpakketten die we aanbieden en de inclusief-prijzen die eraan gekoppeld zijn.

De belangrijkste kenmerken en voordelen van Convesio:

 • Hosting specifiek voor WordPress
 • Prijsgunstig voor complexere websites
 • Premium functies standaard inbegrepen
 • Infrastructuur specifiek voor sites die omzet genereren
 • Ook op de meest precaire momenten altijd online (!)
 • All-in-one dashboard zónder een sysadmin
 • Efficiënte 24/7 support + monitoring per minuut
Klant worden van Convesio

Noot: de bovenstaande combinatie van services is uniek. Daarvoor hebben we zelf ons WP hosting platform ontwikkeld. Alle traditioneel zwakkere hostingschakels hebben we hierin weggenomen. Onze techniek is gemaakt om instant te kunnen opschalen. Zo staan er altijd geïsoleerde versies van je site proactief voor je klaar, voor indien nodig bij grote site-drukte. En afschalen? Zodra het weer kan, gebeurt óók dat geheel automatisch.

Direct naar:
1) Aanmelden met proefperiode
2) WordPress website installeren bij Convesio
3) Convesio dashboard – zien, monitoren en aanpassen

Inhoud Convesio hostingpakketten

Voor de exacte inhoud van de uiteenlopende pakketten die we aanbieden, zie: Convesio prijzen.
Geïnteresseerd in onze managed WordPress hosting? Ga dan naar de eerste stap.

Logo Convesio

Gratis, vrijblijvend Convesio proberen?

Zo gedaan in deze 3 stappen

1


Maak een account aan

Je zit nog nergens aan vast

2


Installeer je WordPress website

Demo gereed in
1 minuut

3


Welkom op het Convesio dashboard

Run, monitor en beheer je website

Gratis proefperiode, consult, hulp bij migratie en basissupport! Ga naar: Klant worden van Convesio.

1) Aanmelden met proefperiode

De keuze gemaakt – al dan niet om eerst vrijblijvend Convesio te proberen? Meld je dan aan op de Convesio accountpagina. Je kunt daarbij gebruikmaken van een gratis proefperiode.

Zo ziet onze aanmeldpagina eruit:

Convesio aanmeldpagina

Vul er je gegevens in. Namelijk je voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijfsnaam en land van vestiging. Geef een wachtwoord op en ga akkoord met de aldaar beschikbare Algemene Voorwaarden. Ontkracht dat je een robot bent en klik op Sign Up.

In de inbox van je opgegeven e-mailadres ontvang je een verificatielink. Na je bevestigingsklik is je account bij Convesio aangemaakt.

Gratis proefperiode: vrijblijvend en gratis kennismaken met het WordPress hosting platform van Convesio? Zie de stappen op deze pagina. Het begint met het aanmaken van een account. Na installatie van je website bij Convesio beschik je over een uitgekiend dashboard. Je kunt bij de gratis trial kiezen voor Starter Level of Business Level 2. Hulp bij migratie is gratis! Hetzelfde geldt voor basissupport. Is het een complexe WordPress migratie? Ook daarbij kunnen we helpen. Vraag naar de mogelijkheden. Na of tijdens de proefperiode kun je het gewenste hostingpakket kiezen.

Convesio aanmeldpagina vragen voor passende ondersteuning

Vervolgens stellen we je een paar vragen om je een passende ondersteuning te kunnen bieden:

 • Voor welk soort online onderneming heb je onze hosting nodig?
 • Om welke website / domeinnaam gaat het?
 • Wat is globaal het gemiddeld aantal maandelijkse bezoekers?
 • Hoe hoog is het maximaal aantal gelijktijdige bezoeken bij piekverkeer?
 • Wat is je huidige hostingprovider?
 • Wat zijn je huidige maandelijkse hostingkosten?
 • Zijn er complexiteiten zoals rondom plug-ins of andere site-processen?
 • Hoe heb je Convesio gevonden?

Je kunt tussentijds altijd contact met ons opnemen voor assistentie, via support@convesio.com.

Convesio aanmeldpagina consultatiegesprek

Daarna kun je (zelf) een gratis online meeting met ons inplannen, van een kwartier of een half uur. Onze engineers adviseren je in dit korte consultatiegesprek welk hostingpakket het beste past bij je bedrijf, website, doelstellingen en webverkeer. Daarbij houden we ook rekening met de benodigde mate van extra capaciteit die, op enig moment, noodzakelijk is.

Deze gratis consultatie is niet verplicht, maar bespoedigt het registratie- en migratieproces.

Convesio aanmeldpagina accountvalidatie

We hechten veel waarde aan veiligheid en dus ook aan een verdere validatie door onze medewerkers. Normaliter ontvang je binnen 1 uur een e-mail met definitieve goedkeuring van je account. Bij eventuele vragen, neem gerust contact op met support@convesio.com.

Convesio aanmeldpagina account goedgekeurd

Tot zover de paar stappen die nodig zijn om klant van Convesio te worden!

2) WordPress website installeren bij Convesio

Je bent inmiddels gevalideerd klant van Convesio. Daarmee kun je gebruikmaken van een gratis proefperiode. Je kunt daarvoor een nieuwe website of demo installeren. Je kunt ook meteen je huidige website naar Convesio laten migreren. Hoe? Lees verder, stap voor stap.

Convesio inlogpagina

Na de validatie van je account kun je inloggen met je e-mailadres en gekozen wachtwoord.

Convesio inlogpagina algemene voorwaarden

Om verder te gaan, kun je hier onze Algemene Voorwaarden inzien en erop akkoord geven.

Convesio accountpagina dashboard

Na het inloggen en akkoord op de Terms of Service verschijnt hier het (nog lege) Convesio dashboard. Het is tijd om een demo site aan te maken of om je huidige website te migreren.

Natuurlijk kun je daarbij rekenen op onze hulp. Het migreren van een website, mits niet van bovengemiddeld complexe aard, is gratis. Het migratieproces van een gemiddelde site is doorgaans binnen maximaal 48 uur afgerond.

De weg naar verdere support en instructies – in woord, beeld en in de vorm van de persoonlijke assistentie van een medewerker – is altijd nabij.

Bekijk desgewenst ook de Convesio tutorial video’s.

Convesio accountpagina nieuwe wordpress installatie

Een nieuwe WordPress installatie in gang zetten? Klik om te beginnen op Create Your First Site en vink simpelweg het gekozen, benodigde Convesio hostingabonnement aan. Zo gemakkelijk is het! Er zijn voor de gratis proefperiode twee opties: Starter Level en Business Level 2.

Convesio accountpagina nieuwe website geavanceerde opties

Het WP hostingpakket aangeklikt dat het beste is voor je website en omzetdoelstellingen? Dan kun je op Geavanceerde opties klikken.

Vul er 1) de juiste PHP-versie in, 2) om welk type web server het gaat (Nginx, Apache of LightHttpD) en 3) welke versie van WordPress je wilt.

Wellicht kies je hier voor een ander type database, zoals Dedicated Maria DB, voor nog betere prestaties bij grote drukte. De betreffende bijkomende kosten komen direct in beeld.

Klik op Deploy – en het systeem zet automatisch een razendsnelle installatie in gang.

Convesio accountpagina nieuwe website geinstalleerd

Met razendsnel bedoelen we ook… Inderdaad. Binnen 1 minuut is je nieuwe WordPress installatie bij Convesio voltooid. In het voorbeeld, zie screenshot, klokten we 46 seconden.

3) Convesio dashboard – dit kun je er zien, monitoren en aanpassen

Je hebt één of meer WP sites gehost bij Convesio. Welkom op ons dashboard! Dé plek voor essentiële instellingen, naast monitoring en finetuning. Met alle specificaties en realtime data voor domeinnaamkoppeling, DNS, security, back-ups, containerbeheer en méér.

Convesio account dashboard

Je Convesio dashboard toont in no-time de geïnstalleerde WordPress website. Dat kunnen er natuurlijk ook meerdere zijn. Bij Convesio manage je al je sites onder hetzelfde account ook op dezelfde plek.

Ter bevestiging vind je hier ook de resterende gratis proeftijd!

Convesio account dashboard menu website beheren

Klik op Manage om gebruik te maken van de mogelijkheden binnen je site-dashboard. Je kunt er per website:

 • Rechtstreeks inloggen in je WP Admin
 • Direct online naar je website
 • Je Site-naam aanpassen
 • Eventueel de site verwijderen
 • En natuurlijk vooral: je WordPress website beheren

Convesio site-dashboard – OVERVIEW

Convesio site dashboard overview

Op deze overzichtspagina vind je de belangrijkste actuele specificaties, realtime verbruiksgegevens en overige server- en hostingdata van je WordPress site. Bij Overview vind je als eerste deze basisdata:

 • Het aantal geserveerde requests
 • De mate waarin je WP-hostomgeving belast is
 • De verbruikte schijfopslag
 • Het aantal HTTP errors, zoals 503, 404 etc.
 • Het aantal actieve WP-containers

Daaronder staat het websiteverkeer gespecificeerd per HTTP responsecode, over de laatste 24 uur. Dat zegt dus iets over de kwaliteit van de opgevraagde content. Hoe meer positieve responsecodes 200, in plaats van foutcodes, hoe groener deze meter uitslaat.

Het onderdeel Overview toont vervolgens het aantal WordPress containers dat in gebruik is. Elke website op Convesio draait, via identieke versies, per definitie in meerdere containers (tenzij je kiest voor Level 1 met handmatig schalen). Dit maakt het mogelijk om instant en haast onbeperkt te kunnen opschalen. Per site zie je hier het aantal actieve containers.

De pagina Overview gaat verder met respectievelijk:

 • Top 5 van meest bezochte pagina’s
 • Top 5 van pagina’s met de traagste laadtijden
 • Top 5 van HTTP foutcodes

Behalve jezelf en je klanten hecht ook Google waarde aan deze gegevens. In andere woorden, ze zijn belangrijk voor je organische rankings in deze en ook andere zoekmachines.

Rechtsboven op de dashboardpagina Overview vind je een aantal instellingen (SSL certificaten, Autoscale, Caching, Security en Performance). Deze zijn aanpasbaar in het menu via Settings.

Daaronder, rechts onder het kopje Load Balancers, tref je een lijst met IP-adressen waarnaar de website luistert. Per IP-adres is het aantal geserveerde pagina’s te vinden.

Daarnaast, onder het kopje Environment, tref je de ingestelde versies van de drie belangrijkste elementen binnen WordPress. Namelijk de actuele WP-versie, de PHP-versie en het type web server. Ofwel, dit is in het kort de technische omgeving waarop de site draait.

Onder Traffic by Country vind je het aantal beantwoorde requests gesplitst per land. Anders gezegd zie je hoeveel ‘hits’ er vanuit welk land zijn gedaan voor het opvragen van content. Het aantal requests (per seconde) is een belangrijke technische indicator in relatie tot de vereiste hostingcapaciteit.

Tot slot, op dit overzichtsgedeelte van het Convesio dashboard, de EDGE Caching Status statistieken. Met de indicatoren BYPASS, EXPIRED, HIT, MISS en NOCACHE kan je zien hoe de geserveerde requests via de cache zijn gelopen.

Convesio site-dashboard – DOMAINS

Convesio site dashboard domains

Je bent klant van Convesio geworden, hebt een gevalideerd account én binnen onze schaalbare WordPress hostingomgeving een website geïnstalleerd. Je moet dan nog wel je domeinnaam koppelen aan de WP-containers van je nieuwe of gemigreerde website. Dat doe je bij Domainmapping.

Kies Add Domain. Vul in het lege invoerscherm de domeinnaam of de domeinnamen in. Stel er ook je hoofddomeinnaam in (primary domain). Vergeet niet om zowel de volledige domeinnaam – zoals ‘www.convesio.nl’ – in te voeren als ook de bijbehorende URL zónder www, zoals ‘convesio.nl’. Dit geldt voor elke domeinnaam die je gaat relateren aan de container.

Noot: je ziet hier al een tijdelijke URL van Convesio staan, deels bestaande uit een codereeks. Deze is automatisch aangemaakt. Zo kun je gewoon je WordPress website benaderen ook al heb je nog geen definitieve domeinnaam toegevoegd.

Load Balancer IP’s: dit is een belangrijk veld – namelijk om downtime te voorkomen – waarbij je zelf actie moet ondernemen bij de provider van je domeinnaam. Dat is namelijk niet Convesio.

Elk(e) website / container luistert naar een IP-nummer. Hier vind je het betreffende IP-adres of de IP-adressen; eventueel meerdere in verband met redundantie. Bij de provider waar je de domeinnaam hebt gekocht, vul je in het Domain Name System (DNS) de(ze) IP(‘s) in.

Convesio site-dashboard – SECURITY

Convesio site dashboard security

Hier voeg je je gratis SSL / Let’s Encrypt certificaat toe voor een veilige verbinding tussen webserver en browser. Dit mag voor jouw onderneming en je bezoekers niet ontbreken.

Zorg vóór je dit SSL-certificaat koppelt aan de domeinnaam dat de domainmapping op orde is. Zie de vorige stap.

Op deze plek vind je ook de geavanceerde security instellingen; protocollen, policies en firewall.

Convesio site-dashboard – BACKUPS

Convesio site dashboard backups

De geautomatiseerde backups activeren en beheren. Dat doe je op deze plaats. Standaard verzorgen we dagelijkse back-ups en een maandelijkse back-up van je site en database. Pas hier zelf de instellingen aan qua periode, frequentie en de mate van beschikbaarheid.

Dankzij de back-ups kun je natuurlijk altijd terug in de tijd. Ga je je site bijwerken? Maak dan eerst handmatig een extra backup, zodat je makkelijk terug kunt mocht er iets fout gaan. Bovendien kun je, als dat handig is, op basis van een back-up ook een nieuwe website aanmaken en beginnen.

Convesio site-dashboard – LOGS

Convesio site dashboard logs

Op zoek naar bijvoorbeeld de oorsprong van ontstane website-fouten? Ook voor finetuning, andere doeleinden en/of bij algemene technische interesse op dit vlak: zie het logboek.

Hier zijn de logs beschikbaar van WordPress zelf en van de webserver (Nginx, Apache of LightHttpD).

Convesio site-dashboard – CONTAINERS

Convesio site dashboard containers

Alle WordPress containers die in gebruik zijn voor je website op een rij. Hoe groter het aantal containers, hoe groter de potentiële capaciteit voor het opschalen ten behoeve van het gebruik van de website, zodra nodig.

Hier vind je per container de belangrijkste specificaties en verbruiksdata. Zoals het bijbehorende private IP-adres, de actuele status (wel of niet operationeel) en de mate waarin de rekenkracht (CPU), het geheugen (Memory) en de schijfruimte worden belast.

Je kunt hier ook terecht voor ‘container-management’. Klik hiervoor op Scale Service.

Per container zie je hier verdere realtime data. Denk aan de genoemde actuele belastingen (CPU, Memory). Je kunt hier bijvoorbeeld proactief instellen vanaf welke parameter – bij welke websitedrukte – een container-opschaling of -afschaling moet plaatsvinden. Merk op: vanaf hostingpakket Business Level 2 tot en met de hoogste Enterprise Level is geheel automatisch schalen standaard geïntegreerd.

Convesio site-dashboard – SETTINGS

Convesio site dashboard settings

Bij Settings kun je allerhande systeem- en overige basis WP-instellingen inzien en aanpassen.

Switchen van PHP-versie, toegang tot Secure FTP, instellingen voor auto scaling, caching en database. Hier is wat méér kennis van hostingzaken vereist dan alleen basiskennis.

Betalen, betaalmethoden & facturen

Convesio account dashboard betalen en facturen

Tot slot: de financiële administratie in een notendop.

Vind en download je facturen, zie de betaalde en openstaande rekeningen, zie de opgegeven contactpersoon en méér relevante financiële informatie gerelateerd aan je account.

Wil je na de gratis proefperiode definitief klant van Convesio worden? Kies dan voor het toevoegen van de betaalmethode. Na het invullen daarvan beëindig je de gratis trial en daarmee regel je een account upgrade. We factureren op basis van werkelijk verbruik.

Convesio account dashboard nieuwe betaalmethode

FAQ

> Ik zie dat de aanmeldpagina in het Engels is, klopt dat?

Ja, Convesio is een WordPress hosting provider opgericht en gevestigd in de Verenigde Staten. Met overigens datacenters en servers wereldwijd gelokaliseerd, waaronder in Europa. Het aanmelden gebeurt daarom in het Engels. Hetzelfde geldt voor het eventuele consultgesprek. Wel is er voor Nederlandse en Belgische klanten aanmeldsupport beschikbaar in het Nederlands. Zie daarvoor onze informatie op de pagina Convesio contact.

Meer Vragen & Antwoorden over de diensten van Convesio.

BEGINNEN?

Je website migreren naar Convesio? Dat maken we heel gemakkelijk.

Convesio neemt daarbij al het werk uit handen. Samen bekijken we welk managed WordPress hosting abonnement het best past bij je website, bedrijfssituatie en het bijbehorende web- en bezoekersverkeer. Kijkend naar het nu, maar zeker óók alvast naar bedrijfssucces in de toekomst.

Overstappen naar Convesio? Je merkt vanzelf hoe eenvoudig ons platform te gebruiken is en hoe gemakkelijk het is om met ons samen te werken!

Gratis proefperiode
Gratis volledig ontzorgde migratie
Zonder downtime en zonder dataverlies!