Beste managed WordPress hosting

De beste managed WordPress hosting provider is Convesio. Ga je hosting providers voor WordPress in Nederland vergelijken op kwaliteit, dan kom je uit op dit innovatieve bedrijf uit de Verenigde Staten. De criteria op basis waarvan we het oordeel Beste WordPress Hosting testen, bevatten onder meer de vele positieve reviews van klanten en hun toelichting daarbij.

Convesio is, voor ondernemers en andere WP websites beheerders, ook in Nederland operationeel. Het bedrijf richt zich op hoge kwaliteit van managed hosting speciaal voor WordPress. Aan de basis hiervan ligt innovatieve techniek. Dit lichten we in dit artikel toe.

Het is duidelijk dat op deze website – Convesio.nl – Convesio als beste managed hosting provider uit de bus komt. Onze eigen techniek, services en prestaties vergelijken we met die van traditionele WordPress providers die eveneens hun diensten aanbieden in Nederland.

beste managed wordpress hosting

WP hosting vergelijken op voordelen en nadelen

Bedrijven in de markt van WP hosting vergelijken, op basis van hun voordelen en nadelen? Weet dan op basis van welke kenmerken en criteria Convesio zich onderscheidt van zijn conventionele concurrenten. Dat betreft een onderscheid in deze factoren.
Beste qua:

 1. Snelheid van managed WordPress hosting
 2. Betrouwbaarheid van de hosting
 3. Beveiliging van de hosting
 4. Service, bereikbaarheid en opties
 5. Prijs in combinatie met efficiency en besparingen

Verderop in dit artikel lichten we elk van deze punten toe. Maar eerst beschrijven we een aantal basisbegrippen bij WP hosting. Zoals: Wat is WordPress? Wat is webhosting? Welke soorten hosting zijn er? Zoals shared hosting, VPS en dedicated hosting. En wat verstaan we onder schaalbare webhosting? Een ander begrip dat we toelichten is managed hosting, evenals – zoals Convesio aanbiedt – managed WordPress hosting. Deze uitleg volgt hier telkens in samenvatting. Elders op Convesio.nl kun je per hosting (basis)begrip een uitgebreidere toelichting vinden. Direct weten waarom Convesio de beste hosting provider is, op basis van de hierboven genoemde punten? Klik dan alvast op het gewenste criterium.

beste managed wordpress webhosting

Managed WP hosting providers in Nederland

Bedrijven die in Nederland managed hosting voor WordPress aanbieden zijn: Convesio, Cloud86, Kinsta, Hostinger en onder andere SiteGround. Op deze website vind je alle informatie over de eerstgenoemde. Maar eerst bieden we het antwoord op de vraag: wat betekent überhaupt managed WordPress hosting? En wat is het verschil met ‘gewone’ hosting voor WordPress websites? Daarnaast, voor de goede orde: wat is eigenlijk een kort en krachtige definitie van WordPress? En wat verstaan we precies onder webhosting?

Wat is WordPress?

WordPress of afgekort WP is een CMS, ofwel een Content Management Systeem, op basis van opensource software. Het is het meest populaire CMS ter wereld. Hiermee maak je een website op basis van de programmeertaal PHP. De content – zoals tekst en afbeeldingen – krijgt een plek in een MySQL-database. Daar is niet (veel) technische kennis voor nodig. Met WP kun je je website bouwen, vormgeven, inhoud geven en onderhouden. Binnen dit systeem kies je eerst een thema; dat is een voorgeprogrammeerd grid. Elk thema heeft zijn eigen ontwerp, vormgeving en mogelijkheden qua vormgeving, indeling en ‘look and feel’. Met behulp van plug-ins kun je dit thema verder aanvullen, met oneindig veel toepassingen.

Wat is webhosting?

Daarmee komen we op de term hosting, in de context van webhosting en de betekenis daarvan. Samengevat: met webhosting plaats je je website, zoals de database binnen WordPress, op het internet. Concreet: de bestanden die je website vormen, krijgen een plek op een server. Zo huur je feitelijk een stukje webruimte. De server bevindt zich doorgaans in een datacenter. Deze hardware vormt de verbindende schakel met het internet. Daarmee is je site, mits natuurlijk in de publicatiemodus, voor iedereen online te zien.

Soorten WordPress hosting

Een hosting partij regelt voor de website een plek op de webserver. De hosting provider draagt daarmee (mede) verantwoordelijkheid voor het daadwerkelijk online zijn van je site. Aspecten als beveiliging, techniek, snelheid en betrouwbaarheid zijn hierbij van essentieel belang.

Maar ook als klant heb je een aantal bepalende keuzes – op zoek naar de beste WordPress hosting. Hoe sterk wil je dat deze hosting bestand is tegen dynamische factoren zoals (met name) het aantal bezoekers en dataverkeer? Zo kun je kiezen voor shared hosting, voor VPS hosting of bijvoorbeeld dedicated hosting. Partijen die dit in Nederland aanbieden zijn onder meer Cloud86, Kinsta, Hostinger en SiteGround. Daarnaast is er tegenwoordig ook de schaalbare WordPress hosting van Convesio. Deze laatste is budgettair ingericht; een gevolg van de wens om tot een werkelijk schaalbaar WordPress platform te komen. Hierover vertellen we zo meer. Deze WP hosting combineert het beste qua hosting met beduidend lagere kosten.

Wat is shared hosting?

Wat is shared hosting? Hierbij krijgt een website een plek op één en dezelfde server, samen met andere sites. Hoe drukker het bezoekers- en dataverkeer op andere sites (plotseling) wordt, hoe groter de kans dat er minder ruimte op de server ontstaat voor de ‘collega-sites’. Het nadeel daarvan is duidelijk: er bestaat een kans dat één of meerdere sites op die server heel traag worden of zelfs (tijdelijk) offline gaan. Voor kleinere websites is shared hosting doorgaans prima. Bovendien is het normaal gesproken de goedkoopste oplossing. Maar hoe groter de site én hoe groter het belang ervan, hoe groter het nadeel.

Wat is VPS hosting?

Wat is VPS hosting? Hiermee huur je voor de website eveneens een plek op één en dezelfde server, maar dan met een eigen, speciaal gereserveerde ruimte. Anders gezegd, een VPS is opgedeeld in meerdere, kleinere virtuele servers: voor elke website één. Crasht er een website op de server? Dan ondervinden de andere websites, met elk hun eigen gedeelte, daarvan géén hinder. VPS hosting is dus al een veel betere oplossing voor sites zoals WP.

Wat is dedicated hosting?

Wat is dedicated hosting? Hierbij heb je een geheel eigen server. Of meestal huur je die bij een hosting provider. Deze hardware is hoe dan ook beperkt tot een maximum. Heb je zo nu en dan, laat staan structureel, een capaciteitsbehoefte die groter is dan de server aankan? Dan is zelfs dedicated hosting niet de beste hosting optie. Stel dat je website plotseling te maken krijgt of kan krijgen met bijvoorbeeld een tijdelijke, drastische verhoging van het aantal webbezoekers of requests. Dan komt als beste WordPress hosting schaalbare hosting uit de bus. Zoals die van Convesio, Cloud86, Kinsta, Hostinger of SiteGround.

Wat is schaalbare hosting?

Wat is schaalbare hosting? Om te beginnen: schaalbare webhosting betekent feitelijk dat de servercapaciteit meegaat met de behoefte daaraan. Zoals bij de genoemde plotselinge pieken in het bezoekers- en dataverkeer. Er zijn meerdere partijen die schaalbaarheid voor WordPress aanbieden. Ga je Convesio vergelijken met Cloud86, Kinsta, Hostinger en/of SiteGround, dan zie je een duidelijk verschil. Convesio biedt namelijk échte schaalbaarheid aan. Namelijk zowel opschalen als afschalen, met meerdere voordelen van dien, zoals lagere kosten. Ook dat aspect draagt wezenlijk bij aan het zijn van de beste managed WordPress hosting provider.

Beste schaalbare WP: horizontaal, verticaal, automatisch opschalen én auto afschalen

Waar andere aanbieders wel opschalen maar níet afschalen, regelt het WordPress platform van Convesio beide. En wel instant en geheel automatisch. Bij Convesio gebeurt dit op basis van actueel dataverkeer. Bovendien is naast verticaal schalen ook horizontaal schalen mogelijk. Ook dit vraagt om toelichting!

Verticaal schalen geeft je site, via zogeheten Docker containers, een upgrade aan capaciteit. Je website draait, wanneer dat nodig is, in meerdere containers. Hiervoor maakt de hosting provider exacte kopieën van je site. Daarbij merkt de bezoeker uiteraard niet welke identieke versie van je site, vanuit één van de containers, hij of zij te zien krijgt. Dit verdeelt de belasting over de containers. Doel is de balans en zo snelheid en uptime te garanderen.

De wijze waarop onderscheidt Convesio van veel andere hosting aanbieders. Is de piek aan dataverkeer voorbij? Dan zal het WordPress platform van Convesio de inzet van deze containers ook instant en automatisch weer verwijderen. Dit afschalen scheelt de gebruiker, die bij de provider hoe dan ook uit verschillende prijspakketten kan kiezen, behoorlijk in de kosten.

Daarnaast zorgt deze managed hosting provider voor horizontaal schalen: via meerdere servers. Traditionele schaaloplossingen kunnen bij het aanwenden van maximale capaciteit te maken krijgen met de zwakste schakel: de hardware in de vorm van de server(s). Loopt deze tegen een grens? Dan zal het aantal containers daarop geen soelaas meer bieden. Daarom biedt Convesio deze oplossing: het hosting platform kan óók schalen over meerdere servers – ‘horizontaal’ dus. Kan de ene server het verkeer niet meer aan, of is er een ander probleem, dan neemt de andere het over. Vanzelfsprekend zijn hiervoor weer meerdere identieke duplicaten van de site nodig.

managed wordpress hosting welke het best

Managed (WordPress) hosting

Daarmee komen we op een uitleg van de term managed webhosting. Of in het geval van Convesio: managed WordPress hosting. Als klant huur je bij deze dienst niet alleen een plek op de server. (Of in het geval van Convesio: een volledig schaalbare webruimte, met je website in meerdere containers en eventueel op meerdere servers). Maar je krijgt bij de meest uitgebreide managed WordPress hosting óók professionele ondersteuning bij het beheer en onderhoud hiervan. De hosting provider denkt en werkt bij managed hosting met de klant mee. Op het vlak van techniek, maar bij Convesio waar gewenst ook op breder, zakelijk vlak in relatie tot hosting.

focussen

Managed WordPress hosting geeft klanten de gelegenheid zich volledig te blijven focussen op hun eigen corebusiness. WordPress – of andere websites zijn een middel om de bedrijfsdoelen te helpen behalen, en niet een doel op zich. Voor de niet zelden complexe techniek achter het runnen van deze sites kan een groot bedrijf zijn eigen IT-afdeling inzetten, maar dit ook uitbesteden aan een externe partij: een managed hosting provider.

Welke taken deze provider precies overneemt, zal verschillen. Zoals gezegd is assistentie bij de technische kant van het verhaal bij de beste managed hosting providers gemeengoed. Hieronder vallen, samengevat, de basisaspecten veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid. En alles wat erbij komt kijken om de website goed presterend en up and running te houden. Dus traagheid, haperingen, hacks en downtime te vermijden.

Updates, plug-ins, back-ups en optimalisaties zijn slechts een paar van de uitdagende elementen voor de hosting provider.

support

Een professionele supportafdeling is daarbij onontbeerlijk. Ook hierin kan een provider zich onderscheiden van de concurrenten. Het is één van de argumenten waarom we hier zonder twijfel de diensten van Convesio als beste (managed) WordPress hosting betitelen. Daarmee belanden we bij de, eerder in dit artikel, aangekondigde toelichting op de factoren die dit bepalen. Als eerste, de beste hosting qua snelheid:

beste managed wordpress hosting snelheid
managed wordpress hosting beste snelheid
beste managed wp hosting snelheid
managed wp hosting beste snelheid
beste wordpress managed hosting snelheid
beste wp managed hosting snelheid

1 Waarom is Convesio de beste managed WordPress hosting op basis van snelheid?

Snelle WordPress hosting. Convesio heeft het voor elkaar door een zelf ontworpen innovatief, schaalbaar WordPress platform en samenwerking met ’s werelds beste partners.

 • Convesio is tot 239% sneller dan de concurrentie (bewezen; zie voorbeelden)
 • Laadtijden van pagina’s verminderen met 40% of méér
 • Binnen 24 uur krachtige verbetering Google PageSpeed score
 • In 24 uur krachtige verbetering YSlow score
 • In 24 uur krachtige verbetering GTmetrix score
 • Platform gebouwd op snelste netwerken van AWS (Amazon) en Google Cloud
 • Supersnelle, geïntegreerde front-end caching op maat
 • Samenwerking met Cloudflare voor Dynamic Edge Caching
 • Parallelle verwerking van de databasequery, via Docker containers
 • Dit systeem van Docking containers gaat downtime en traagheid effectief tegen
 • Finetuning van elke Convesio applicatielaag
 • Node.JS Load Balancer & Firewall
 • Micro Caching voor GlusterFS
 • Toepassing van HTTP/2
beste managed wp hosting

Dit alles op basis van een uniek, door Convesio opnieuw ontworpen WordPress platform.

Samenvatting: De beste managed WordPress hosting op het vlak van snelheid? Convesio vermindert laadtijden drastisch, namelijk met 40% en méér. Dit WP hostingplatform is ruimschoots twee keer sneller dan concurrerende hostingbedrijven. Deze resultaten zijn al binnen 24 uur (bewezen) zichtbaar, te zien via bijvoorbeeld de Google PageSpeed score. Deze snelheidsprestaties zijn te verklaren uit de geavanceerde, gedetailleerde opbouw van het Convesio platform. Met daarin een geïntegreerde caching en samenwerking met netwerken zoals die van Google en Amazon. Elke coderingslaag erin is volledig geoptimaliseerd. En deze Docker hosting voorziet in een parallelle verwerking van de databasequery. Ook de nauwe samenwerking met (echt) de beste partners zoals op het vlak van caching, maken qua WP hosting snelheid hét verschil.

2 Waarom is Convesio de beste WordPress hosting op basis van betrouwbaarheid?

Betrouwbare, schaalbare WordPress hosting. Convesio regelt dit via een eigen, auto herstellende infrastructuur met geïsoleerde Docker containers. Dit maakt verticaal én horizontaal schalen mogelijk. Verder zorgt dit platform voor een optimale redundantie.

 • WordPress hosting op basis van innovatieve Docker container-technologie
 • Bij piekdrukte direct verhoogde beschikbaarheid aan capaciteit
 • Zowel verticaal (geïsoleerde containers) als horizontaal (meerdere servers) schalen
 • Opschalen en load balancing gebeurt instant en volledig geautomatiseerd
 • Eveneens schaalbare PHP Runtime
 • Redundante hosting omgeving; volledig geoptimaliseerd
 • Redundant bestandssysteem
 • Database clustering
 • Microservices benadering
 • Gelaagde architectuur
 • Eliminatie van zwakste schakels

Dit alles op basis van door ons herbouwde, geheel zelfherstellende WordPress architectuur.

Samengevat: De meest betrouwbare WordPress hosting: ook dat heeft te maken met de finesses van het Convesio systeem. Zowel in de opzet ervan als de uitvoering. Dit platform kan plotselinge topdrukte aan doordat het instant kan opschalen, waarbij het niet afhankelijk is van de goede werking binnen één container of server. Er is altijd een identieke versie van de gehoste WordPress website die geheel geïsoleerd en onafhankelijk draait binnen een andere container / server. De load balancing gebeurt daarbij eveneens instant (en dus volledig automatisch). Dit voorkomt downtime én voorkomt eveneens traagheid. Want ook dit laatste aspect is bepalend voor de mate van betrouwbaarheid van webhosting. Daarnaast biedt het Convesio WP platform schaalbare PHP Runtime, databaseclustering en een volledig geoptimaliseerde redundantie.

beste managed wp webhosting
managed wp hosting welke het best

3 Waarom is Convesio de beste WordPress hosting op basis van veiligheid?

Veilige WordPress hosting. Convesio’s ‘beveiliging by design’ elimineert proactief de zwakste veiligheidsschakels. De combinatie met ’s werelds beste infrastructuur, beveiligingsapplicaties, innovatief back-upsysteem én menselijke monitoring doet de rest.

 • Beveiligde hosting op basis van geavanceerd ontwerp
 • Onmisbare veiligheidselementen in WP platform geïntegreerd
 • Websites in geïsoleerde containers voorkomt infectie
 • Volledig automatisch zelfherstellend WordPress
 • Infrastructuur van Google en Amazon: leiders op het vlak van beveiliging
 • Samenwerking met allerbeste beveiligingsapps en -partners, zoals Patchman en Human Presence
 • Beveiligingsplug-ins zoals WordFence en WebARX
 • Geavanceerd back-upsysteem
 • Nieuwste beveiligingsupdates, ook in alle back-upversies
 • Beste afweer tegen malware en bots
 • Geavanceerde HTTP/HTTPS-tools incl. bewaking wettelijke regels per land
 • Gratis SSL – ook veilig richting website bezoekers
 • Zeer proactieve benadering
 • Kracht van combinatie van monitoring door machine én mens
 • 365/24/7 controle per minuut

Samenvatting: De beste managed WordPress hosting op het vlak van veiligheid? Aan de basis van de beveiligde hosting van Convesio ligt – ook hier – het ontwerp. Het is géén kwestie van bijstellen en het inbrengen van tools, maar het is juist de basis die heel zorgvuldig is opgezet. Daarin zijn wezenlijke veiligheidsaspecten veelal geïntegreerd. En daardoor kunnen ook automatische herstelprocessen instant hun werk doen. Verder dragen aan de optimale veiligheid van Convesio WordPress hosting onder andere de volgende zaken bij. Zoals het gebruik van de infrastructuur van onder meer Google, inclusief bijbehorende beveiligingsapplicaties. De nauwe, persoonlijke samenwerking met partners als Patchman, Human Presence en andere applicaties tegen malware, virussen en bots. Een geavanceerd back-upsysteem. Websites die onafhankelijk in een container / server draaien. En natuurlijk de toepassing van HTTPS en SSL. Bij dit alles speelt óók een geautomatiseerde, proactieve monitoring een rol, in combinatie met menselijke ogen en oren.

4 Waarom is Convesio de beste WordPress hosting op basis van support en opties?

WordPress hosting en service voor startup, webshop (WooCommerce), IT-afdelingen, reclamebureaus / marketingbureaus / SEO bureaus en overige ondernemingen. Convesio biedt support en diensten en producten aan voor bedrijven van klein tot heel groot.

 • Géén SysAdmin nodig: zeer gebruiksvriendelijk all-in dashboard
 • Convesio biedt 365/24/7 monitoring per minuut
 • Bij gevaar direct ingrijpen door mens en/of machine
 • Naast proactieve benadering een responsetijd van <5 minuten
 • Bereikbaar via chat en telefoon
 • Alle essentiële hostingelementen geïntegreerd in eigen ontwerp
 • Team van ingenieurs, ontwikkelaars en UX-specialisten met veel WordPress ervaring
 • Installeren van website binnen één minuut
 • Assistentie beschikbaar van migratie-experts
 • Optimalisatie- en snelheidstesten voor potentiële klanten
 • Support op ondernemingsniveau: managed WordPress hosting op maat
 • Complexe, complete WordPress hosting strategische begeleiding
 • WP consultancy en optimalisatie voor helpen behalen maximale bedrijfsresultaat
 • Voor elk bedrijfsmodel een bijpassend pakket met lage tarieven

Samenvatting: WordPress hosting met de beste support. Bij Convesio is een snelle reactie op vragen, met antwoorden van WP hosting specialisten, de standaard. Waaruit bestaat (goede) hosting support? Uit een overzichtelijk, klantvriendelijk all-in dashboard om te beginnen. Want dat voorkomt problemen en onduidelijkheid. Webhosting support bestaat ook uit een geoptimaliseerde proactieve benadering. Namelijk, ook dat voorkomt hostingproblemen en daarmee vragen. Los daarvan gaat het vervolgens om bereikbaarheid, snelheid van reageren en de kwaliteit van de WordPress webhosting hulp. Convesio is uitstekend bereikbaar via chat en telefoon, en biedt hulp via zeer ervaren WP-specialisten. Ook is er prettige support als het gaat om het (vooraf) tonen van de te realiseren hostingprestaties voor betreffende website.

managed wordpress hosting welke kiezen
managed wp hosting welke kiezen

5 Waarom is Convesio de beste WordPress hosting op basis van kosten en lage prijs?

WordPress hosting en kosten: Convesio houdt deze laag – en daarmee de prijzen voor de klant – als gevolg van de efficiency van het ontwerp. Daarnaast zijn bij elk hostingpakket standaard extra’s inbegrepen. Te weten:

 • Als gezegd: lage prijzen vanwege het aangepaste WP ontwerp
 • Automatisch schalen vast ingeschakeld
 • Tevens afschalen, met als voordeel lagere abonnementskosten
 • Bij tijdelijk opschalen: facturatie tegen uurtarief
 • High speed infrastructuur
 • Gratis SSL
 • Gratis dagelijkse back-ups
 • 100% ingebouwde caching
 • Gebruiksvriendelijk dashboard
 • Geavanceerde hack- en virusbescherming
 • Alle basismigraties inbegrepen
 • Continue proactieve monitoring
 • 365/24/7 support
 • Maandelijkse prijzen
 • Brede pakketkeuze: zie Convesio prijzen
 • Tevens aanvraag voor service en dienst op maat mogelijk

Samenvatting: Convesio heeft de code en programmatuur van het eigen WP platform van de grond af herbouwd. Dat heeft geleid tot veel efficiency voordelen zoals met betrekking tot redundantie, schaalbaarheid, automatisering, geïntegreerde functies, optimalisaties per coderingslaag en bijvoorbeeld inzetbaarheid van Docker containers en servers. Dit werkt ook door in de lagere kosten en prijzen die dit hosting platform doorberekent aan klanten.

Van meet af aan heeft Convesio de processen ingericht op winst door schaalbaarheid. En op besparing, hetgeen leidt tot goedkope hosting binnen de aangeboden prijs-en pakketkeuzes. Voor bedrijven zoals marketingbureaus biedt dit nog een voordeel: zij kunnen het websitebeheer voor hun klanten voordelig overlaten aan Convesio.

Conclusie

Kun je de diensten van een hostingprovider betitelen als de beste managed WordPress hosting? Dat hangt af van meerdere factoren. Hoe presteert de provider op graadmeters als snelheid, beveiliging, betrouwbaarheid, service & support, en prijs van hosting?

De combinatie van deze resultaten, gecombineerd met reviews van klanten, is bepalend. Maar óók de manier waarop deze prestaties inzichtelijk worden gemaakt, is voor een objectief oordeel van belang. Bij het meten van de voordelen en nadelen, en het vergelijken met andere providers op internet, vind je hier de voordelen van de WordPress hosting van Convesio. Inclusief een toelichting op basis waarvan ons (eigen) eindoordeel tot stand komt.

Snelheid: laadtijden verminderen aanzienlijk, en de snelheid is ruim twee keer sneller dan gemiddeld. Betrouwbaarheid: ruimschootse back-upmogelijkheden en vooral níet afhankelijk zijn van zwakste schakels. Zowel downtime als traagheid voorkomen, en dat áltijd. Veiligheid: de meest professionele bewapening tegen malware, bots en virussen, op basis van de beste geautomatiseerde processen én menselijke zintuigen. En een back-upsysteem dat voldoet aan de eisen van de nieuwste generatie.

Service en support: simpelweg snelle en adequate reactie en hulp op hostingvragen. Met een hoge mate van klantvriendelijkheid. Maar eveneens support in de zin van professionele ondersteuning door zorgvuldig doordachte processen. Zo kun je proactief de beste service bieden, door daarmee hostingproblemen – en daarmee hostingvragen – te voorkomen. WordPress hosting prijzen: zie de voordelige all-in pakketten op de pagina met Convesio prijzen. Deze zijn des te voordeliger, omdat de schaalbaarheid en efficiency van het ontwerp in elk pakket inbegrepen is. Dit werkt uiteindelijk ook door in de omzet van je site. En reviews: zie alvast onze pagina met Convesio reviews.

Beste WordPress hosting factoren

Aan de basis van onze prestaties ligt ons, tot in de finesses herbouwde, WordPress platform. Daarin zijn veel van de onmisbare elementen op het vlak van beste WP hosting alvast geïntegreerd. En naadloos op elkaar afgestemd. Onze beste hostingresultaten zijn ook te danken aan samenwerking met ’s werelds beste netwerken, infrastructuur, applicaties én bijbehorende partners. Verder biedt onze Docker container hosting alle ruimte voor parallelle database-verwerkingen, database clustering, optimale load balancing, instant schaalbaarheid (naast opschalen ook afschalen!) en maximale redundantie.