Overstappen naar Convesio

Overstappen naar Convesio? Als nieuwe klant is aanmelden zo gebeurd, te beginnen met een gratis en vrijblijvende proefperiode. Ook bij het migreren van een bestaande website helpen we je in een paar eenvoudige stappen op weg. Het werkt als volgt.

Overstappen naar Convesio

Klant worden van Convesio? Het is zeer eenvoudig, maar we hebben er ook nog deze uitlegpagina over gemaakt. De paar benodigde stappen leggen we er nog even overzichtelijk op uit, in woord en beeld. Zo weet je precies hoe het werkt met klant worden – al dan niet door van een andere hosting provider over te stappen. Maar ook het snelle proces van migreren van je website naar Convesio komt er stap-voor-stap aan bod. Tot slot kun je er stapsgewijs alvast zien wat het dashboard voor je WordPress websites in petto heeft.

Hoe aanmelden?
In deze blog tonen we een samenvatting van de genoemde uitlegpagina. Of wil je sowieso alvast klant worden van Convesio? Dat kun je rechtstreeks doen door op de vorige link te klikken. Het proces van aanmelden wijst zich dan al vanzelf.

Je kunt natuurlijk, zoals gezegd, ook eerst de toelichting lezen, als het gaat om 1) het aanmelden (met proefperiode) bij Convesio, 2) het installeren (demo of migratie) van je WordPress website en 3) het bekijken van de mogelijkheden van het duidelijke dashboard.

Overstappen naar Convesio biedt dynamische WP sites veel voordelen

Convesio is een managed hosting provider met een uniek, zelf ontwikkeld platform. Onze automatisch schaalbare hostingomgeving is bij uitstek geschikt én kostenvoordelig voor complexere, veel bezochte WordPress websites. We zijn overtuigd van onze grote voordelen voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van hun website bij het genereren van hun omzet. Immers, die omzet zal er vooral zijn bij de grootste website-drukte. En dat zijn nou precies de precaire hostingmomenten waarop onze schaalbare hosting anticipeert.

Vandaar dat we graag een gratis proefperiode aanbieden – om je geheel vrijblijvend definitief te overtuigen. We hebben er geen twijfel over dat dat lukt. Onze hostingabonnementen zijn namelijk op zijn minst heel prijsgunstig, zo niet goedkoop te noemen voor perfect schaalbare en altijd zeer snelle WordPress hosting voor dynamische bedrijfswebsites. Zeker gezien de standaard aanwezigheid van premium functies, inbegrepen in de prijs. Met alles wat nodig is uit oogpunt van snelheid, caching, back-ups en andere vormen van WP website-prestaties en -veiligheid. Daarbij is onze afdeling support, zeggen we zelf, van een uitzonderlijk niveau. We reageren en schakelen bovengemiddeld snel, met enthousiasme, kennis en betrokkenheid.

1) Overstappen naar Convesio, gratis proefperiode

Op de pagina met Convesio hostingpakketten vind je de mogelijkheden qua prijzen en specificaties. Je ziet er de verschillende Pakketlevels, gerelateerd aan onder meer het aantal orders (bij WooCommerce) bij gemiddelde – maar ook bij piekdrukte. Hulp nodig bij het kiezen van je hostingpakket? Neem contact met ons op en we helpen je snel verder.

De keuze gemaakt? Overstappen begint met het invullen van de gegevens op deze Convesio aanmeldpagina:

Overstappen naar Convesio

Vul er je gegevens in, kies een wachtwoord, ga akkoord met de aldaar beschikbare Algemene Voorwaarden en klik op Sign Up. Per e-mail ontvang je een verificatielink. Na je bevestigingsklik heb je een account bij Convesio. Let op, uit veiligheidsoverwegingen volgt de definitieve bevestiging ervan op een iets later moment.

Je kunt bij de gratis proefperiode van Convesio kiezen voor Starter Level of Business Level 2. Na of tijdens deze trial kun je het gewenste hostingpakket kiezen via het Convesio dashboard.

Vervolgens stellen we je een paar vragen. Met de antwoorden kunnen we je een snellere en betere ondersteuning bieden bij het kiezen van het juiste Convesio hostingpakket, voor als je definitief klant wilt worden. Denk hierbij aan vragen zoals rondom de aard en omvang van je onderneming (gemiddeld en bij piekmomenten) en de bijbehorende WP website.

Online adviesmeeting voor overstappen

We bieden bij het proces van overstappen naar Convesio tevens de mogelijkheid om een online adviesmeeting met ons in te plannen, bijvoorbeeld van een kwartier. Deze gratis en korte consultatie is niet verplicht, maar bespoedigt het registratie- en migratieproces.

Convesio is een WordPress hosting provider uit de Verenigde Staten. Het aanmelden gebeurt daarom in het Engels. Hetzelfde geldt voor het eventuele consultgesprek. Wel is er voor Nederlandse en Belgische klanten aanmeldsupport in het Nederlands.

Na deze paar stappen, inclusief het optionele gratis advies, is na definitieve goedkeuring je accountpagina bij Convesio actief. Het overstappen is geslaagd; nu begint het runnen van een website op dit innovatieve, schaalbare WordPress hosting platform. Je kunt hiervoor een demo website aanmaken of direct je website migreren naar Convesio. Hoe? Lees verder.

2) Huidige WordPress website overzetten naar Convesio

Met je nieuwe Convesio account en bijbehorende gegevens kun je inloggen op het dashboard. Vanzelfsprekend is dit dashboard nog zo goed als leeg; het is nu tijd om er een website aan te koppelen. Je kunt een demo site aanmaken of je huidige website naar ons WordPress hosting platform migreren.

Het eerste – een demo website aanmaken – duurt welgeteld maximaal 60 seconden. De nieuwe WordPress installatie in gang zetten? Klik om te beginnen op Create Your First Site. Vink daarbij je gratis Convesio proefabonnement aan: Starter Level 1 of Business Level 2.

Bij Geavanceerde opties vul je er 1) de juiste PHP-versie in, 2) om welk type web server het gaat (Nginx, Apache of LightHttpD) en 3) welke versie van WordPress je wilt. Wellicht kies je hier voor een ander type database, zoals Dedicated Maria DB, voor nog betere prestaties bij piekdrukte. De bijkomende kosten, bij een betaald abonnement, komen hier in beeld.

Overstappen vanuit een andere hosting provider naar Convesio? Ook bij het migreren van je huidige WP website helpen we gratis, via onze online uitleg of persoonlijk via één van onze medewerkers. Het migratieproces van een gemiddelde site duurt doorgaans maximaal 48 uur.

3) Overstappen naar het Convesio dashboard

Je hebt nu én toegang tot het Convesio dashboard én er al (minimaal) een website op geïnstalleerd: een demo website dan wel je gemigreerde website.

Welkom bij de beste hosting provider als het gaat om elastische schaalbaarheid, uptime bij elke mate van drukte, en de standaard beschikbaarheid van alle premium functies voor snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Met de beste prijs-kwaliteitverhouding – aangezien Convesio schaalbare, high-end WP hosting kosteneffectief in zijn platform heeft geïntegreerd. En met de beste support – dankzij een continue, automatische monitoring in combinatie met de persoonlijke assistentie via ons effectieve zakelijke Slack-chatkanaal. Dit kanaal geeft je directe toegang tot de DevOps-teams en de Convesio systeemsupport-teams.

En: welkom ook op ons dashboard! Convesio biedt hiermee een centrale plek voor alle essentiële instellingen, en voor monitoring en finetuning. Met alle specificaties en realtime data voor domeinnaamkoppeling, DNS, security, back-ups, containerbeheer en méér.

OVERSTAPPEN NAAR CONVESIO

Kies voor het verschil in WordPress hosting

Flexibel (!) schaalbare WordPress hosting. Je website op elk moment in de lucht.
Ook bij 10.000+ bezoekers. Dat draagt enorm bij aan het behalen van targets en omzet.

Het site-dashboard van Convesio

Bij Convesio manage je al je sites onder hetzelfde account ook op dezelfde plek. Op je site-dashboard kun je per site onder meer rechtstreeks inloggen in je WP Admin en direct online naar je website. En natuurlijk vooral: je WordPress website beheren.

Op de overzichtspagina Overview vind je de belangrijkste actuele specificaties, realtime verbruiksgegevens en overige server- en hostingdata van je WP site. Zoals het aantal geserveerde requests, de mate van belasting van de hostingomgeving en de gebruikte schijfopslag.

Verder vind je hier onder meer per site het aantal actieve WordPress containers. Namelijk, elke website op Convesio draait, via identieke versies, per definitie in meerdere containers (tenzij je kiest voor Level 1 met handmatig schalen; dan kun je dit zelf instellen). Dit maakt het mogelijk om instant en haast onbeperkt te kunnen opschalen.

Bij Overview vind je snel een volledig beeld van alle belangrijke technische basisinstellingen. Verder helpen (ook) de overige data en inzichten aldaar je om de website-prestaties en SEO-rankings te optimaliseren.

Je kunt tussentijds altijd contact met ons opnemen voor gratis assistentie.

Domeinnaam koppelen

Op het Convesio dashboard onder het tabje Domain kun je je domeinnaam koppelen aan de WP-containers van je website. Eveneens belangrijke info op deze dashboard-pagina zijn de Load Balancer IP’s. Voorkom downtime door deze IP(‘s) door te voeren in het Domain Name System (DNS) bij de provider van je domeinnaam (zijnde niet Convesio).

Security

Bij Security voeg je je gratis SSL / Let’s Encrypt certificaat toe. Dit maakt een veilige verbinding mogelijk tussen webserver en browser; belangrijk voor al je bezoekers. Op deze plek vind je ook de geavanceerde security instellingen; protocollen, policies en firewall.

Back-ups

Standaard verzorgen we dagelijkse back-ups en een maandelijkse back-up van je site en database. Pas hier zelf de instellingen aan qua periode, frequentie en de mate van beschikbaarheid.

Logs

Ook voor foutopsporing, finetuning en/of bij algemene technische interesse op dit vlak: zie het Convesio dashboard. Hier zijn de logs beschikbaar van WordPress zelf en de webserver (Nginx, Apache of LightHttpD).

Containers

Hoe méér containers, hoe groter de potentiële capaciteit voor het opschalen ten behoeve van het gebruik van de website, zodra nodig. Hier staan per container de belangrijkste specificaties en verbruiksdata. Je kunt hier ook terecht voor ‘container-management’.

Settings

Bij Settings kun je allerhande systeem- en overige basis WP-instellingen inzien en aanpassen. Zoals switchen van PHP-versie, toegang tot Secure FTP, en aanpassingen verrichten voor auto scaling, caching en database.

Betalen, betaalmethoden & facturen

Vind en download hier alle informatie rondom de facturatie. Na de gratis proefperiode definitief overstappen naar Convesio? Kies dan hier voor het toevoegen van de betaalmethode. Na het invullen ervan beëindig je de gratis proefperiode en daarmee regel je een account upgrade. We factureren op basis van werkelijk verbruik.

Overstappen en klant worden van Convesio?

Voor een verdere uitleg over nog meer mogelijkheden van het website-dashboard, kijk bij:

KLANT WORDEN VAN CONVESIO