Veilige WordPress hosting: kiezen voor Convesio of Kinsta?

Misschien sta je voor de keus. Je website hosten bij Kinsta of bij Convesio? Een van de facetten die je keuze kan of zal bepalen, is hoe veilig de WordPress managed hosting er is.

Veilige hosting: bij Kinsta of convesio?

Op deze pagina lichten we in samenvatting de belangrijkste factoren uit als het gaat om veilige WordPress hosting, en de verschillen daarbij tussen Kinsta en Convesio.

Direct naar de complete vergelijkingspagina: Kinsta of Convesio? We vergelijken daar beide managed hosting providers op alle relevante factoren. Op veiligheid en betrouwbaarheid (zoals aan bod komt in deze blog) maar ook op haalbare ROI, features en functionaliteiten, paginasnelheid, schaalbaarheid, support en prijzen.

Kinsta… of Convesio voor het veilig houden van je WordPress site?

Zowel Kinsta als Convesio geeft grote prioriteit aan het veilig houden van de website die gehost is op het eigen serverplatform. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Toch zijn er ook duidelijke verschillen.

Bij Convesio is er ten eerste de unieke hosting infrastructuur, specifiek afgestemd op WordPress. Die infrastructuur maakt grootschalig automatisch én betaalbaar opschalen mogelijk, maar biedt tegelijkertijd voor elke website een goed beschermde omgeving ‘by design’. Dit doen we op basis van Docker containers, waarbij we elke site meervoudig implementeren in onafhankelijk opererende, geïsoleerde containers. De veiligheid is daarmee al letterlijk ingebouwd in ons ontwerp. Daarnaast gebruikt Convesio ook andere geavanceerde technologieën en beveiligingsprotocollen, zoals via de tools Monarx en Cloudflare.

Veilige WordPress hosting via Convesio en Cloudflare

Convesio biedt voor elke aangesloten site een gratis Cloudflare-integratie. Dit is inclusief een firewall op enterprise-niveau met een aangepaste ruleset en DDoS-bescherming. Als klant hoef je hiervoor géén eigen Cloudflare account te hebben. Bij Kinsta heb je echter niet zomaar toegang tot een beveiligde firewall met DDoS-bescherming. Dat wil zeggen, niet zonder extra te betalen voor de ‘Global Edge Security’ add-on.

Verder regelt Convesio per minuut een controle op uptime, dus 1440 keer per dag. Bij Convesio is zowel DDoS-bescherming als 24/7 monitoring op uptime standaard bij de prijs inbegrepen. Kinsta biedt alleen uptime-monitoring als je kiest voor Premium en Enterprise hostingpakketten. Je kunt daarnaast bij Kinsta kiezen voor een betaalde monitoringservice van derden, maar doe je dit niet dan krijg je géén directe melding als je site offline is gegaan.

Overstappen van Kinsta naar Convesio

Enkele belangrijke maatregelen van Kinsta voor veilige WordPress hosting:

 • Automatische back-ups
 • Cloudflare DDoS-bescherming en gratis SSL
 • Twee-factor-authenticatie
 • SFTP/SSH-protocollen
 • Chat met meertalige ondersteuning
 • Geïsoleerde softwarecontainers
 • Een hoog gewaardeerd dashboard
 • Staging-omgeving
 • Kinsta’s Application Performance Monitoring (APM)-tool

Enkele belangrijke maatregelen van Convesio voor veilige WordPress hosting:

 • Per minuut een controle op uptime
 • Realtime detectie en beperking van DDoS-aanvallen
 • Ondersteuning voor twee-factorenauthenticatie (2FA) | Automatische IP-blocking met snelheidsbeperking aangestuurd vanuit Cloudflare
 • Geïntegreerd en bij de prijs in: preventieve, geavanceerde malware scanner Monarx
 • Eigen beveiligingsteam tegen kwaadwillende aanvallers, hacks en overig gevaar. Onze experts verzorgen handmatige opschoning en identificeren problematische plug-ins
 • Geautomatiseerde back-ups in al onze hostingpakketten. Zo raak je nooit je website en/of bijbehorende data kwijt. We bewaren ook altijd twee weken aan back-ups, en bieden de mogelijkheid om deze gegevensretentie te vergroten
 • Alleen ondersteuning voor versleutelde SFTP- en SSH-verbindingen (geen FTP)
 • Inzet van volledig geïsoleerde containers (LXC) met gebruik van het open source LXD voor het container management. Dit voorkomt kruisbesmetting door andere cliënten
 • Gratis Cloudflare SSL-certificaten met wildcard-domeinsupport
 • Automatische beveiligingscontroles voor elke geïnstalleerde plug-in. Dit om kwetsbaarheden en/of beveiligingsproblemen te ontdekken, met gebruik van Patchman en Monarx AI om malware en onzekerheden te identificeren

Veilige WordPress hosting via Convesio en Monarx

Het maakt niet uit welk pakket je afneemt bij Convesio: de bescherming van Monarx is inbegrepen. We gebruiken deze tool voor realtime monitoring van het webverkeer en voor het realtime detecteren van bedreigingen. Dankzij de integratie van Monarx binnen de hosting van Convesio kunnen we nog beter (cyber)aanvallen herkennen, identificeren en preventief op afstand houden.

Monarx is niet bij Kinsta inbegrepen, wel bij Convesio.

Cyberaanvallen maken bedrijfswebsites zeer kwetsbaar. Als onderneming wil je er niet eens aan denken: een cyberaanval die bijvoorbeeld leidt tot een grootschalig datalek. Dat levert een grote kostenpost op, qua geld, maar ook in tijd, focus, energie en… imago. Daarom is een tool zoals Monarx feitelijk onmisbaar.

veilige HOSTING: kinsta of CONVESIO?

Veiligste hosting voor drukke websites: Convesio

Website migreren van Kinsta naar Convesio? Heel gemakkelijk. We bieden een gratis proefperiode en zorgen voor een gratis, volledig ontzorgde migratie. Zonder downtime en zonder dataverlies.

Standaard in elk hostingpakket van Convesio

Monarx detecteert kwaadaardige aanvallen volledig geautomatiseerd en daarmee proactief. Convesio is er niet voor niets een samenwerking mee aangegaan. Daardoor biedt onze veilige WordPress hosting ook hier meerwaarde boven de diensten van Kinsta. Immers, voor alle belangrijke websites vormt de hostingprovider de primaire verdedigingslinie tegen de genoemde cyberattacks en ander schadelijk webverkeer.

Monarx is een lichte beveiligingstool en verbruikt externe serverbronnen in de cloud. Deze tool, als gezegd standaard inbegrepen bij elk hostingpakket van Convesio, identificeert malware aan de hand van zijn specifieke gedrag. Daarmee herkent Monarx ook geavanceerde malware en virussen die géén detecteerbare handtekening meer achterlaten. Monarx gebruikt daarbij ook een wereldwijd netwerk van aangesloten servers die proactief dreigingsinformatie leveren.

We use Convesio to make our site fast and secure. We do not need to spend as much time managing our site or worry about performance and security. We also had a significant boost in our Google PageSpeed scores which helps our SEO”

Review on G2.com

Kinsta of Convesio?

Kortom, er zijn veel overeenkomsten, maar ook de nodige verschillen tussen Kinsta en Convesio. Ook als het gaat om veilige hosting van je WordPress website.

Kinsta is een solide en veilige hosting provider, voornamelijk ontworpen voor kleinere, minder omzetgevoelige websites. Convesio biedt verdergaande veilige managed hosting aan voor grotere websites met veel bezoekersverkeer. Het is een pionier op het vlak van managed WordPress hosting, gebaseerd op innovatieve Docker techniek, en met gebruik van de meest geavanceerde beveiligingstools.

Steeds meer WooCommerce, Membership websites, e-Learning en overige drukke WordPress websites maken gebruik van de veilige, schaalbare en betaalbare hosting van Convesio. We bieden veiligheid door 1) een verankering in het Convesio ontwerp en 2) door integratie van de meest geavanceerde WordPress veiligheidstools. Deze zijn standaard onderdeel van al onze hostingpakketten. Daarmee is je WP site veilig, zelfs bij de grootste en meest plotselinge toename in data- en bezoekersverkeer. Altijd.

Van Kinsta naar Convesio: veilige WP hosting én meer

Door te kiezen voor de meest veilige WP hosting voorkom je niet alleen ernstige financiële – en imagoschade, maar profiteer je ook van alle andere voordelen van Convesio. We zijn er speciaal voor WordPress, zorgen voor geavanceerd op- en afschalen en hebben infrastructuur voor topsnelheid. We bieden all-in hostingpakketten, een hoge mate van eenvoud en effectieve en directe support door de juiste experts. Bovendien is Convesio prijsgunstig; want de goedkoopste all-in, high-end schaalbare WP hosting.

KLANT WORDEN VAN CONVESIO