WP Engine of Convesio

In de zoektocht naar de meest geschikte WordPress hosting oplossing voor je bedrijf, kom je zeker WP Engine tegen. Het is zo ongeveer de grootste speler in deze markt. Managed WordPress Hosting provider Convesio ken je echter inmiddels óók. Wat zijn de verschillen?

WP Engine is één van de oudste WP hosting platformen. Het is een bekende, ervaren hosting provider met een premium uitstraling. WP Engine is een grote speler, vooral voor kleinere ondernemingen. Maar is het daarmee de beste WordPress hosting oplossing voor elke zakelijke website? Hoe presteert WP Engine, bijvoorbeeld, bij veel webverkeer? We vergelijken hier de voordelen van WP Engine met die van Convesio. Zo helpen we je beslissen welke managed WordPress host het beste past bij je bedrijf, het bezoekers- en dataverkeer.

Transparantie over specificaties?

WP Engine legt een grote commerciële ambitie aan de dag, gestimuleerd door een flinke som aan durfkapitaal. Dat maakt een snelle groei voor hen van extra groot belang. Veeleisende economische targets nopen dan om zoveel mogelijk waarde uit klanten te halen.

Kijk bij het vergelijken van managed hosting providers altijd goed naar de support en prijzen, maar óók naar de precieze specificaties. Dat geldt voor WP Engine, Convesio en alle andere hosting providers.

G2 Review

“Ongeëvenaarde snelheid, beveiliging & schaalbaarheid”

“Convesio is met recht een Next Generation WordPress Platform. De snelheid is ongelooflijk. De caching-laag evenals de geclusterde database zijn fantastisch en zorgen voor uitstekende beschikbaarheid, uptime en schaalbaarheid. Wat betreft de klantenservice: er is 24/7 een hoog gekwalificeerd dev-ops team, met een grote bereidheid om te helpen.”

Umi B.

Van WP Engine naar Convesio

Een zeker gebrek aan transparantie is een veelgehoorde reden van bedrijven om hun website van WP Engine te verhuizen, naar het WP hosting platform van Convesio. Dat horen we zelf van overstappende klanten. WP Engine deelt immers nauwelijks de technische details bij de hostingpakketten die zij aanbieden. Wezenlijke specificaties zoals geheugen, processor, workers, enzovoort blijven vaak onduidelijk. Dat maakt het feitelijk onmogelijk om weloverwogen te beslissen of een hostingplan wel echt voldoende capaciteit heeft voor je website.

De strategie van WP Engine lijkt erop gericht om een meer SaaS-achtige service te bieden, vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Wix en Shopify. Dat maakt het aanbieden van goede support voor een grote groep klanten ook heel efficiënt. Echter, door het gebrek aan inzicht in de exacte specificaties, is er altijd kans om door Sales verleid te worden om te kiezen voor een upsell. Klanten die zich daarbij niet prettig voelen én zorgvuldig de beste managed WordPress hosting willen vinden, maken mede daardoor veelal de overstap naar Convesio.

Logo WP Engine

of

Logo Convesio

Convesio en WP Engine vergelijken op…

Technologie

Bij het vergelijken van WP Engine met Convesio, kom je al gauw bij de WP hosting technologie. Al in de kern is er een groot verschil. De schaalbare hosting van Convesio is innovatief, met een techniek op basis van Docking containers die WP Engine simpelweg niet kan bieden.

Chat je met een verkoopmedewerker van WP Engine? Merk je hoe lastig het daarin is om de precieze specificaties van het optionele hostingplan boven tafel te krijgen? Je ontvangt van hen uitstekende support en allerlei informatie. Maar niet – of omslachtig – de precieze kenmerken van de ‘motor’ van de hosting. Niet zo verwonderlijk, want kenners bestempelen hun technologie grotendeels als ‘legacy’. Kort samengevat zijn dit de voordelen, nadelen, belangrijkste kenmerken en verschillen tussen WP Engine en Convesio wat betreft de geboden WordPress hosting techniek:

WP ENGINE

Shared hosting
Geen auto scaling
Beperkt productinzicht

De lijst met functionaliteiten die deze WordPress hosting provider biedt, is indrukwekkend. Die opsomming bestaat uit een aantal nuttige, door henzelf gebouwde functies, maar vooral uit functies van derden. Tenzij je bij WP Engine veel betaalt voor een oplossing op maat, blijft je website echter gewoon draaien op een shared hosting platform. Bij een drukke website schiet dat al gauw tekort.

Heb je een resource-intensieve WordPress website die méér vraagt? En zoek je daar bij WP Engine een passende hosting oplossing voor? Dan krijg je waarschijnlijk een premium infrastructuur zoals Google’s Compute-optimized VMs of hun Premium Tier network als een geavanceerde oplossing voorgelegd. Daar zul je dan waarschijnlijk ook apart een offerte voor krijgen.

Bij diverse Managed WordPress hosting abonnementen rept WP Engine weliswaar van opschalen en meerdere managed hostingniveaus, maar dit gaat niet om het schalen van de WordPress hosting zélf. Zoals gezegd, wil je de hosting en servercapaciteit opschalen dan moet je er upgraden naar een oplossing-op-maat, in een andere, duurdere hostingomgeving.

CONVESIO

Innovatieve container hosting
Echt automatisch schalen
Transparante hosting specs

Convesio gebruikt een fundamenteel andere WordPress hosting technologie. Onze hosting architectuur is gebaseerd op Docker container-techniek en is snel, veerkrachtig en schaalbaar ‘by design’. Het lijkt in niets op shared hosting. We leveren een standaard dedicated en zeer schaalbaar servermodel, dat vanzelf en instant meegroeit met elk benodigde (piek)capaciteit.

Veel van de high-performance techniek waarvoor WP Engine extra kosten in rekening brengt, is al standaard onderdeel van de Docker technologie van Convesio. Een voorbeeld hiervan is CloudFlare Enterprise. Daarnaast bieden we voor iedere klant een standaard set aan WordPress management functies. Zoals gerelateerd aan beheer, back-ups, firewall, caching en automatisch opschalen.

De geavanceerde technologie van Convesio past uitstekend bij websites in het midden- en hoger segment. Zeker als deze gebaat zijn bij schaalbaarheid op Enterprise niveau, maar dan zónder te maken te hebben met de complexiteit en de kosten daarvan. We maken de beste managed WordPress hosting laagdrempelig. Eenvoudig en betaalbaar; juist mogelijk gemaakt door de techniek!

Belangrijkste eigenschappenWP EngineConvesio
Container hostingNeeJa
Automatisch schalenNeeJa
Horizontaal schalenNeeJa
RedisOptioneelJa
Cloudflare EnterpriseOptioneelJa

Zó werkt automatisch opschalen!

Zie hier hoe gemakkelijk het regelen van elastische ‘auto scaling’ is via Convesio; een functie die WP Engine en anderen niet bieden.

Tom Fanelli

Een vraag over ons hosting platform?

We hebben al veel websites van WP Engine gemigreerd naar Convesio. Neem contact op om te horen waarom we een betere optie zijn én hoe we de migratie soepel en probleemloos laten verlopen.

Convesio en WP Engine vergelijken op…

Functionaliteiten

WP Engine biedt qua functionaliteiten ‘Alles wat WordPress nodig heeft’. Convesio gaat echter nog veel verder dan dat.

De missie van WP Engine is om het managen van je WordPress website heel gemakkelijk te maken. Zelfgebouwde functies en die van andere partijen zorgen er voor overzicht, gemak en een bijbehorende premium prijsstelling. Er bestaan vele tools voor WordPress beheer, inclusief gratis tools zoals MainWP of Uptime Robot voor websitemonitoring. Kies je voor WordPress beheer van WP Engine? Dan betaal je voor extra gemak op dit vlak. Hetgeen ‘daaronder’ zit – de server- en hostingtechnologie waarop de website draait – is en blijft echter de meest eenvoudige shared hosting.

WP ENGINE

Premium functies tegen betaling
Sommige plug-ins conflicteren
Geen managed WP Schalen

Eén van de beste functies die hosting provider WP Engine klanten biedt, is het dashboard. Het ziet er fraai uit, het werkt eenvoudig en functioneert prima. Het dashboard maakt technische informatie en toepassingen bij het beheer van je WP site overzichtelijk en toegankelijk. Het is een mooie tool, en zeker gemakkelijk en van meerwaarde voor de technisch minder onderlegde klanten.

Het dashboard heeft desondanks enkele beperkingen. Zo is er de lijst met niet-toegestane plug-ins van WP Engine aangezien deze niet goed compatibel zijn met hun platform. Verder zijn meerdere belangrijke functies voor beveiliging en prestaties beschikbaar als betaalde add-ons. Wat WP Engine niet heeft, zijn functionaliteiten en tools specifiek voor WordPress websites met veel verkeer. Zo is er géén ‘knop’ voor automatisch schalen. Is voor je website schaalbare hosting vereist? Dan kun je bij WP Engine contact opnemen met Sales om te onderhandelen over een upgrade.

CONVESIO

Premium functies inbegrepen
Geen ‘zwarte lijst’ van plug-ins
Managed: WordPress Schalen

De lijst met functionaliteiten van Convesio is – bewust – niet zo lang als die van WP Engine. Wij helpen je namelijk gericht om de tools en services te vinden en installeren die het beste WP hosting resultaat opleveren. Het leidt tot ‘WordPress Ops’ op maat voor je website. Beter gezegd: voor de (piek)aantallen bezoekers en voor de specifieke kenmerken van het potentiële bezoekersverkeer.

Om toekomstige problemen voor je website vóór te zijn (júist wanneer je veel bezoekers hebt en er geld voor je te verdienen valt…) zijn we scherp op schaalbaarheid en het structureel bereiken van de beste hosting prestaties. Convesio heeft als enige WordPress hosting provider een platform met functies voor ‘managed scaling’. Eenieder kan daarmee al binnen minuten een verregaand schaalbare WordPress instantie aanmaken. Wil je ditzelfde proberen bij WP Engine? Dan vereist dat een upgrade naar een duurder en complex alternatief dat niet vergelijkbaar is.

Logo Google Cloud
Logo Docker
Logo Cloudflare
Logo Redis
Logo Patchman

Convesio en WP Engine vergelijken op…

Prijzen

Prijzen opschalen of hosting opschalen…? Voor elke website die op enig moment gebaat is bij automatische schaalbaarheid, is Convesio veel goedkoper dan WP Engine. Ook voor premium functies betaal je bij een managed hosting pakket van Convesio standaard niets extra.

Het goedkoopste abonnement van WP Engine is op het moment van schrijven 30 dollar per maand. Selecteer je de benodigde add-ons dan kom je al gauw op een kleine 60 dollar per maand. Dat is een stevige prijs voor een basisconfiguratie gebaseerd op shared hosting. Een abonnement met dedicated hosting begint bij WP Engine bij 290 dollar per maand. Heb je beduidend méér nodig als het gaat om prestaties en schaalbaarheid? Dan zal je met hun Sales afdeling de mogelijkheden moeten bespreken, leidend tot grotere bedragen voor de gewenste set-up, beheer en support.

WP ENGINE

Voordelige shared hosting?
Premium functies tegen bijbetaling
Schalen is erg duur

WP Engine publiceert niet of nauwelijks specificaties bij de hostingabonnementen. Dat maakt het moeilijk om prijzen te vergelijken. Run je een bedrijfskritische WordPress website? Dan moet je natuurlijk wel weten welke specs tot je beschikking zijn.

Een goede support is bij WP Engine in elk geval inbegrepen. Dat is veel waard, bovendien is die hoge mate van service knap gezien het grote aantal klanten dat ze dagelijks hun assistentie verlenen.

Waar het bij deze provider duurder én frustrerend kan worden, is als je website de goedkopere shared hosting is ontgroeid. In dit middensegment ontstaat er behoefte aan méér dan die basic vorm van WP hosting. Maar ook met een verhoging van het aantal resources, blijf je bij deze provider gewoon klant op shared hosting. Ook al meld je je er aan voor een duurder premium pakket.

CONVESIO

Voordelige schaalbare hosting
Premium functies inbegrepen
Inclusief 24/7 proactieve monitoring

Heb je met je website(s) nu of op enig moment sowieso géén behoefte aan een schaalbare infrastructuur? Dan is Convesio waarschijnlijk een niet logische, want in dat geval dure optie. In dat geval bevelen we graag een andere WordPress hosting provider aan voor een betere match, zoals bijvoorbeeld WP Engine.

Voor elke website die wél op enig moment gebaat is bij automatische schaalbaarheid, is Convesio is echter veel goedkoper dan WP Engine. Het schalen van WordPress is feitelijk onze core business, en daarmee standaard betaalbaar voor al onze klanten. Je bespaart hierdoor op de kosten voor installeren én kan al binnen enkele minuten aan de slag. Bovendien: een SySAdmin voor beheer en onderhoud is via het platform van Convesio niet eens nodig! Daarnaast bieden we hostingpakketten inclusief premium functies – waarvoor je bij ons dus niet extra hoeft te betalen.

Prijzen vergelijken

WP hostingpakketten bij WP Engine met dedicated resources onder de noemer ‘Custom Solutions’ beginnen vanaf 290 dollar per maand. Welke specificaties hier precies bij horen, lijkt onduidelijk. Vergelijk hier de prijzen. Of ga naar pakketinformatie en prijzen van Convesio.

Logo WP Engine

OPLOSSING OP MAAT

$290/MND

GLOBAL EDGE BEVEILIGING

$100/MND

REDIS

EXTRA

OBJECT CACHE PRO

EXTRA

APPLICATIE MONITORING

EXTRA

TEST & ANALYSE

N/B

MIGRATIE SUPPORT

N/B


TOTAAL

$390+ /MND

Logo Convesio White

BUSINESS LEVEL 2

$150/MND

GLOBAL EDGE BEVEILIGING

INCLUSIEF

REDIS

INCLUSIEF

OBJECT CACHE PRO

INCLUSIEF

APPLICATIE MONITORING

INCLUSIEF

TEST & ANALYSE

INCLUSIEF

MIGRATIE SUPPORT

INCLUSIEF


TOTAAL

$150+ /MND

Stuur ons je meest recente WP Engine factuur

We zijn ervan overtuigd dat we een veel betere WP hostingdeal voor je kunnen maken, met inbegrip van schaalbaarheid en veel betere prestaties!

Convesio

Reviews

Wat onze klanten zeggen…

“Ik was direct onder de indruk van de kennis en kunde van het Convesio team. Ze toonden aan de uitdaging te begrijpen waarvoor ik een oplossing zocht, en ze werkten al samen met andere grote WordPress Media websites. Dat zorgde al vanaf het begin voor een geruststellende gedachte.”

Ben McCarthy
Founder Salesforce Ben

“Een Next Generation WordPress Platform? Inderdaad, in alle opzichten! De snelheid bij Convesio is ongelooflijk. De caching-laag is fantastisch evenals de geclusterde database – beide zorgen voor een uitstekende beschikbaarheid, uptime en schaalbaarheid. Om nog maar te zwijgen van de klantenservice. Er is 24/7 een hoog gekwalificeerd dev-ops team beschikbaar met een grote mate van bereidheid om te helpen.”

Umi B
Head of Growth

“Ik onderhoud een eenvoudige WordPress blog. De hosting ervan moet gewoon goed werken en zo snel mogelijk zijn, ook met het oog op Google en SEO. Telkens wanneer ik een load test doe, is het resultaat meer dan uitstekend. Wie de hoogste snelheid en de beste WP hosting prestaties zoekt zónder gedoe en geregel, vindt dat zeker bij Convesio.”

Robert Jacobi
Industry Analyst & Strategist

Convesio en WP Engine vergelijken op…

Support

WP Engine support is uitstekend als het de gangbare hostingzaken betreft. Zoek je voor je WordPress website(s) managed hosting support die veel verder gaat? Dan liggen juist de expertise, het enthousiasme en de meer persoonlijke aanpak van Convesio voor de hand.

Op internet zijn overwegend positieve reviews te vinden als het gaat om de support afdeling van WP Engine. Ze leveren uitstekend werk, zeker als je bedenkt dat zij hosting ondersteuning verlenen aan meer dan 100.000 serverklanten. Die kwaliteit is één van de redenen waarom WP Engine al lange tijd succesvol is en een goede naam heeft opgebouwd.

Zoek je support die verder gaat, zoals in relatie tot ScaleOps? Dan ligt WP Engine niet voor de hand. De provider is wat dat betreft ook niet te vergelijken met Convesio. Ons klantenbestand is kleiner en we gaan met plezier geheel andere uitdagingen aan, op een complexer WordPress hostingniveau. Structureel goede performances, op elke schaal, voor veeleisende websites: onze Support Engineers / ScaleOps Team zorgen ervoor!

WP ENGINE

Support voor een groot klantenbestand
Trapsgewijze support met doorverwijzing
Geen focus op ondersteuning bij schaalbaarheid

WP Engine heeft over de hele wereld teams met slimme supportmedewerkers in dienst. De supportafdeling is goed georganiseerd en de ondersteuning begint met een eerstelijns medewerker. De WP provider heeft dit door de bank genomen keurig voor elkaar.

Gaat de behoefte aan ondersteuning bij het hosten van je WordPress website verder dan alleen het oplossen van min of meer basisproblemen? Dan valt die service doorgaans buiten hun bereik, tenzij je kiest voor één van de hoogste, dure WP Engine pakketten en/of betaalde add-ons en/of extra betaald accountbeheer.

CONVESIO

Meer persoonlijke support
Direct de juiste medewerker
ScaleOps expertise voor alle cliënten

Onze afdeling Support is 24/7 bereikbaar, zonder doorverwijzing (eenlaags) en gaat al gauw een stap verder. We beloven structureel goede prestaties op hoog niveau, ook voor opgeschaalde webhosting. Als dit betekent dat we diep in WordPress moeten duiken om een probleem op te lossen? Dan doen we dat! Met kennis, doorzettingsvermogen en plezier. Ons belangrijkste supportkanaal daarbij is chat, via Slack. Dat biedt meerdere voordelen. Je komt ‘binnen’ via de afdeling Support, waarna heel eenvoudig een ander teamlid van Convesio – of meerdere – op dit kanaal kan bijspringen indien nodig. Het kan daarbij ook zomaar zijn dat onze CEO, Tom Fanelli, zelf een handje toesteekt.

Onze belofte

Ons platform levert de WP hosting prestaties die je nodig hebt – op elke schaal. In de dagelijkse praktijk kunnen er bij elke website ter wereld allerlei hostingzaken fout gaan. Ten eerste zijn we dat bij Convesio vóór – door onze vernieuwende technologie en preventieve aandacht tot in alle details. Ten tweede is hulp en support bij ons altijd maar één klik verwijderd – 24/7. Daarbij zullen we datgene doen wat de oplossing is van het probleem – en dat is zeker níet je proberen te verleiden tot het overstappen naar een duurder abonnement…

Conclusie

WP ENGINE OF CONVESIO?

Er zijn duidelijke verschillen tussen de bedrijfsmodellen van WP Engine en Convesio. De voordelen van beide partijen zijn feitelijk gerelateerd aan een andere positie in de markt. Waar WP Engine een pionier was – en is – in managed WordPress hosting gebaseerd op shared hosting, is Convesio dat op het vlak van managed WordPress hosting gebaseerd op innovatieve Docker techniek die proactief meegroeit met je bedrijf.

WP Engine heeft inmiddels méér dan honderdduizend klanten en een personeelsbestand van méér dan duizend. WP Engine kan ook rekenen op grote investeerders met durfkapitaal, terwijl Convesio eveneens veel investeerders achter zich weet.

Laatstgenoemde investeerders zijn nauw betrokken en begaan met waar Convesio voor stáát. Namelijk, het bieden van betaalbare, schaalbare hosting voor bedrijfskritische websites, waarbij zowel eventuele migratie als installatie en beheer bijzonder overzichtelijk en eenvoudig is.

Dat doet Convesio via een zelf ontwikkeld WordPress hosting platform. Dat maakt zowel verticaal schalen mogelijk (over meerdere Docker containers) als horizontaal schalen (over clusters van servers). Instant opschalen en zodra het kan weer afschalen, gebeurt vol automatisch.

Run je een kleinere onderneming en heb je een website van blijvend kleinere omvang? Dan is schaalbare hosting mogelijk niet van meerwaarde. En dan is bijvoorbeeld WP Engine een goed en al gauw goedkoper alternatief. Bovendien biedt WP Engine prima support en services op basisniveau, beide (echter) gekoppeld aan shared hosting.

convesio is ‘betaalbaar schaalbaar’

Behoor je tot het midden- en grotere segment en moet je WordPress website bestand zijn tegen – soms onverwachte – pieken? Of zelfs enorme pieken? Dan is schaalbare hosting van Convesio de uitkomst. Temeer omdat onze techniek hierop tot in de kern is ingericht, en dat komt ook de prijzen – lees: de betaalbaarheid – ten goede.

De shared hosting van WP Engine lijkt vooral voor eenvoudige websites gemaakt te zijn. WP sites die niet ál teveel eisen van de server, de techniek en aanvullende plug-ins, add-ons en toepassingen op gebied van snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid.

Groeien het bedrijf en de website door? Dan is het als bestaande klant van WP Engine in eerste instantie verleidelijk in te gaan op de suggestie van een upgrade. Zo’n upsell bij WP Engine heeft echter vaak géén betrekking op de ware kwaliteit van hosting – shared blijf shared. Ook bij een dure oplossing op maat die weliswaar extra services en resources, maar nog altijd geen schaalbaarheid biedt.

MEER VOORDELEN CONVESIO

Convesio is wél gemaakt voor automatische en instant upgrades qua hosting. Voor ondernemingen die hosting zoeken voor WooCommerce, Membership websites, e-Learning en Learning Management Systems bijvoorbeeld, die veel webverkeer moeten kunnen verwerken. Op gezette tijden zelfs héél veel meer. Convesio zorgt ervoor dat de bijbehorende automatische processen eenvoudig en geautomatiseerd verlopen. Met inbegrepen een standaard set aan WordPress management functies zoals voor back-ups, firewall, caching en méér. Dit gaat gepaard met een overzichtelijk dashboard, inzichtelijke prijzen en duidelijk aangegeven specificaties. En met de beste support van een klein, maar mega betrokken en enthousiast team. Dat passie heeft voor innovatieve technologie en het schalen van WordPress. Kortom, soms kan juist de kleinere speler in de markt de grotere taken aan. Convesio is hiervan een duidelijk voorbeeld.

Logo WP Engine

Vooral shared hosting – legacy tech
Geen schaalbaarheid beschikbaar
Geen ScaleOps ondersteuning
Duur voor het type hosting

Logo Convesio

Innovatieve container hosting
Snelle set-up voor automatisch schalen
Expertise bij ondersteuning opschalen
Veel waar voor je geld

BEGINNEN?

Je website migreren van WP Engine naar Convesio? Dat maken we heel gemakkelijk.

Convesio neemt daarbij al het werk uit handen. Wij zullen niet proberen je een pakket met de maximale hostingcapaciteit te verkopen. Nee, we kijken juist zorgvuldig mee om inzichtelijk te krijgen welk managed WordPress hosting abonnement het best past bij je website, bedrijfssituatie en aard van het bijbehorende web- en bezoekersverkeer. Kijkend naar het nu, maar zeker óók alvast naar jouw bedrijfssucces in de toekomst.

Overstappen naar Convesio? Je merkt vanzelf hoe eenvoudig ons platform te gebruiken is en hoe gemakkelijk het is om met ons samen te werken!

Gratis proefperiode
Gratis volledig ontzorgde migratie
Zonder downtime en zonder dataverlies!