FAQ: veelgestelde vragen (en onze antwoorden)

convesio faq

Convesio FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen over ons bedrijf, ons platform, onze werkwijze en onze abonnementen. Zie onze Q&A over het meest veilige, betrouwbare, snelle en schaalbare WordPress managed hosting platform ter wereld: dat van Convesio. Je leest er antwoorden op abonnementsvragen, technische vragen en algemene vragen. Na het lezen hiervan aanvullende vragen of opmerkingen? Zie daarvoor het contactformulier. Of bekijk Convesio.nl en ons menu voor uitgebreidere informatie.

Logo Convesio

Gratis, vrijblijvend Convesio proberen?

Zo gedaan in deze 3 stappen

1


Maak een account aan

Je zit nog nergens aan vast

2


Installeer je WordPress website

Demo gereed in
1 minuut

3


Welkom op het Convesio dashboard

Run, monitor en beheer je website

Gratis proefperiode, consult, hulp bij migratie en basissupport! Zie ook: Klant worden van Convesio: zo werkt dat!

> Er zijn wel meer WordPress hostingbedrijven gericht op schaalbaarheid. Wat maakt Convesio anders?

Schaalbare hosting voor WP is de kern van wat we doen. Schalen zit in ons DNA. Hierin de beste zijn, opschalen (en afschalen) gemakkelijk maken én betaalbaar. Dat is vanaf het begin onze visie geweest. Dat betekent dat we ons hostingplatform er ook specifiek op hebben ingericht. We hebben zelf ons WordPress platform gebouwd, speciaal ontworpen voor het eenvoudig kunnen schalen. Met ogenschouw voor efficiency en daarmee kosten. Want alleen zo kunnen we schaalbare WP aan onze klanten echt voordelig aanbieden.

Het WordPress platform van Convesio is om bovengenoemde reden níet gebouwd op traditionele WP hosting technologie. In plaats van verder te gaan gebaseerd op legacy, hebben we gekozen voor Docker. Deze innovatieve techniek op basis van het inzetten van geheel onafhankelijk opererende containers, is veel geschikter voor wat wij willen. Namelijk de beste, meest efficiënte en daarmee goedkoopste aanbieder zijn van schaalbare hosting.

Het opbouwen van Convesio heeft ons niet voor niets een aantal jaren van flink zweten en flink doorzetten gekost (understatement). Gelukkig ging dat gepaard met een evenzo grote dosis passie. Dat hierdoor uiteindelijk gelukt is wat we willen – het aanbieden van de beste schaalbare WordPress-hostingoplossing op de markt – daar zijn we simpelweg trots op.

Andere aanbieders hebben wellicht eveneens oplossingen die qua schaalbaarheid goed presteren. Maar die zijn complex en daarmee duur. Je zou bij zo’n hosting aanbieder bijvoorbeeld eens kunnen vragen: “Wat kost een hostingoplossing die 1.000 bezoekers per dag aankan, tijdelijk instant moet opschalen naar 1.000.000 bezoekers en daarna weer terug naar 1.000?” En vergelijk dan het antwoord op die vraag met de prijzen van Convesio

> Schaalbare hosting van WordPress op AWS (Amazon Web Services), dat kan toch ook?

Klopt, er zijn inderdaad ook oplossingen om WordPress te schalen via de services van AWS. Sterker nog, dat is een solide platform, geïmplementeerd door mensen met veel kennis van zaken. Alleen, deze hostingoplossingen zijn gebaseerd op het implementeren, configureren en beheren via een SysAdmin. Een vaak best ingewikkelde taak. De klant moet zich hier meestal echt even in verdiepen. Of het uitbesteden – waardoor de prijs stijgt en het overzicht daalt. Convesio wil echter de woorden Gemak en Service met hoofdletters schrijven; ook als het gaat om het WordPress beheer zelf. Daarom hebben wij een dashboard gebouwd waarmee onze klanten volledig de controle hebben over hun hosting. Inclusief het beheren van de schaalmogelijkheden (omhoog en omlaag). Op een heel eenvoudige, overzichtelijke wijze.

> Schaalbare WordPress hosting op basis van Docker techniek. Wat is dat en hoe werkt dat?

Voor duidelijke informatie over dit onderwerp verwijzen wij je naar onze pagina over Betrouwbaarste WordPress hosting.

> Wat bedoelen jullie eigenlijk met ‘echt automatisch schalen’?

Als eerste: schaalbare hosting betekent feitelijk dat de servercapaciteit meegaat met de behoefte daaraan. Zoals het geval is bij plotselinge pieken in het bezoekers- en dataverkeer. Maar in hoeverre gebeurt dat echt automatisch? En wat verstaan wij (van Convesio) daaronder?

Met Convesio kun je schalen ‘instellen en vervolgens vergeten’. Dat zit zo. Ons platform schaalt op basis van feitelijk gebruik. Stel, een piek in het webverkeer op je website zet de server onder druk. Het platform van Convesio zet dan automatisch een nieuwe container in (met een identieke versie van je site). Daarmee kan ons systeem de belasting tussen beide (of meer) container(s) verdelen. Neemt het webverkeer weer af en zijn de extra containers niet meer nodig? Dan worden deze ook instant en automatisch verwijderd. Ofwel, bij Convesio is niet alleen sprake van opschalen, maar ook van afschalen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Traditionele schaaloplossingen zijn ontworpen voor het kunnen inzetten van een maximale capaciteit. Daarbij geldt wel een beperking: in de vorm van de totale beschikbare capaciteit van de hardware. Bovendien betaal je in de meeste gevallen extra om toegang te krijgen tot de aanvullende bronnen. Bij Convesio gaat dat anders. Het opschalen gebeurt niet alleen verticaal – via het inzetten van meer containers op één server – maar ook horizontaal. Dit laatste houdt in: schalen over méérdere servers. Zo ontstaat ook hier géén zwakste schakel!

> Wat bedoelen jullie met ‘WordPress horizontaal schalen’?

In het antwoord op de vraag hiervoor is het al benoemd: Convesio kan ook ‘horizontaal’ schalen. Dat houdt in dat de verschillende containers waarop (een identieke versie van) de website draait, worden geïmplementeerd op meerdere servers. De totale beschikbaarheid aan capaciteit is daarmee een vermenigvuldiging van de servercapaciteit keer het aantal servers. De website kan hiermee niet alleen verticaal schalen via het inzetten van meerdere containers, maar ook (via hardware) opschalen via de beschikbare cluster van servers. Zie het als een soort schaalbare WordPress Cloudformatie.

> ‘Hoge beschikbaarheid’, in de context van WordPress hosting. Wat bedoelen jullie daarmee?

Traditionele WordPress hosting kampt met veel potentiële storingspunten – op de route van de webserver naar de database. Convesio is echter juist ontworpen om alle zwakste schakels te elimineren. Dat zorgt voor een ongekende ‘uptime’: het daadwerkelijk online zijn van je site. Ofwel, het in zeer hoge mate beschikbaar zijn van je site voor je bezoekers en (potentiële) klanten. Dit gaat gepaard met eveneens ongekende prestaties. Daarmee bedoelen we de mate van snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van je website (hosting). Deze hoge beschikbaarheid is het resultaat van onze multi-threaded load balancers, WordPress containers, redundant bestandssysteem en geclusterde database architectuur.

> Waarin verschilt Convesio van andere (managed) WordPress providers?

Convesio lost de beperkingen op van shared hosting en hosting via VPS. Dit doen we door een gedeelde, redundante hosting omgeving te bieden, aangedreven door Docker containers. Elke site op ons platform draait op een fundament van een redundant bestandssysteem, databasecluster, schaalbare PHP runtime en zelfherstellende architectuur. Hiermee is Convesio een NextGen platform voor het hosten van WordPress-sites. Meer weten? Lees Cruciale WP hosting factoren: bij Convesio onder controle.

Het platform van Convesio is volledig nieuw en speciaal voor WordPress vanaf de grond opgebouwd. Elk onderdeel in ons systeem is dusdanig geïmplementeerd dat het snelheid, veiligheid en schaalbaarheid maximaliseert. We maken géén gebruik van webgebaseerde controlepanelen zoals cPanel en DirectAdmin of veel van de andere standaardtechnologieën voor het hosten van WordPress. Ons systeem heeft een volledig op maat gemaakte load balancer en dito, geïntegreerde cachinglaag. En ook alle resources worden uitgevoerd in Docker containers.

De prijzen van Convesio zijn gebaseerd op verbruik. Wat dat betreft vergelijkbaar met Cloudproviders zoals Amazon (AWS) en Microsoft Azure. Elke site kan in één enkele of in meerdere containers worden uitgevoerd, afhankelijk van de behoefte. Wij bieden maandelijkse en uurtarieven. Sowieso is voor elke site het automatisch schalen al standaard ingeschakeld. Dus bij een piek in webverkeer schaalt ons platform voor je site automatisch op. Facturatie gebeurt dan op basis van de gebruikte extra containers, tegen uurtarief.

Gratis proefperiode & hoe werkt het aanmelden?

> Wat zijn de stappen om je bij Convesio aan te melden?

Geïnteresseerd in onze managed WordPress hosting? Je kunt je als volgt aanmelden. Desgewenst kun je eerst gebruikmaken van een gratis proefperiode.

Wij gaan er hier vanuit dat je op basis van de verkregen informatie op deze website (mogelijk) klant wilt worden van Convesio. Het aanmeldproces daarvoor verloopt als volgt.

Klik hier en je komt op de aanmeldpagina van Convesio. Je doorloopt er een paar stappen. Het begint met het invullen van enkele klantgegevens. Namelijk je voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijfsnaam en land van vestiging. Ook vragen we je een wachtwoord op te geven en akkoord te gaan met de aldaar beschikbare Algemene Voorwaarden. Na bevestiging hiervan heb je je account bij Convesio aangemaakt. Ter definitieve bevestiging ontvang je een verificatie e-mail.

Om je alvast een eerste, passende ondersteuning te kunnen bieden op ons WordPress hosting platform, stellen we enkele aanvullende vragen. Zo vragen we je naar het soort online onderneming waarvoor je onze hosting wilt gebruiken, en om welke website / domeinnaam het gaat. Vink vervolgens het globale, gemiddelde aantal bezoekers per maand aan. Doe hetzelfde voor het maximaal aantal gelijktijdige bezoekers bij piekverkeer.

Stap je over? Vul dan de naam van je huidige hosting provider in, evenals de huidige maandelijkse kosten die je daar kwijt bent aan het hosten van je WordPress website. Loop je tot dusver aan tegen problemen rond bijvoorbeeld plug-ins en andere site-processen? Dan kun je dat alvast aangeven zodat wij er later op in kunnen haken.

Vervolgens kun je zelf een gratis online meeting met ons inplannen, van een kwartier of een half uur. Onze engineers adviseren je in dit korte consultatiegesprek welk hostingpakket het beste past bij je bedrijf, website, doelstellingen en webverkeer. Daarbij houden we ook rekening met de benodigde mate van extra capaciteit die, op enig moment, noodzakelijk is.

Zoals je elders op Convesio.nl kunt lezen, zijn we gespecialiseerd in het elastisch schalen. Dat houdt in dat ons platform proactief en automatisch zorgt voor opschalen én afschalen. Ons systeem is zodanig opgezet dat schalen van WordPress kan tegen voordelige prijzen.

> Nadat ik de accountpagina heb ingevuld wat gebeurt er dan?

Heb je de eerste stappen van aanmelden voor onze schaalbare, managed WordPress hosting doorlopen? Dan kun je zelf een online meeting met ons inplannen op een voor jou of jullie gunstig moment. Daarin kunnen we je persoonlijk adviseren over welk WordPress hostingpakket van Convesio het meest voor de hand ligt om je doelstellingen te bereiken. We zullen je in dit consultatiegesprek daarbij vragen naar jullie WP hosting vereisten en verwachtingen, gerelateerd aan de betreffende website, de aard ervan, het bezoekersgedrag, de aangeboden diensten, enzovoort. Ook is er vanzelfsprekend ruimte voor het stellen van aanvullende vragen over ons hostingplatform en bijbehorende support, diensten en services.

> Krijg ik hulp bij het kiezen van het juiste WordPress hosting pakket?

Ja, we adviseren je desgewenst over welk WordPress hostingpakket van Convesio in jullie geval het meest voor de hand ligt. Daarbij kijken we vanzelfsprekend verder dan alleen naar de huidige status en WP hosting-vereisten. De benodigde resources, opschaalmogelijkheden en functionaliteiten (de belangrijkste zijn bij Convesio al standaard inbegrepen!) hangen immers ook af van toekomstige, soms onverwachte gebeurtenissen en ontwikkelingen. Denk aan groei van de onderneming / website en daarmee aan toenemend dataverkeer, toename van het aantal bezoekers én – misschien nog wel het allerbelangrijkst – de toenemende kans op plotselinge hoge traffic. Het unieke van Convesio WordPress hosting is dat schalen geheel automatisch gebeurt, exact op het precaire moment waarop de drukte ineens toeneemt. Daarbij hoef je niet in een onnodig ‘hoog’ en duur pakket in te stappen – en juist daarbij geven onze specialisten en ervaringsdeskundigen het meest betrouwbare advies.

> Hoe lang duurt de gratis proefperiode?

De gratis proefperiode is maximaal zeven dagen. Daarna heb je vrijblijvend de mogelijkheid om gebruik te blijven maken van het geteste of anders één van de andere hostingpakketten van Convesio. Zie ook onze pagina met informatie over onze hostingprijzen en -pakketten. Besluit je géén gebruik te maken van ons WordPress hostingplatform dan zullen we je account verwijderen. Ben je echter overtuigd geraakt van voordelen van de voordelige, schaalbare managed hosting van Convesio. En van de standaard inbegrepen belangrijkste WP functies met het oog op veiligheid, back-up, snelheid, caching, support en beheer? En/of heb je op dat moment nog resterende vragen? Dan helpen we je graag, goed en zorgvuldig verder.

> Ik zie dat de aanmeldpagina in het Engels is, klopt dat?

Ja, Convesio is een WordPress hosting provider opgericht en gevestigd in de Verenigde Staten. Met overigens datacenters en servers wereldwijd gelokaliseerd. (Zie daarvoor ook de vragen en antwoorden op deze pagina [ volgt ] over deze Europese- en werelddekking). Het aanmelden gebeurt daarom in het Engels. Hetzelfde geldt voor het consultgesprek en/of de demo. Wel is er voor Nederlandse en Belgische klanten aanmeldsupport beschikbaar in het Nederlands. Zie daarvoor ook onze informatie op de pagina Convesio contact.

Malware verwijderen en gehackte WP site herstellen

> Kun je een gehackte site binnen 24 uur weer draaiende hebben?

Meestal wel. Denken we dat het méér tijd gaat kosten dan zijn we hier direct duidelijk over. Meerdere factoren spelen een rol. Zoals de omvang van je site, de aard en omvang van de aanval of malware, en het geschatte webverkeer.

> Wat is de beste reparatieservice voor gehackte WordPress websites?

Een volledig geautomatiseerde service om alle, continu veranderende bedreigingen instant bij te houden, is ingewikkeld. Net als bij medische zorg is de beste aanpak daarom het opstellen van een plan van aanpak, door getalenteerde professionals.

> Welke pakketten (met welke kosten) zijn er voor het oplossen van een hack?

Het verwijderen van malware en het opschonen van je gehackte site is gratis als je overstapt naar Convesio voor de duur van een jaar (of langer). Onze pakketten beginnen al met een lage vanaf-prijs per maand!

> Kunnen jullie ook helpen als een site draait op Drupal, Joomla of ander systeem?

Convesio is voornamelijk gericht op WordPress sites. Maar je kunt altijd een beoordelingsverzoek doen, dan kijken we wat er eventueel mogelijk is..

> Hoe en waarom wordt mijn site gehackt?

Het internet krioelt van kwaadaardige bots. Deze doen niets anders dan zoeken naar kwetsbaarheden in WordPress, plug-ins of andere serverinfrastructuur. Het meeste is te voorkomen of een halt toe te roepen door WordPress en de plug-ins up-to-date te houden. Via Convesio gebeurt dit allemaal volledig automatisch. Zie ook de overige voordelen van Convesio.

convesio

Contact met Convesio

Na het lezen van onze FAQ en de informatie op Convesio.nl nog vragen? Zie ons contactformulier.